Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

Pestko, sorki że się wtrącę jeszcze :)

Ja mam widoczne jętki w salonie (niby nie belki, ale coś podobnego), na jednej z nich będzie zawieszona lampa nad salonem i teraz plujemy sobie w brodę że nie zrobiliśmy dodatkowo na co drugiej doprowadzenia prądu, można by tam było dać listwę ledową i fajnie doświetlić sufit. Ale zasugerował nam to dopiero pan od oświetlenia, jak już wszystko jest gotowe. Może też Ci się to info przyda ;)

Ja mam w domu Siłę Techniczną :lol2: Tzn. specjalność po studiach to systemy radarowe, ale po drodze skręcił i ma kilka innych zawodów, m.in uprawnienia do grzebania w elektryce.

U nas przez środek salonu idzie podwójna belka. Kabel wysokiego napięcia też by się tam zmieścił. Mamy tam zainstalowane malutkie reflektorki halogenowe.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam w domu Siłę Techniczną :lol2: Tzn. specjalność po studiach to systemy radarowe, ale po drodze skręcił i ma kilka innych zawodów, m.in uprawnienia do grzebania w elektryce.

U nas przez środek salonu idzie podwójna belka. Kabel wysokiego napięcia też by się tam zmieścił. Mamy tam zainstalowane malutkie reflektorki halogenowe.

OK, to na pewno sobie poradzicie ;)

My moglibyśmy jeszcze coś zrobić, ale za dużo z tym zachodu i nam się nie chce...

Dziewczyny, u Bami duży ruch, a ja mam problem gniazdkowo-blatowy, wspomożecie :hug:?

Jesteś kochana Pestko :)

niestety moja niemoc się pogłębia, całkiem oklapłam.... Mam dość tego budowania. Nawet cuda u Basi74 mnie nie zmotywowały do działania :(

Odpocznij. To wiosenne przesilenie formy. Też to mam. Moje lekarstwo to wyobraźnia i marzenia – wybieram z nich co zrobię w tym roku np. w ogrodzie, w jakiej kolejności. Tęsknię do pracy fizycznej. To zawsze było moje lekarstwo na problemy z psychiką i... z kacem :lol2: , tzw. „kac pracuś”.

Nie podobają Ci się IKEowskie. Ja mam od nich szuflady i wieszaki na spodnie. Mają standardowe wielkości więc pasują do różnych szafowych obudów.

U rodziców jest olbrzymia szafa 90 x 300 i 270 wysokości z przesuwnymi drzwiami. Robił Komandor z 15 lat temu i nadal wszystko dział bez zarzutu.

Witam się :)

Widzę, że robota się posuwa do przodu z małymi przerwami na doła ;) Dasz radę ....już bliżej niż dalej.

Pocieszaj się myślą, że za rok od tej pory, będziesz sobie paznokcie na tarasie malowała i sączyła orzeźwiającego drinka ;)

o Siner! Miło Cię znowu zobaczyć!

obecny dół tłumaczę sobie chorobą ;)

za rok od tej pory powiadasz - moja wyobraźnia tak daleko nie sięga ...

napisz lepiej, co u Ciebie

Za rok od tej pory, będzie strasznie zadowolona czekać ze zniecierpliwieniem aż będzie mogła połamać te paznokcie grzebiąc w ziemi przy roślinkach.

Oczywiście przy drinku :rotfl:

Dziewczęta.... Czy Wy mnie macie za pijaczkę???

Wiem, ze coś tam kiedyś pisałam o drinku, ale to są incydentalne historie...

A u mnie jak pracuję w ogrodzie, zawsze jest zimne piwko specjalnie dla mnie. Lubię. Najchętniej Gingerek. Popijam sobie, jak mi się pić chce i wychodzi czasem AŻ 2 butelki przez cały dzień.

Albo winko do obiadu pod chmurką.

Latem robię podpiwek. Jeśli nie wiesz co to jest - musujący napój na bazie palonego zboża i drożdży. Znakomity na upały. Mogą pić nawet dzieci, bo nie ma w tym ani odrobiny alkoholu. No, może tyle co się w ciągu 3 dni sfermentuje z powodu drożdże. Mój J. kupuje sobie do tego super mocne piwo i miesza jak drinki. Całkiem dobre to wychodzi.

A u mnie jak pracuję w ogrodzie, zawsze jest zimne piwko specjalnie dla mnie. Lubię. Najchętniej Gingerek. Popijam sobie, jak mi się pić chce i wychodzi czasem AŻ 2 butelki przez cały dzień.

Albo winko do obiadu pod chmurką.

Latem robię podpiwek. Jeśli nie wiesz co to jest - musujący napój na bazie palonego zboża i drożdży. Znakomity na upały. Mogą pić nawet dzieci, bo nie ma w tym ani odrobiny alkoholu. No, może tyle co się w ciągu 3 dni sfermentuje z powodu drożdże. Mój J. kupuje sobie do tego super mocne piwo i miesza jak drinki. Całkiem dobre to wychodzi.

Winko do obiadu to norma ;) a jeszcze takie białe chłodne w upalny dzień... Chociaż u nas częściej do kolacji :)

oczywiscie, ze wiem co to podpiwek! Robił go tata mojej przyjaciółki z podstawówki... Tylko musi być ziiiimny. Albo jeszcze lepiej prawdziwy kwas chlebowy - tez ziiiimny

Nio, białe niezłe jest schłodzone.

W Egipcie piliśmy mieszankę piwa Stella Artois z SevenUp. Pycha w upał.

Nasze obiadki latem przeważnie koło 18, jak słoneczko niżej.

A w sprawie podpiwku – do nas na piątkowe targi przyjeżdża facet, u ktorego można kupić za 1,5 paczuszkę gotowej mieszanki. Do tego 2 gramy drożdży i 10 litrów wody. Szaleństwo cenowe :lol2:

Noooo powróciłam do żywych i od razu trafiłam na imprezkę :rotfl:

Nio, białe niezłe jest schłodzone.

W Egipcie piliśmy mieszankę piwa Stella Artois z SevenUp. Pycha w upał.

Oj przypomniały mi się stare dobre czasy pracy w Egipcie kiedy to Stella w knajpie to był największy rarytas. Najwiekszy i jedyny :D.

Bami, my z tarasem przechodziliśmy przez fazy od drewna do kostki brukowej, potem znów do drewna, a w końcu robimy płyty Libet Maxima, są wielkie, mają 80x80cm i są dość tanie jak na takie płyty..

Sąsiad ma takie i wyglądają super...

http://www.libet.pl/upload/galleries/maxima-1334584666.jpg