Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w jakim sensie studzinenki? masz na myśli odpływy?bo jeśli tak to ja nie mam- bywa tak, ze jak syfon wyschnie to potem z neigo śmierdzi (w garażu będziemy mieć tylko odpływ liniowy zeby woda spływająca ewentualnie z roztapianego śniegu z aut miała gdzie spłynąć) swoja drogą moja mama ma teraz kratkę w pralni i tfu tfu nigdy nie była potrzebna ( w sensie nigdy nam nic nie zalało)

dobrze, że wywaliłas tych ochlapusów ( jesli byli oni zatrudnieni w jakiejś firmie to nie odpowiadałabys za nich natomiast jeśli pracowali bezpośrednio dla Ciebie to faktycznie mogłabyś mieć spore kłopoty)

O rany, historia mrożąca krew w żyłach...

ja jestem trochę przeczulona na takie historie i dokupiliśmy sobie do ubezpieczenia mieszkania OC w życiu prywatnym na lokalizację budowy, ale wolałabym z tego nigdy nie skorzystać

Dobrze że ich wywaliłaś, prawda że w miarę postępu na budowie przychodzi to coraz łatwiej :) ? My też nie mamy sentymentów jeśli widzimy że dalsza współpraca to strata czasu lub pieniędzy, faktycznie budowa robi z człowieka trochę jędzę...

Co do kratek, ja mam w kotłowni kratkę pod piecem (piec gazowy kondensacyjny), a w garażu odpływ liniowy. W pralni nie mam nic albo nie zauważyłam :)

w jakim sensie studzinenki? masz na myśli odpływy?bo jeśli tak to ja nie mam- bywa tak, ze jak syfon wyschnie to potem z neigo śmierdzi (w garażu będziemy mieć tylko odpływ liniowy zeby woda spływająca ewentualnie z roztapianego śniegu z aut miała gdzie spłynąć) swoja drogą moja mama ma teraz kratkę w pralni i tfu tfu nigdy nie była potrzebna ( w sensie nigdy nam nic nie zalało)

dobrze, że wywaliłas tych ochlapusów ( jesli byli oni zatrudnieni w jakiejś firmie to nie odpowiadałabys za nich natomiast jeśli pracowali bezpośrednio dla Ciebie to faktycznie mogłabyś mieć spore kłopoty)

Ha!

Dzieki Koktajl, wlasnie o ten smrodek mi chodziło ...

w garażu oczywiście mam odpływ liniowy, ale w mojej kotłowniopralniosterowni uważam, ze studzienka jest zbędna...

O rany, historia mrożąca krew w żyłach...

ja jestem trochę przeczulona na takie historie i dokupiliśmy sobie do ubezpieczenia mieszkania OC w życiu prywatnym na lokalizację budowy, ale wolałabym z tego nigdy nie skorzystać

Dobrze że ich wywaliłaś, prawda że w miarę postępu na budowie przychodzi to coraz łatwiej :) ? My też nie mamy sentymentów jeśli widzimy że dalsza współpraca to strata czasu lub pieniędzy, faktycznie budowa robi z człowieka trochę jędzę...

Co do kratek, ja mam w kotłowni kratkę pod piecem (piec gazowy kondensacyjny), a w garażu odpływ liniowy. W pralni nie mam nic albo nie zauważyłam :)

Lucka, świetny pomysł z tym ubezpieczeniem... Muszę o tym pomyśleć

Co do jędzy: w moim przypadku to metamorfoza straszliwa :-)

co do kratki: piec masz stojący?

Oj, wiem jak cieszy ciepełko w domu, choć program wygrzewania uczynił z naszej budowy tropikalną szklarnię.

Dakula, rozumiem, ze wygrzewasz wylewki? A ile stopni puszczasz w rurkach?

Już od dawna chciałam napisać, ze bardzo podoba mi się Twoja idea budowy bezobsługowej :yes:. Ciekawa jestem, czy sprawdza sie w praktyce :no:

super że już się robi ciepło!!

A jakie w końcu wybrałaś grzejniki? Czy ja dobrze zrozumiałam że grzeje Wam podłogówka? U nas póki co tylko działaja grzejniki bo hydraulik zakazał grzać podłogówkę jeśli podłoga jest czymś przykryta...

Lucka, grzeje właśnie podlogowka - właśnie po to, by moc coś na nią niebawem położyć. Nie bardzo rozumiem, czym kieruje się Twój hydraulik? Dawno kładliście gres na podłodze?

grzejniki wybrałam "mieszane" zwyczajne Purmo do pomieszczenia nad garażem, garażu i do 2 pokoi, gdzie nie będą widoczne - i te juz są, grzeją. Do naszej sypialni planuje Purmo Kos w kolorze Metallic black, do Malucha Jaga Strada, do korytarza na górę znalazłam coś obłędnego, ale cena powalająca. Dzisiaj odkryłam grzejniki firmy Radox, więc zamówienie może się zmienić :-)

Bami - nie zdążyłam skomentować zachowania Boczka i Nosa (swoją drogą fajne ksywy mają Twoi wykonawcy), ale widzę że świetnie sobie poradziłaś.

Ja jeszcze nie wydarłam się ale czasami mam ochotę rzucić mięchem jak ktoś mnie zwodzi. Pijaństwa na razie nie było i mam szczerą nadzieję nie będzie.

Gratuluję zwycięstwa na Złymi Mocami!!!!

Moje Złe Moce to ten chol... prąd i jak go w końcu będziemy mieli to mam nadzieję, że ruszymy z kopyta.

Pozdrowienia zostawiam. Nie piszę często ale jestem na bieżąco i trzymam kciuki :)

Bami - nie zdążyłam skomentować zachowania Boczka i Nosa (swoją drogą fajne ksywy mają Twoi wykonawcy), ale widzę że świetnie sobie poradziłaś.

Ja jeszcze nie wydarłam się ale czasami mam ochotę rzucić mięchem jak ktoś mnie zwodzi. Pijaństwa na razie nie było i mam szczerą nadzieję nie będzie.

Gratuluję zwycięstwa na Złymi Mocami!!!!

Moje Złe Moce to ten chol... prąd i jak go w końcu będziemy mieli to mam nadzieję, że ruszymy z kopyta.

Pozdrowienia zostawiam. Nie piszę często ale jestem na bieżąco i trzymam kciuki :)

Alicja, ja nieustająco trzymam kciuki za Twój prąd. Rozumiem, co przeżywasz, bo ja z tym ogrzewaniem....

A moi wykonawcy mają ładne ksywy, bo sama im je wymyślam ;-)