QBELEK 25.06.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 (edytowane) Postanowiłem że drewno pod konstrukcję tarasu zaimpregnuję. Niestety w mojej okolicy żaden tartak tego nie praktykuje, że o impregnacji ciśnieniowej nie wspomnę. Dlatego po zakupie wykopię dołek na działce, wyłożę folią budowlaną i będę impregnował belki zanurzeniowo. Jakie polecacie impregnaty do sporządzania roztworu ? Jak długo namaczać by impregnacja była skuteczna? Czytałem że drewno powinno przed procesem mieć minimum 25% wilgotności.Dodam że taras będzie konstrukcji drewnianej wsparty na betonowych stopach, podłoga tarasu z kompozytu, taras zadaszony. A może w ogóle nie impregnować chemią tylko wysuszyć komorowo, czterostronnie wystrugać i sfazować. Edytowane 25 Czerwca 2012 przez QBELEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts