ponury64 24.06.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Dostałem w dniu 31.05.2012 zawiadomienie o zmianach w danych ewidencyjnych z Starostwa- posiadam działkę 1530 m2 która była wg stanu starego podana RVI 0,1530 ha a wg stanu nowego jest R VI 0,0839 ha i Bp 0,0691 Ha na działce tej buduję dom mieszkalny 120 m2 (nie jest oddany do użytku).W/w informacja została podana do Sądu do wydziału ksiąg wieczystych i do UMiG wydziału finansowego . Mam pytanie jakie dokumenty muszę złożyć do wydziału finansowego (odnośnie podatku od działki którego do tej pory nie płaciłem) i czy też muszę coś załatwić w sądzie w wydziale ksiąg wieczystych Ponury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_WAG 25.06.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Zawiadomienie jakie otrzymałeś jest prawdopodobnie podsumowaniem zakończonego postępowania administracyjnego, wynikającego z wnioskowanego wyłączenia z produkcji rolnej działki. Na chwilę obecną nie ma konieczności dostarczania jakichkolwiek dokumentów do organów. Kwestie planistyczno – geodezyjne toczą się odrębnym trybem od zagadnień finansowych. Sąd wieczystoksięgowy z urzędu zmieni w KW oznaczenie działek wchodzących w skład nieruchomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts