ivy17 30.06.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 I UWAGA powiedział, że mój burgund to nie są žadne buraczki, tylko "karmazyn królewski" . super ze ktoś znający się na rzeczy określił kolor bo moj buraczkowy widzę nie spasował :lol2: ślicznie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 30.06.2013 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Bami, super ten houzz! pierwszy raz tam dotarłam i coś czuję, że nie szybko dziś zasnę Moje zauroczenie katalogowymi kuchniami bierze się chyba z odwiecznych wyrzutów sumienia nad brakiem ładu i porządku, z którym moja artystyczno-spontaniczna dusza mało ma wspólnego Podobnie, jak dusze moich dzieci Uwielbiam porządek, choć utrzymanie go w naszej rodzinie jest niemożliwe, katalogowy porządek mamy tylko do wieczora tego samego dnia, którego gości u nas nasza pani M Doktorze, a nie wystarczy HS między jadalnią a tarasem? Jaką masz tam szerokość okna? Generalnie moje dotychczasowe doświadczenie (wyjście z kuchni/jadalni na duży taras w bloku) pokazuje, że siedzi się albo w jadalni, albo na tarasie. Mam (na dzień dzisiejszy) w tym miejscu duże okno podwójnie otwierane, a i tak zawsze otwieramy tylko jedną jego część transportując się na taras W domu zrobiłam HS (2,2m) między jadalnią a tarasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 01.07.2013 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 bami, Aggula Patrząc się z kuchni w stronę jadalni wygląda to mniej więcej tak: Na jakość wizualizacji proszę nie zwracać uwagi - robione domowym sposobem przeze mnie wyłącznie dla własnych potrzeb. Chodzi o to potrójne okno w tle. Okno ma 270 cm w podziałach po 90 cm, prowadzi na zadaszony taras, ale nie "główny", a "pomocniczy", o szerokości 1,6 m. "Główne" okno przesuwne i główny taras mam w innym miejscu i tam już mam dobrane okno przesuwne. Tu natomiast zastanawiam się wyłącznie nad "atrakcjami dodatkowymi". Z okna jest bardzo ładny widok na las, mam też od tej strony kawałek ogrodu. Jeżeli będzie możliwość otworzenia tego okna w całości, siedząc przy stole w jadalni będzie się miało wrażenie siedzenia na tarasie bez konieczności ruszania tyłka ). Ze względu na stosunkowo niewielki rozmiar tego okna przy HS tego efektu się nie uzyska. Nie mam możliwości zmiany podziałów okna. Jeżeli więc chcę go maksymalnie otwierać to albo przesuwne z dwoma elementami ruchomymi (nie HS), podobne do okna u rasi, albo harmonika. Umówmy się, koszt nie jest powalający (około 4-5 tys różnicy w stosunku do "normalnego" okna). Ale jest. Ponadto w codziennym używaniu lepiej się w tym miejscu sprawdzi normalne okno rozwierano-uchylne, będzie też najlepiej wyglądać. Więc jeżeli nie będę tego używał (bo i tak wszyscy będę raczej siedzieć na tarasie "salonowym"), to szkoda fatygi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 01.07.2013 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 super ze ktoś znający się na rzeczy określił kolor bo moj buraczkowy widzę nie spasował :lol2: ślicznie jest I choćby przyszło 1000 artystów kolorystow i każdy nie wiem, jak się wytężał... dla mnie zostanie buraczkowy forever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 01.07.2013 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 bami, Aggula Patrząc się z kuchni w stronę jadalni wygląda to mniej więcej tak: [ATTACH=CONFIG]198308[/ATTACH] Na jakość wizualizacji proszę nie zwracać uwagi - robione domowym sposobem przeze mnie wyłącznie dla własnych potrzeb. Chodzi o to potrójne okno w tle. Okno ma 270 cm w podziałach po 90 cm, prowadzi na zadaszony taras, ale nie "główny", a "pomocniczy", o szerokości 1,6 m. "Główne" okno przesuwne i główny taras mam w innym miejscu i tam już mam dobrane okno przesuwne. Tu natomiast zastanawiam się wyłącznie nad "atrakcjami dodatkowymi". Z okna jest bardzo ładny widok na las, mam też od tej strony kawałek ogrodu. Jeżeli będzie możliwość otworzenia tego okna w całości, siedząc przy stole w jadalni będzie się miało wrażenie siedzenia na tarasie bez konieczności ruszania tyłka ). Ze względu na stosunkowo niewielki rozmiar tego okna przy HS tego efektu się nie uzyska. Nie mam możliwości zmiany podziałów okna. Jeżeli więc chcę go maksymalnie otwierać to albo przesuwne z dwoma elementami ruchomymi (nie HS), podobne do okna u rasi, albo harmonika. Umówmy się, koszt nie jest powalający (około 4-5 tys różnicy w stosunku do "normalnego" okna). Ale jest. Ponadto w codziennym używaniu lepiej się w tym miejscu sprawdzi normalne okno rozwierano-uchylne, będzie też najlepiej wyglądać. Więc jeżeli nie będę tego używał (bo i tak wszyscy będę raczej siedzieć na tarasie "salonowym"), to szkoda fatygi. A to zmienia postać rzeczy: mam tak samo, trojdzielne okno prowadzące na ogród (tzn. może kiedyś będzie tam ogród, jak się w ogrodniczkę przepoczwarzę). Środkowe jest hks-em. Chociaż najbardziej pasowało mi tam dwudxielne otwierane na zewnątrz (jak okiennice) - bez sensu i niewykonalne przy szerokości 3,60.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.07.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 ja też nad stół i tylko ten metr lub prawie metr średnicy wchodzi w grę. Wszystko, co mniejsze, będzie wyglądało śmiesznie - mam wielki, wyraźnie podłużny salon. Ja wybieram czarną, a Ty? Bami a co to dokładnie za lampa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 01.07.2013 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Bami a co to dokładnie za lampa Dokładnie to dwie lampy - pierwszą pokazała u siebie Kasia_labo, a drugą wynalazłam ja. obie słusznych rozmiarów: 90 i 100 cm średnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 01.07.2013 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 (edytowane) Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie:Poszukuję takiego łóżka, optymalnie czerwonego, ale czarne też może być: http://www.houzz.com/photos/67444/Playing-Sublimely-traditional-kids-other-metro btw czy ktoś umie wklejać zdjęcia z Houzz? Edytowane 1 Lipca 2013 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 01.07.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 http://st.houzz.com/simgs/82b13ed50c7c2c6f_4-7806/traditional-kids.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 01.07.2013 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 (edytowane) Traditional KidsTraditional Kids' alt='div>'> no i nie mogę Mądralo... gdzie wstawiłaś adres obrazka? Edytowane 1 Lipca 2013 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 01.07.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 (edytowane) http://st.houzz.com/simgs/82b13ed50c7c2c6f_6-7806/traditional-kids.jpg mi sie udalo klikasz kopiuj na te male zdjecia z prawej strony, po czym tutaj wklejasz edit... tylko ta wielkosc:rolleyes: Edytowane 1 Lipca 2013 przez Mmelisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 02.07.2013 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Mmeliso, małe też jest piękne zapewne dlatego wybrałam sobie wielką lampę do salonu: w stanie rozprostowanym ma 221 cm, w pięknie wygiętym 161 cm. Przełamie trochę surowość onyksu, pozostając w wymaganej kolorystyce. Jeszcze nie znam zdania Chrisa i Strategicznego, ale czy powinnam w ogóle ich brać pod uwagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 02.07.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Bami śliczne lampy :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 02.07.2013 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Bami śliczne lampy :rolleyes: Prawda? niedawno dopadły mnie objawy chorobliwego zainteresowania lampami A Ty masz coś na oku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 02.07.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 A Ty masz coś na oku? szukam czegoś nad stół do jadalni tak żeby dobrze wyglądało jak będzie złożony - długość 240 i rozłożony 340 cm ...i jeszcze nic nie znalazłam a podobają mi się ...może na klatkę nad spocznik ... http://sopolish.pl/image/cache/data/LAMPY/sufitowe/polski_design_laga_01-567x567.jpg http://www.flair-magazin.de/uploads/pics/lee_broom_crystal_bulb_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 02.07.2013 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Fantastyczne! co to? Ja dla odmiany poszukuję na klatkę schodową oświetlenia bocznego oraz podłogowego. Górnego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 02.07.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Fantastyczne! co to? pierwsze TO Druga TO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 02.07.2013 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Ivy, Lee Broom Po prostu oniemiałam na widok tego, co mają na stronie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 03.07.2013 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 ładny obrazek wpadł mi w oko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.07.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Ivy, Lee Broom Po prostu oniemiałam na widok tego, co mają na stronie.... tez tak miałam jak tam weszlam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts