Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lulla, to nie tak.

Tora proponuje różne jednostki w zależności od kubatury domu. Też miałam z tym problem, bo pytałam parę dziewczyn z FM (w tym Ciebie), jaki rekuperator Wam polecili i wyszło, że polecają dwa różne jako "NAJ". Zapytałam ich wprost, o co chodzi i wytłumaczyli dokładnie - na moją kubaturę (Bami ma podobną) polecają tylko Mitsubishi.

Bami, przestraszyłaś mnie z tą wtopą, ja na razie wspominam Torę jako jedną z najlepszych ekip na budowie (najczystsi, najpiękniej rzeźbiący dziury w ścianach i najszybsi). Mam nadzieję, że nagle mi nie wyjdzie jakiś zonk z kablami elektrycznymi ;) Choć parę dni temu miałam już kłucie wyikończonych tynków, bo jedna czujka alarmu nie działała... :mad:

Lulla, to nie tak.

Tora proponuje różne jednostki w zależności od kubatury domu. Też miałam z tym problem, bo pytałam parę dziewczyn z FM (w tym Ciebie), jaki rekuperator Wam polecili i wyszło, że polecają dwa różne jako "NAJ". Zapytałam ich wprost, o co chodzi i wytłumaczyli dokładnie - na moją kubaturę (Bami ma podobną) polecają tylko Mitsubishi.

A ja uważam, że polecają to, od czego mają najlepszą marżę :)

Edytowane przez bami

Bami, przestraszyłaś mnie z tą wtopą, ja na razie wspominam Torę jako jedną z najlepszych ekip na budowie (najczystsi, najpiękniej rzeźbiący dziury w ścianach i najszybsi). Mam nadzieję, że nagle mi nie wyjdzie jakiś zonk z kablami elektrycznymi ;) Choć parę dni temu miałam już kłucie wyikończonych tynków, bo jedna czujka alarmu nie działała... :mad:

Też to miałam :)

zwykła rzecz ;) - oczywiście nie było winnych. Alarmiarze zwalali winę na wykończeniowców, wykończeniowcy twierdzili, że tam akurat nie wiercili :mad:

Co do tego to nie ma wątpliwości, na pewno marża i trend idą ze sobą w parze ;)

Choć wybór Mitsubishi i tak przedyskutowałam z dwoma innymi znawcami tematu i każdy potwierdził jego słuszność. Cóż, perfekcyjny byłby Daikin, gdyby nie cena... :rolleyes:

A co Daikin ma takiego, czego nie ma Mitsubishi?

Basia, co u Ciebie? Kiedy kuchnia :) ?

Kuchnia... Nie wiem... Muszę zgrać pana Waldka z panami Rafałem i Piotrusiem ;). Pan Piotruś jest śmieszny i nas tu podgląda :)

Tymczasem natknęłam się dziś niespodziewanie na sklep Zara Home i kupiłam do łazienki chłopców cudoooowne, grubaśne ręczniki z egipskiej bawełny. Są żółte, takie słoneczne, wesołe :) są tak piękne, ze nie mogę się nacieszyć. Było do wyboru mnóstwo kolorów, właśnie kombinuję, jakie jeszcze kupić

Hmm...a czy możemy zejść z motoryzacji i zobaczyć budowlane zdjęcia :) ?

Chyba pisałaś jakiego koloru jest ten brodzik ale zapomniałam :(

Zdjęcia pokażę w przyszłym tygodniu, jak już będzie podłoga na górze :).

Panowie wchodzą w poniedziałek. Nie mogę się doczekać mojej podłogi w pomieszczeniu mieszkalno-rekreacyjno-gościnnym (przeznaczenia do końca nie znamy). Na razie wszyscy zgodnie twierdzą, że to najfajniejsze pomieszczenie w całym domu i wszyc=scy mają nań chrapkę. A podłoga tam ma być korkowa :wiggle:

Brodzik jest w koloze beige praire ;), tylko na razie źle wychodzi na zdjęciach, bo na przyległych ścianach nie ma jeszcze docelowego drewna.