Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalacja co w mieszkaniu

maniolx

Recommended Posts

Witam wszystkich . Przymierzam się do kupna mieszkania w którym muszę założyć co . Piec chcę umieścić w piwnicy , natomiast mieszkanie znajduje się na drugim piętrze budynku z lat pięćdziesiątych . Poniżej zamieszczam plan mieszkania i mój schemat instalacji co (jak ja to widzę ) Prosiłbym doświadczonych monterów o korygację schematu . Co w nim zrobiłem żle , co trzeba poprawić . Gdzie przydałyby się rozdzielacze , gdzie powinien znajdować się zawór mieszający . Do tej instalacji przewiduję kupić kocioł 14 KW , natomisat moc grzejników jaka jest na schemacie jest obliczona na 120 WAT na metr kwadratowy . Całe mieszkanie ma ok 101 metrów kwadratowych .

http://img842.imageshack.us/img842/8492/obrc.jpg

Widzę że nikt nie odpowiada . To zamieszczę jeszcze schemat instalacji jak ja to widzę . Dodam jeszcze że instalację chciałbym wykonać na miedzi , lub od piwnicy do mieszkania na miedzi a w mieszkaniu na alu pex . Pomiędzy mieszkaniem a piwnicą jest różnica 8 metrów . Chciałbym zapytać czy ten schemat jest poprawny , czy trzeba coś zmienić . Czy zawór mieszający może być zamontowany w piwnicy , tak blisko pieca oraz jakie średnice rur powinienem zastosować od piwnicy do mieszkania , a jakie już w mieszkaniu . Może chociaż teraz ktoś pomoże .

http://img16.imageshack.us/img16/6527/copowstancow.jpg

Uploaded with ImageShack.us