duduś 25.06.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 (edytowane) Witam.-może głupie pytanie ale im większe są moje rośliny tym bardziej się o nie ,martwię . Na jakich jeszcze roślinach oprócz róż mogą żerować mszyce ? Ostatnio po opryskach właśnie róż zostało mi środka i dodatkowo spryskałam bzy ( żółty i czarny ) , mieczyki i inne cebulowe. Chyba na iglastych nie żerują? Nie wiem też czy dobrze pryskam ale róże p/ mszycom np. opryskuję tylko w górnych partiach , a na grzyby znowu pryskam bardziej na dole przy ziemi ( korze ) Czy pryskać na kwiat czy raczej tego unikać i lać po liściach lub pąćzkach? Aha i chciałam spytać co się stanie jak w danym roku niczym nie zasilę róż ? Edytowane 25 Czerwca 2012 przez duduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 25.06.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 a co da pryskanie przy ziemi jak masz np. mączniaka, szarą pleśń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 25.06.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Chyba na iglastych nie żerują? Żerują jak najbardziej, bardzo chętnie i często z fatalnym dla rośliny skutkiem. a na grzyby znowu pryskam bardziej na dole przy ziemi ( korze ) Należy opryskać całe rośliny. Zapobiegawczo stosować inne środki, a po stwierdzeniu choroby inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts