adk 04.12.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Za kontakt dziękuję. A gres postaram się obejrzeć na żywo - na zdjęciach zastrzeżeń nie mam Wybór potwierdzam bardzo trudny. Ja dzisiaj rozbijając talerz w drobne ale ostre kawałeczki już wiem - koniec zastanawiania się nad żywicą . U nas tyle talerzy rozwala się o podłogę, że żywica byłaby strasznie pocięta. Bami ale prawie bym zapomniała WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI IMIENIN . Oby już wszystkie Złe Moce Ci odpuściły i wykańczanie domu szło jak z płatka! I aby Gluś akceptował wszystkie Twoje wybory . http://kwiaty-warszawa.pl/media/wysiwyg/jak_dbac_o_kwiaty_ciete_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 05.12.2012 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Alicja, dziękuję! Tulipany to moje ulubione kwiaty....dziękuję za życzenia, Gluś musi akceptować moje wybory, bo go ciągle nie ma... A żywica na podłodze pozostanie moim na zawsze niespełnionym marzeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 08.12.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Jakoś umknęło mi pytanie o wygrzewanie podłogi. Robi się to wedle specjalnego schematu i cały proces trwa 29 dni. Powoli się rozgrzewa do max temperatury pracy systemu, poźniej stopniowo obniża temperaturę. Później przerwa i wszystko od nowa, tylko szybciej. Piece mają na to specjalny program, więc idzie bezobsługowo . My mamy podłogi od ponad 3 miesięcy i przed wygrzewaniem w głębszych warstwach były mokre, w połowie wygrzewania sprawdzał je pan od paneli i nadal były za mokre, teraz są już ok. Widać też dokładnie miejsca w któtych były robione dylatacje. W pozostałych miejscach nic nie popękało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 08.12.2012 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 hmmm...dzięki Dakula, w pewnym momencie stwierdziłam, że mnie to wygrzewanie już nie dotyczy, bo moje wylewki mają ponad 2 miesiące... Tylko, zdaje się, że i tak niewiele wskóram, bo mam nastawiony tryb ogrzewania noc/ dzień 21/17 stopni - moja ekipa wykończeniowa w dzień pracuje, a w nocy tam śpią (są przyjezdni). Taka temperatura jest dla ich pracy i suszenia tego, co zrobili - chyba optymalna. Więc wylewki otrzymują jakąś wypadkową , zresztą nie wszędzie mam podłogówkę.A tak z innej beczki: masz już wybrane drzwi wewnętrzne?A kto już ma? i podpowie? doradzi? odradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 08.12.2012 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Nie jestem ekspertem ale sklep w którym zamawiam panele bez przedstawienia im protokołu z takiego wygrzewania, nie daje gwarancji na swoje wyroby. Przed samym kładzeniem paneli odbiją jeszcze beton do styropianu w kilku miejscach i sprawdzą wilgotność na spodzie. Płytki na podłogi też czekają. Bo takie ekstremalne warunki mają uchronić podłogę przed uszkodzeniami jak już są na niej kafle. Dokładnie to widać, bo po wygrzewaniu w miejscach dylatacji szpara ma nawet milimetr, a wcześniej jej nie było. U mnie wykonawcy też śpią i też marudzą ale widać, że to nie pierwszy raz dla nich. W sumie maksymalna temperatura jest tylko przez kilka dni. A wilgotności podłogi lepiej pilnować. W prosty sposób można to sprawdzić zostawiając kartkę papieru na podłodze, jeśli następnego dnia jest wilgotna, to pod spodem jest jeszcze bardzo mokro. Sprzedawcy paneli mają specjalne czujniki do jej pomiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 08.12.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 A drzwi raczej Asilo u mnie będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.12.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 hej Bami, dawno mnie u Ciebie nie było, spieszę z zaległymi życzeniami imieninowymi Co do wylewek, też zamierzamy niedługo zacząć procedurę wygrzewania, bo to jest warunkiem zamontowania finish parkietu który ma u nas zagościć w salonie A jeśli chodzi o drzwi wewnętrzne, to mamy kilka typów, ale chyba nic konkretnego. Mam dobre opinie o firmie Moric, podobają się nam też drzwi Technidoor (salon przy Toruńskiej). Ale najprawdopodobniej zamieszkamy z drzwiami tylko w łazienkach, a pozostałe będą czekały aż wygramy w totka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 08.12.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 potwierdzam Moric:) mamy póki co od nich jedne drzwi i są super- zobaczymy co będzie w nowym domu- też planuje od nich jeśli portfel pozwoli:) poza tym dobre opinie mają jeszcze Dewro, Jagdor, Klimek i Kluś z tym, ze wszystkie ww to te ciut droższe. Jest wątek zbiorczy we "wnętrzach" na temat drzwi wew. jest tam dużo informacji nt rożnych firm ( jednak nie ma ich aż tak wiele) i modeli aczkolwiek jak mnie pamięć nie myli to ty masz wysokie prawda? teraz zastanawiam się czy firmy, które wymieniłam robią takie wysokie... w każdym bądź razie możesz też popytać lokalnych stolarzy czy nie wykonają Ci takich drzwi (jeśli PIU będą np za drogie:) aaaa i jeszcze chyba włoskie lualdi robi takie wysokie drzwi:) aaa no i może anulę zapytaj skąd ona ma drzwi? jak dobrze pamiętam ona w korytarzu na dole miała takie wysokie, przesuwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 09.12.2012 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 A drzwi raczej Asilo u mnie będą Dzięki za wskazówkę, bardzo fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 09.12.2012 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 hej Bami, dawno mnie u Ciebie nie było, spieszę z zaległymi życzeniami imieninowymi Co do wylewek, też zamierzamy niedługo zacząć procedurę wygrzewania, bo to jest warunkiem zamontowania finish parkietu który ma u nas zagościć w salonie A jeśli chodzi o drzwi wewnętrzne, to mamy kilka typów, ale chyba nic konkretnego. Mam dobre opinie o firmie Moric, podobają się nam też drzwi Technidoor (salon przy Toruńskiej). Ale najprawdopodobniej zamieszkamy z drzwiami tylko w łazienkach, a pozostałe będą czekały aż wygramy w totka Dzięki za życzenia Lucko Z drzwiami będzie ciężko, dzięki za namiary, ja jeszcze wypatrzylam firmę Wielgosz drzwi - ale nic nie mogę na ich temat znaleźć. Biorę tez pod uwagè Entra - mam je już kilka lat i nadal są super. Zamawiałam je onegdaj na Bartyckiej, montaż bez zarzutu. Biorąc po uwagę ilość drzwi w moim domu, tez raczej nie kupię od razu kompletu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 09.12.2012 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 potwierdzam Moric:) mamy póki co od nich jedne drzwi i są super- zobaczymy co będzie w nowym domu- też planuje od nich jeśli portfel pozwoli:) poza tym dobre opinie mają jeszcze Dewro, Jagdor, Klimek i Kluś z tym, ze wszystkie ww to te ciut droższe. Jest wątek zbiorczy we "wnętrzach" na temat drzwi wew. jest tam dużo informacji nt rożnych firm ( jednak nie ma ich aż tak wiele) i modeli aczkolwiek jak mnie pamięć nie myli to ty masz wysokie prawda? teraz zastanawiam się czy firmy, które wymieniłam robią takie wysokie... w każdym bądź razie możesz też popytać lokalnych stolarzy czy nie wykonają Ci takich drzwi (jeśli PIU będą np za drogie:) aaaa i jeszcze chyba włoskie lualdi robi takie wysokie drzwi:) aaa no i może anulę zapytaj skąd ona ma drzwi? jak dobrze pamiętam ona w korytarzu na dole miała takie wysokie, przesuwne Dzięki Koktajl. Anula ma drzwi z interior Katowice - kilka stron wcześniej pisała u mnie o tym lullaby. Wynalazłam też włoskie drzwi Barausse i zatkało mnie z zachwytu... Oni robią m.in. drzwi z bezopaskową ościeżnicą - cudo. Nie mam pojęcia, ile kosztują, ale wymiatają. Wystawię fotki w wolnej chwili, żeby nie tylko mnie było żal ja mam tylko 2 drzwi na dole wysokich (2,35) a na piętrze nad drzwiami z jednej strony korytarza przebiega podciąg zelbetonowy i drzwi są tradycyjne 2,06. Z korytarza mam wejście do 4 sypialni i jednej łazienki ale... W każdej sypialni jest garderoba z drzwiami... I ilośc drzwi w moim domu jest iście hotelowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 12.12.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Ja wolę Zacha Galifianakisa i mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 12.12.2012 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Ja wolę Zacha Galifianakisa i mat Faktycznie, jest świetny ja tez wolę mat ale... Widziałam drzwi w połysku... Warte uwagi. A Ty lullaby nie planujesz żadnych połysków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 12.12.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Zabudowy w mdfie planuję matowe. Podłogi też i ostatnio nawet zmieniła się koncepcja kamienia Na szczęście tutaj to akurat kwestia obróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 12.12.2012 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 A ja muszę czymś błysnąć Jeżeli nie lakierowanymi drzwiami z matową opaską to może intelektem... Albo oczami zaświecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.12.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Witaj bami ,czyżbyś była moją imienniczką ?i masz też ró∑nież 2 chłopców?No i jakie dałaś kafle do łązienki chłopaków ?fajnie by było,abyś dała te same co ja ,zobaczyłabym inny pomysł na nie.Ciekawa jestem jakbyś je zaaranżowała.Mało zdjęć masz,sprawdzę jeszcze dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 13.12.2012 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Witaj bami ,czyżbyś była moją imienniczką ?i masz też ró∑nież 2 chłopców? No i jakie dałaś kafle do łązienki chłopaków ?fajnie by było,abyś dała te same co ja ,zobaczyłabym inny pomysł na nie.Ciekawa jestem jakbyś je zaaranżowała. Mało zdjęć masz,sprawdzę jeszcze dziennik Basiu, no pewnie, ze jestem Twoją imienniczką Mam 2 synów, jak Ty A łazienka moich już się robi, nie miałam siły szukać "Twoich" kafli po całej Europie no i nie chciałam tak bezczelnie ściągać bez pytania... Dobrałaś bardzo fajne umywalki bardzo pasują do formy płytek. Mam mało zdjęć, bo jak wpadam na budowę to raczej gaszę pożary... I denerwuje mnie strasznie ten wykończeniowy bałagan i chaos, więc unikam robienia zdjęć. Myślę, ze mi przejdzie jak to całe zamieszanie w środku zacznie przypominać dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 16.12.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Widzę, że się przemogłaś Ładny kominek i okna spore Prosimy o więcej! To Brunner? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 16.12.2012 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Widzę, że się przemogłaś Ładny kominek i okna spore Prosimy o więcej! To Brunner? Przemogłam się, bo kominek prawie gotowy!!! To Spartherm. Bardzo mi sie podoba, jest delikatny... niedługo pokażę Wam łazienkę dzieci - z szarej skały..... A miały być kaczuszki... Albo Peppa Pig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 16.12.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Czyli następny w kolejce do obfotografowania w salonie będzie onyks? Ten Chris ma całodobowy nadzór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts