Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

Nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę "to" podświetlone, wieczorem :)

Pomalutku "domyka" nam się kolorystyka na dole. Ciemne fragmenty onyksu są identyczne z burgundem ściany w holu i na klatce schodowej. Jasne elementy onyksu są jak jasne drewno mebli, które staną/zawisną na czarnych ścianach. Kominek jest ascetycznie czarny. Podłoga jest biała.

Dzisiaj był ze mną i z Chrisem na budowie przyjaciel Chrisowy - malarz i rzeźbiarz. Mam nadzieję, ze kilka jego grafik zawiśnie w moim domu...

I UWAGA powiedział, że mój burgund to nie są žadne buraczki, tylko "karmazyn królewski" :D.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basia no co Ty ?! Jak to nikt nie czyta?!?? WSZYSCY czytają, tylko niektórzy nie maja czasu się zalogować, poczekać aż komp przemieli i skrobnąć, i znowu czekać, aż komp łaskawie przemieli, więc wysyłają tylko dobre fluidy :).

..

Dzięki :)

ode mnie po sąsiedzku odsyłam ze zdwojoną siłą :)

No, no, podoba mi się onyx :yes:

cieszę się bardzo

białych nie było ;)

a tak na poważnie, spodziewałam się słabszego efektu. Strategiczny również, odgrażał się, ze jezeli nam się nie spodoba, to go wy...rzuci ;)

Rozważa również zerwanie korka w zabawialni :lol2:, bo mu linoleum przypomina....

No...mi też się podoba :yes:

Przyznam szczerze że go nie reklamowałaś, że niby z demobilu i w ogóle a wygląda CZADOWO!!!! Też się nie mogę doczekać podświetlenia :)

Super że tak ładnie Wam się składa kolorystyka, u nas jest dużo drewna i teraz widzę że niezłym wyzwaniem jest to wszystko do siebie dopasować...Krzesełka w kuchni np będą się różnić, ale już chyba nic z tym nie będę robić...

Basia, jak się wreszcie przeprowadzę to może się w końcu umówimy? A wiesz...to już TUŻ, TUŻ :)

Faktycznie, trochę mi ostatnio ostygł zapał do pisania, doszłam do wniosku, ze to bez sensu. Albo nikt tego nie czyta, albo czyta i poddaje surowemu osądowi... Naprawdę nie wiem, co mnie naszło, ze w ogóle zaczęłam (tu powinna być ikonka pukania się w czoło).

dlatego coś tam w komentarzach dłubię

Hmmm. . . Czuję się nieco winny, bo ostatnio to ja wywolalem pyskówkę w Twoim dzienniku. Na swoje usprawiedliwienie mam to, ze jakoś samo tak wyszło :sick:. W każdym razie ja czytam.

Hmmm. . . Czuję się nieco winny, bo ostatnio to ja wywolalem pyskówkę w Twoim dzienniku. Na swoje usprawiedliwienie mam to, ze jakoś samo tak wyszło :sick:. W każdym razie ja czytam.

Daj spokój Dok, jest spox. W końcu to forum internetowe, a nie kontakty dyplomatyczne :)

ładną lampę u Kasi znaleźliśmy, prawda?

No...mi też się podoba :yes:

Przyznam szczerze że go nie reklamowałaś, że niby z demobilu i w ogóle a wygląda CZADOWO!!!! Też się nie mogę doczekać podświetlenia :)

Super że tak ładnie Wam się składa kolorystyka, u nas jest dużo drewna i teraz widzę że niezłym wyzwaniem jest to wszystko do siebie dopasować...Krzesełka w kuchni np będą się różnić, ale już chyba nic z tym nie będę robić...

Basia, jak się wreszcie przeprowadzę to może się w końcu umówimy? A wiesz...to już TUŻ, TUŻ :)

Lucy, nie reklamowałam, bo nie miałam bladego pojęcia, co z tego wyjdzie... I tu ogromny szacun w kierunku Chrisa, ze ON WIDZIAŁ. wyłoniła się z tego naprawdę nietuzinkowa dekoracja.

Z przyjemnością wielką odwiedzę Cię w Domku. Jestem tak podekscytowana Twoją przeprowadzką, jakbym to ja misła się przeprowadzić :)

Bambi,

wow, u Ciebie to się dzieją wielkie rzeczy!!!!!!!:jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Onyx piękny, dominujący, z charakterem, będzie Wam "dosłoneczniał" życie w zimie!

Niezwykle oryginalny architektonicznie i kolorystycznie.

Jestem ogromnie ciekawa, jaki będzie Twój dom - po tej zapowiedzi widać, że nietuzinkowy!

I czytają, czytają wszyscy, tylko im się pisać nie zawsze chce:)

Daj spokój Dok, jest spox. W końcu to forum internetowe, a nie kontakty dyplomatyczne :)

ładną lampę u Kasi znaleźliśmy, prawda?

W sumie racja, ale mimo to nie warto zamieniać forum w buraczane pole ;). A lampa u Kasi rzeczywiście śliczna, a jak szukam czegoś do siebie nad stół, co będzie odpowiednio mocne, żeby nie zginąć w tym miejscu w tłumie.

Natomiast to, co u Ciebie się wyłania, świetnie wygląda. Powiedziałbym, że wnętrze jest "męskie", projektowane przez kogoś, kto lubi życie. No i mocno odbiega od mdłych katalogowych propozycji.

Bambi,

wow, u Ciebie to się dzieją wielkie rzeczy!!!!!!!:jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Onyx piękny, dominujący, z charakterem, będzie Wam "dosłoneczniał" życie w zimie!

Niezwykle oryginalny architektonicznie i kolorystycznie.

Jestem ogromnie ciekawa, jaki będzie Twój dom - po tej zapowiedzi widać, że nietuzinkowy!

I czytają, czytają wszyscy, tylko im się pisać nie zawsze chce:)

Ciacho, dziękuję :hug:

Kombinuję, co by tu zrobić, by odpalić tę iluminację w ciemnościach, ale bez elektryka nie dam rady. No i przed wyjazdem nie zdążę :(

bardzo miło mi słyszeć, ze uważasz, iż będzie nietuzinkowo. Taki był zamysł, zobaczymy, jak zadziała model wielkiej improwizacji w wykańczaniu...

działało to tak, ze ja podsuwałam Chrisowi interesujące materiały, on coś wymyślał, albo udoskonalał, albo psuł (vide schody)

W sumie racja, ale mimo to nie warto zamieniać forum w buraczane pole ;). A lampa u Kasi rzeczywiście śliczna, a jak szukam czegoś do siebie nad stół, co będzie odpowiednio mocne, żeby nie zginąć w tym miejscu w tłumie.

.

ja też nad stół :) i tylko ten metr lub prawie metr średnicy wchodzi w grę. Wszystko, co mniejsze, będzie wyglądało śmiesznie - mam wielki, wyraźnie podłużny salon. Ja wybieram czarną, a Ty?

Natomiast to, co u Ciebie się wyłania, świetnie wygląda. Powiedziałbym, że wnętrze jest "męskie", projektowane przez kogoś, kto lubi życie. No i mocno odbiega od mdłych katalogowych propozycji.

To dla mnie wielki komplement :)

oj tak, Projektant lubi życie... Jego motto życiowe, które często wypowiada, brzmi:

"Koń, butelka i szabelka,

dziwki, wino i pianino,

pić, pier...ć, kręcić piętą i mieć buzię uśmiechniętą " :p

nasze wnętrza to improwizacja i starcie trzech silnych osobowości - będzie kicha albo wielkie wow :)

praca z Chrisem jest dla mnie męczarnią i wielką przyjemnością jednocześnie. Nigdy nie spotkałam takiego świra i pozytywnej jednostki w jednym. Dużo się od niego nauczyłam. Dotychczas nie miałam żadnych poglądów wnętrzarsko - architektonicznych, a teraz... Czasem sobie nawet poczynam ostrzej niż on. Wiem, czego na pewno nie chcę. No i pokochałam kolor :)

Bami, jeszcze ja macham rękà z ostatniego rzędu, zaglàdam do Ciebie czasem gdzies ok 1 w nocy, juz nie raz przy odpisywaniu zasnęłam z ipadem w pościeli... ;)

Cudny onyks!!! Czekałam na te zdjęcia odkàd Rafał rozkochał mnie w kamieniu i opowiadał o Twoim karmazynowo-królewskim ;) Na pewno zakocham się bezpowrotnie, jak pokażesz fotkę z zapalonym światłem ;)

Dołàczam do grona zakochanych w minimalistycznych wnętrzach bałaganiarzy ;) jestem np. zauroczona katalogowymi kuchniami, bez czajników i ścierek na wierzchu, a jednocześnie wiem, że przy mnie taka kuchnia nie ma racji bytu ;)

Bami, kibicuję bezustannie!

Bami, jeszcze ja macham rękà z ostatniego rzędu, zaglàdam do Ciebie czasem gdzies ok 1 w nocy, juz nie raz przy odpisywaniu zasnęłam z ipadem w pościeli... ;)

Cudny onyks!!! Czekałam na te zdjęcia odkàd Rafał rozkochał mnie w kamieniu i opowiadał o Twoim karmazynowo-królewskim ;) Na pewno zakocham się bezpowrotnie, jak pokażesz fotkę z zapalonym światłem ;)

Dołàczam do grona zakochanych w minimalistycznych wnętrzach bałaganiarzy ;) jestem np. zauroczona katalogowymi kuchniami, bez czajników i ścierek na wierzchu, a jednocześnie wiem, że przy mnie taka kuchnia nie ma racji bytu ;)

Bami, kibicuję bezustannie!

Aga, lepiej się przenieś do pierwszego rzędu, bo z ostatniego nic nie zobaczysz ;)

mi te katalogowe kuchnie trochę się znudziły, wolę te z houzz - a :)

oczywiście wolę minimalizm niż przeładowane wnętrza, ale minimalizm to nie jest to, do czego dążę :)

ja też nad stół :) i tylko ten metr lub prawie metr średnicy wchodzi w grę. Wszystko, co mniejsze, będzie wyglądało śmiesznie - mam wielki, wyraźnie podłużny salon. Ja wybieram czarną, a Ty?

Bami, ja mam dopiero ledwie co postawione ściany jadalni. Więc gwarancji nie dam, że tę lampę wybiorę, bo do tego czasu może mi się piętnaście razy zmienić. Ale jak się dotychczas przekonałem warto zbierać informacje z wyprzedzeniem, tym bardziej, że programik, którego używam, dobrze sobie radzi z automatycznym sortowaniem. Jeżeli wybierałbym tę lampę, to jej kolor zależeć będzie od koloru ściany w jadalni, a ta z kolei - od koloru kuchni. W tej chwili są dwie koncepcje kolorystyczne kuchni - ciemne szafki białe ściany albo odwrotnie. Lampa powinna się odcinać kolorystycznie od ściany (czyli do białej czarna itp).

W tej chwili moim głównym dylematem jadalnianym jest to, czy zrobić tam okno-harmonijkę. Chodzi o to, żeby było można je całkowicie otworzyć i niejako przenieść jadalnię na taras. Efekt powinien być fajny, ale: a) komary będą miały używanie, b) skorzystam z niego w naszym klimacie pewnie kilka razy w roku, c) harmonijka sporo kosztuje.

To dla mnie wielki komplement :)

oj tak, Projektant lubi życie... Jego motto życiowe, które często wypowiada, brzmi:

"Koń, butelka i szabelka,

dziwki, wino i pianino,

pić, pier...ć, kręcić piętą i mieć buzię uśmiechniętą " :p

nasze wnętrza to improwizacja i starcie trzech silnych osobowości - będzie kicha albo wielkie wow :)

praca z Chrisem jest dla mnie męczarnią i wielką przyjemnością jednocześnie. Nigdy nie spotkałam takiego świra i pozytywnej jednostki w jednym. Dużo się od niego nauczyłam. Dotychczas nie miałam żadnych poglądów wnętrzarsko - architektonicznych, a teraz... Czasem sobie nawet poczynam ostrzej niż on. Wiem, czego na pewno nie chcę. No i pokochałam kolor :)

Po prostu artysta. Zresztą poza fajnym wnętrzem widzę też, że masz z tego kupę zabawy :). Dzięki czemu przyjemnie sie dziennik czyta.

W tej chwili moim głównym dylematem jadalnianym jest to, czy zrobić tam okno-harmonijkę. Chodzi o to, żeby było można je całkowicie otworzyć i niejako przenieść jadalnię na taras. Efekt powinien być fajny, ale: a) komary będą miały używanie, b) skorzystam z niego w naszym klimacie pewnie kilka razy w roku, c) harmonijka sporo kosztuje.

.

popieram pomysł!!! Taraso - jadalnia to fantastyczne miejsce do miłych spotkań z gośćmi i nie tylko :)

ad. a) skuteczność oprysków antykomarowych jest coraz większa

ad. b) pomyśl o grzejnikach gazowych - takich jak na tarasach w kafejkach - jeden wystarczy

ad. c) pogadaj z wykonawcą okien, czy np. rozsuwane wewnętrzne skrzydła (albo rozwierane?) nie będą bardziej ekonomicznym rozwiązaniem ...

Ja mam taras zaplanowany na maksa rekreacyjnie, duży, częściowo zadaszony, gdzie będzie trochę atrakcji dla małych i dużych ;)