greg2000 25.06.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 czy jest jakiś sterownik do diod 12v połączonych szeregowo ( 4 kolory) tak aby uzyskać efekt przemiennego świecenia w wygaszaniem. diody będą w podłodze.. mam taki w lampkach choinkowych , ale te sa na 220v.. dzieki za podpowiedz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 27.06.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Wpisz w wyszukiwarce allegro sterownik led. Ostatnio widziałem kilka modeli do taśm ledowych RGB, ściemniacze i to na pilota za całkiem dobre pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub_b 27.06.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 widziałem takie sterowniki tu http://www.ledowe.pl/index.php/id_46.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
123budujemy 27.06.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Uważaj na te najtańsze chińskie badziewia ja mam takowy raz mi świeci raz nie świeci kolo czerowny w pasku RGB, zamierzam kupić nowy.Możesz zobaczyć mój opis instalacji taśmy led w moim dzienniku budowy.http://123budujemy.pl/instalacja-tasmy-led-podswietlanie-sufitu/ pozdro i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg2000 28.06.2012 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 a może ktoś ma pojęcie czy mogę zwykły sznurek z led ( nie rgb!!) do takiego sterownika podłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub_b 02.07.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 tylko po co? do ściemniania wystarczy ściemniacz do ledów, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg2000 03.07.2012 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 chodzi mi o efkt naprzemiennego włączania się 3 kolorów z efektem wygaszania, ściemniacz chyba raczej tego nie potrafi, bez problemu robił to sterownik przy lampkach choinkowych na 220 V tylko po co? do ściemniania wystarczy ściemniacz do ledów, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 04.07.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Dokładnie tak jak piszesz - jednym ściemniaczem tego nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 21.11.2014 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Jeśli masz ledy 12V, to musisz mieć zasilacz. Nie transformator, zasilacz, na którym wyraźnie pisze, że nadaje się do zasilania LEDów. Transformator bądź "transformator elektroniczny" (przetwornica znaczy) nadają się do zasilania halogenów 12V. Ściemniacz - zgodnie z jego instrukcją, bo są różne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Znawca87 11.02.2016 02:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Jarek .P jak można pisać takie głupoty jak się czegoś nie wie to się nie pisze To było najmocniejsze ( na którym wyraźnie pisze, że nadaje się do zasilania LEDów.) np akulumator 12V też musi być specjalny do ledów? zasilanie ledów od 9V do 15V nie ważne czy zasilacz czy transformator ważne żeby miał odpowiednie V i oczywiście ile Wat jest podłączane pod zasilacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.02.2016 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) Jarek .P jak można pisać takie głupoty jak się czegoś nie wie to się nie pisze Wiesz, miło by było, gdybyś sam się do własnych rad stosował, panie Znawca, bo pasują jak ulał. Jeśli twierdzisz, że nie ważne, czy zasilacz, czy transformator, no to wybacz, ale wynika z tego zdania, że nie masz pojęcia, o czym piszesz. W wątku nie ma słowa o akumulatorze, jest mowa o zasilaczu. A ten, jeśli chcemy nim zasilać LEDy, musi być zasilaczem stałoprądowym (i to miałem na myśli pisząc, że ma być specjalny do ledów). Jeśli to będzie klasyczny transformator (a ledy będą w najczęstszym wykonaniu "DC"), to będą świecić na pół gwizdka i zbyt długo nie pożyją. Jeśli zaś będzie to typowy zasilacz elektroniczny do halogenów z prądem zmiennym o częstotliwości rzędu kiloherców na wyjściu, to ledy doń podłączone w najlepszym wypadku nie zaświecą się wcale, w najgorszym zaś ugotują po krótkim czasie. Edytowane 11 Lutego 2016 przez Jarek.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsteraLight 11.02.2016 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Zasilacz do ledów faktycznie musi być dedykowany - tj tak jak napisał poprzednik LEDy powinny być zasilane prądem stałym -DC. Co do podłączenia taśmy o jednej barwie pod kontroler do taśm RGB to mozemy to zrobic. Podłączamy w takim razie minus pod złącze jednej z barw i możemy uzyskiwać różne programy. Oczywiście nie uzyskamy wtedy 3 barw, a jedną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts