Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

Nie wiem czy juz zdecydowalas co z piecem i z zasobnikiem ale pamietaj zeby dobrac tak duzy zasobnik jak duza bedzie wanna- zeby sie nie okazalo ze wanne napelnisz tylko do polowy albo 3/4 i potem trzeba bedzie czekac az znowu sie nagrzeje. A jak planujesz jacuzzi to juz w ogole:)

Gluś planuje jaccuzzi - zewnętrzne. Nacisk na słowo PLANUJE! Zasobnik jakoś ogarnę, gorzej z resztą...

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie chciałem straszyć :)

W konstrukcja, ledy...

Tylko skąd wziąć konstrukcje, trzeba ją zbudować samodzielnie. Później kwestia montażu- nikt nie chciał się tego podjąć, każdy obawiał się pęknięcia.

Ale jeżeli twój Chris robi wszystko od A do Z to ryzyka i problemu raczej nie będzie.

Witaj fomicz, cieszę się, ze ktoś czyta mój dziennik, chociaż jest zupełnie niemerytoryczny :-)

trochę mnie nastraszyles z tym onyksem, sprawa na pierwszy rzut oka wydaje się dość prosta: konstrukcja, ledy... On-off i po sprawie

trudno, zaryzykuję, onyks kupiony, płyty pocięte :o

Ja montowałam w poprzednim mieszkaniu ogromną płytę ze szkła topionego zrobioną na zamówienie, zamontowanie tego to była pestka;).

Na Bartyckiej masz naprawdę dużo grzejników do pomacania, a osobno Jagę na Ostrobramskiej, napisałam Ci w Warszawkiej Grupie Babskiej:).

Edytowane przez rasia

Nie chciałem straszyć :)

Tylko skąd wziąć konstrukcje, trzeba ją zbudować samodzielnie. Później kwestia montażu- nikt nie chciał się tego podjąć, każdy obawiał się pęknięcia.

Ale jeżeli twój Chris robi wszystko od A do Z to ryzyka i problemu raczej nie będzie.

Konstrukcje wg projektu Chrisa i kamieniarza robi ślusarz. Montaż jest po stronie kamieniarzy. Chris robi nadzór artystyczny ;-)

Ja montowałam w poprzednim mieszkaniu ogromną płytę ze szkła topionego zrobioną na zamówienie, zamontowanie tego to była pestka;).

Na Bartyckiej masz na prawdę dużo grzejników do pomacania, a osobno Jagę na Ostrobramskiej, napisałam Ci w Warszawkiej Grupie Babskiej:).

Dzięki Kochana Rasiu, Ty zawsze się potrafisz znaleźć (mam na myśli Nelli) :hug:

I jeszcze Kiwaczka znasz.... Buziak Aniołku

A co się stało z ogrzewaniem? :o

Został założony jeden obieg grzewczy, a goście od pieców (z dwóch różnych firm) upierali się, że optymalne są dwa.

Okazało się jednak, że u mnie sterowanie będzie się odbywać przez instalację "inteligentnego domu" trochę na innych zasadach. To tak w skrócie...

Poza tym w rozdzielni gazowniczej pogubili moje dokumenty i niewiele brakowało, by gazu w tym roku nie było. Ten tydzień to była dla mnie jakaś kompletna masakra, odetchnę z ulgą, jak będzie ciepło.

Po co mi to było////:bash:

Trzymajcie kciuki dziewczęta, bo z ogrzewaniem nie ma żartów :-)

Ale jestem dobrej myśli, bo chociaż nie jestem specjalnie przesądna, to w dniu, kiedy wszystko było nie tak, jak trzeba to... wdepnęłam w psią (chyba :o) kupę. A stare przysłowie ludowe mówi, że gówno (za przeproszeniem) to szczęście:wiggle:. No to czekam, aż mi szczęście w kwestii ogrzewania przyniesie!