darkob 24.06.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Witajcie,zamierzam zamowić parapety stalowe z zakończeniami PCV tylko nie wiem jaka powinna być długość parapetu np.do okna o szer.143cm.Czy te końcówki PCV powinny być całe zakryte w styropianie(różnie już widziałem)?ile cm styropianu wejść na ościeżnice 2-3cm-tyle wystarczy?(ściana gazobeton 24cm+15cm styropianu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 25.06.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Witajcie,zamierzam zamowić parapety stalowe z zakończeniami PCV tylko nie wiem jaka powinna być długość parapetu np.do okna o szer.143cm.Czy te końcówki PCV powinny być całe zakryte w styropianie(różnie już widziałem)?ile cm styropianu wejść na ościeżnice 2-3cm-tyle wystarczy?(ściana gazobeton 24cm+15cm styropianu) Powinny być zakryte - szczegółowe rysunki znajdziesz w Instrukcji na str.21 - moim zdaniem najlepsze rozwiązania to rys. C i D. Co do styropianu na ościeżnicy: to do połowy szerokości profilu ościeżnicy. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 25.06.2012 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Dzięki ,tak mi sie wydawało że powinno być tak jak na zdjęciu C i D a chyba większość parapetów z koncowkami PVC które widziałem są osadzone głęboko w styropianie tak że nie widać tych wgłębień.Czyli chcąc styropianem po 3cm z każdej strony okna o szer.143cm to całkowita dugość parapetu z zakończeniami powinna być 139cm.(bo zakończenie ma chyba 1cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts