darej8466 26.06.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Witam serdecznie. Mam pytanko do ekspertów. Mam do pomalowania lamperię, która już była malowana pewnie z 4 razy. Martwię się, że nie będzie pokrycia. Plusem sytuacji jest to, iż nie odpada od tynku. Czy dobrym rozwiązaniem byłoby zagruntować lamperię Podkładem Gruntującym PA 10 a następnie szpachlowanie, gruntowanie i malowanie znów farbą olejną? W skład podkładu wchodzi materiał piaskopodobny i ciekaw jestem czy zapewni wystarczającą przyczepność. Proszę o podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 26.06.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 darej: oznacza to że podkład gruntujący będzie "na ostro" taki szorstki - ziarenko do pewnie ok 1 mm, może deczko mniej. Osobną kwestią jest to - czy: domyjesz [odtłuścisz lamperię], czy ów grunt [podkład] się jej chwyci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts