bami 16.12.2012 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Czyli następny w kolejce do obfotografowania w salonie będzie onyks? kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 17.12.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Bami, kominek piękny Ja trochę żałuję że nasz taki jest "wciśnięty", ale teraz to już trudno. A kamień jaki przy nim położyłas? Też bardzo mi się podoba Szkoda że masz przejścia z takimi ważnymi wykonawcami, ale na szczęście dobrze się skończyło.. Czekam oczywiście na fotki "jaskini" i onyksu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 17.12.2012 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Bami, kominek piękny Ja trochę żałuję że nasz taki jest "wciśnięty", ale teraz to już trudno. A kamień jaki przy nim położyłas? Też bardzo mi się podoba Szkoda że masz przejścia z takimi ważnymi wykonawcami, ale na szczęście dobrze się skończyło.. Czekam oczywiście na fotki "jaskini" i onyksu Lucka, cieszę się, że Tobie tez się podoba jest dokładnie taki, jak sobie wymyśliłam. Ścianka, na której sie znalazł ma aż 180 cm, musiałam pokombinować, jak zapełnić tę przestrzeń, nie kupując wkładu 160 cm. Twój kominek wcale nie sprawia wrażenia "wciśniętego" kamień to granit Zimbabwe Extra Black - w satynie oczywiście a na onyks to sobie jeszcze poczekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 20.12.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 wanna z corianu? a czy ona jest taka faktycznie taka głeboka czy tylko zdjęcie przekłamuje? a kibelki to V&B subway? bo jeśli tak to mam identyczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 20.12.2012 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 wanna z corianu? a czy ona jest taka faktycznie taka głeboka czy tylko zdjęcie przekłamuje? a kibelki to V&B subway? bo jeśli tak to mam identyczne:) Raczej ma "grube" dno. Ma 66 cm wysokości zewnętrznej (czyli więcej niż typowe) i 50 cm głębokości. Kibelki to Catalano Sfera. Subwaya mam w łazience chłopców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 20.12.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Bami, świetna ta wanna, kibelki też to niej pasują, gdzie Ty je wynalazłaś? Tylko widziałaś że np tutaj: http://www.ceneo.pl/2237946 kibelek i bidet mają takie zagłębienia na śruby? Na Twoim zdjęciu tego nie ma bo to inny model? Wydaje mi się że łazienka będzie wyglądała super patrząc na te sprzęty, też kiedyś chciałabym taką wannę, ale to chyba w innym domu.. No i pewnie bym się zastanawiała gdzie położę wszystkie niezbędne wannowe gadżety jak będzie stała na środku pomieszczenia A jak to chcesz rozwiązać? No i z serii 1000 pytań do...czemu łazienka to Wielki Problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 20.12.2012 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Bami, świetna ta wanna, kibelki też to niej pasują, gdzie Ty je wynalazłaś? Tylko widziałaś że np tutaj: http://www.ceneo.pl/2237946 kibelek i bidet mają takie zagłębienia na śruby? Na Twoim zdjęciu tego nie ma bo to inny model? Wydaje mi się że łazienka będzie wyglądała super patrząc na te sprzęty, też kiedyś chciałabym taką wannę, ale to chyba w innym domu.. No i pewnie bym się zastanawiała gdzie położę wszystkie niezbędne wannowe gadżety jak będzie stała na środku pomieszczenia A jak to chcesz rozwiązać? No i z serii 1000 pytań do...czemu łazienka to Wielki Problem ? Oczywiście ja mam tę wersję bez zagłębień jesteś bardzo spostrzegawcza i mam też inną deskę, cienką, o taką: http://click.infospace.com/ClickHandler.ashx?du=http%3a%2f%2fwww.rogerseller.com.au%2fmedia%2fcatalog%2fproduct%2fcache%2f1%2fimage%2f1300x%2f9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95%2fr%2fs%2frs_catalano_sfera_toilets_wall-hung_wall-hung-toilet-with-slim-seat_213413_2.jpg&ru=http%3a%2f%2fwww.rogerseller.com.au%2fmedia%2fcatalog%2fproduct%2fcache%2f1%2fimage%2f1300x%2f9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95%2fr%2fs%2frs_catalano_sfera_toilets_wall-hung_wall-hung-toilet-with-slim-seat_213413_2.jpg&ld=20121220&ap=9&app=1&c=facemoodsv4.1161&s=facemoodsv4&coi=372380&cop=main-title&euip=89.76.63.201&npp=9&p=0&pp=0&pvaid=a6b97ae7ce6a45228c166243607bce3f&ep=9&mid=9&hash=6B94B27EF2C9A196CCA5BFD91F654B56 Też mam wątpliwości odnośnie tej wanny, takie same jak Ty, bo ja jestem racjonalna... Ale tu pozwoliłam Chrisowi zaszaleć, ma być pięknie! Nie praktycznie! I to wyjaśnia też kwestię Wielkiego Problemu - Chris jest za nią odpowiedzialny Wanna nie będzie stała pośrodku. Miała stać na ukos, ale nie podobają mi się wolno stojące baterie (a ich cena to już w ogóle ). Będzie stała w pewnej odległości od ściany. Będzie tam też coś w rodzaju półki (nie jest to odpowiednie do końca słowo), raczej ścianki z trawertynu, z której będzie wychodziła ścienna bateria... Trochę nakręciłam. W każdym razie ta półka-ścianka na czas kąpieli będzie służyła do stawiania szamopnów, mydeł, odżywek, świeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 20.12.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Wanna nie będzie stała pośrodku. Miała stać na ukos, ale nie podobają mi się wolno stojące baterie (a ich cena to już w ogóle ). Będzie stała w pewnej odległości od ściany. Będzie tam też coś w rodzaju półki (nie jest to odpowiednie do końca słowo), raczej ścianki z trawertynu, z której będzie wychodziła ścienna bateria... Trochę nakręciłam. W każdym razie ta półka-ścianka na czas kąpieli będzie służyła do stawiania szamopnów, mydeł, odżywek, świeczek No to pięknie Też jestem racjonalna, czasem za bardzo, ale nie chciałam tego pisać bo nie chciałam zabijać artystycznych zapędów Twoich i Chrisa Chyba trochę rozumiem o co chodzi z półką, myślę że będzie super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 20.12.2012 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Lucka, moje artystyczne zapędy są dla mnie prawdziwą niespodzianką jestem megaracjonalna A Chris... wyposażył tę wannę w pionowe słupy światła... półkę wymogłam na nim siłą! "Rozumiesz aniołku, ta wanna jest jak rzeźba.." Aniołek zrozumiał. Postawił na swoim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 20.12.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 (edytowane) Raczej ma "grube" dno. Ma 66 cm wysokości zewnętrznej (czyli więcej niż typowe) i 50 cm głębokości. Kibelki to Catalano Sfera. Subwaya mam w łazience chłopców właściwie zastanawiałam się czy to nie sfera ale to chyba zdjęcie starej wersji sfery i dlatego pomyslałam że to V&B:) ja też mam w naszej łazience sferę a w dziecięcej V&B i widze, że mamy dokładnie ten sam gust:) okrągłe i bez wgłębień na kurz:D teraz zauważyłam że dodałaś "nową" sferę-też mam z cieńką deską Edytowane 20 Grudnia 2012 przez koktajl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 20.12.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Hej Przeczytalam Twój dziennik i przeleciałam że sie tak wyraze komentarze Masz super lekkie pióro. Czy tam klawiature. Wszyscy pisali ze masz wielllki dom a ja jego planu nie widze w Twoim dzienniku I w ogóle to żałuje że mam dziennik i komentarze w jednym. Wole tak jak jest u Ciebie! Co to za wanna? Wysoka. Rita jest do zobaczenia w Zielonce kolo W-wy Jade w koncu 29 grudnia sie do niej przymierzyc. Jedziemy cala rodzina wiec wszyscy wejdziemy i ja sprawdzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 21.12.2012 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Hej Przeczytalam Twój dziennik i przeleciałam że sie tak wyraze komentarze Masz super lekkie pióro. Czy tam klawiature. Wszyscy pisali ze masz wielllki dom a ja jego planu nie widze w Twoim dzienniku I w ogóle to żałuje że mam dziennik i komentarze w jednym. Wole tak jak jest u Ciebie! Co to za wanna? Wysoka. Rita jest do zobaczenia w Zielonce kolo W-wy Jade w koncu 29 grudnia sie do niej przymierzyc. Jedziemy cala rodzina wiec wszyscy wejdziemy i ja sprawdzimy. Beata, nie tyle mam lekkie pióro, co mało czasu komentarze od dziennika kazała mi oddzielić rasia A ja bym wolała chyba razem, takie dzienniki są bardziej interaktywne ... Ta wanna to Balteco Senzo, mało popularna... Na forum nic o tej estońskiej! firmie nic nie mogę znaleźć. Zatem będę pierwsza Widziałam ją na żywo, jest super. Wycieczkę do Zielonki odpuszczam, bo moją juz zamówiłam... Edytowane 21 Grudnia 2012 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 21.12.2012 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 właściwie zastanawiałam się czy to nie sfera ale to chyba zdjęcie starej wersji sfery i dlatego pomyslałam że to V&B:) ja też mam w naszej łazience sferę a w dziecięcej V&B i widze, że mamy dokładnie ten sam gust:) okrągłe i bez wgłębień na kurz:D teraz zauważyłam że dodałaś "nową" sferę-też mam z cieńką deską Czy dobrze rozumiem koktajl, ze łazienki masz gotowe? Pokażesz? nie mam pojęcia, czy to stara czy nowa sfera najważniejsza jest dla mnie forma. Podoba mi sie tez bardzo V&B pure stone... ale umywalka niezbyt wygodna - mój mąż orzekł, ze się nie nadaje do golenia itp. No i wannę tez do pure stone cieżko dobrać... I nie mam pure stone (moze to i lepiej, bo cena...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 21.12.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Czy dobrze rozumiem koktajl, ze łazienki masz gotowe? Pokażesz? nie mam pojęcia, czy to stara czy nowa sfera najważniejsza jest dla mnie forma. Podoba mi sie tez bardzo V&B pure stone... ale umywalka niezbyt wygodna - mój mąż orzekł, ze się nie nadaje do golenia itp. No i wannę tez do pure stone cieżko dobrać... I nie mam pure stone (moze to i lepiej, bo cena...) kibelki wszystkie mam (i sferę i V&B) ale niestety jeszcze niezamontowane-łazienki czekają na pana pytkarza (to dopiero pod koniec stycznia lub początek grudnia) sfera z cieńką deską i bez wgłębień na śruby jest nową wersją- stara jest właśnie z tymi wgłebieniami na zdjęciu które pokazałas wcześniej (ja bym starej nie kupiła wlasnie ze względu na te wglebinia- teraz mam taki kibelek i wkurza mnie czyszczenie tego kurzu) a moze kupić np ten kibelek który Ci sie podoba a dobrać inna umywalkę? przeciez umywalka nie musi być z identycznej serii-wystarczy ze będzie z V&B ale tak po prawdzie to ja do dziecięcej łazienki mam każdą rzecz z innej parafii ( wanna kaldewei, kibel i bidet V&B, umywalka Noken z porcelanosy- seria forma) mozesz ewentualnie zastanowić się nad umywalką wpuszczaną w blat i zintegorwaną z nią czy co kompozytu (corian, staron czy kerrock) albo konglomeratu (kamień zmielony z żywicą) ja własnie jestem na etapie wyceniania umywalki do naszej lazienki (i jedna i druga opcja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 21.12.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 kibelki wszystkie mam (i sferę i V&B) ale niestety jeszcze niezamontowane-łazienki czekają na pana pytkarza (to dopiero pod koniec stycznia lub początek grudnia) sfera z cieńką deską i bez wgłębień na śruby jest nową wersją- stara jest właśnie z tymi wgłebieniami na zdjęciu które pokazałas wcześniej (ja bym starej nie kupiła wlasnie ze względu na te wglebinia- teraz mam taki kibelek i wkurza mnie czyszczenie tego kurzu) a moze kupić np ten kibelek który Ci sie podoba a dobrać inna umywalkę? przeciez umywalka nie musi być z identycznej serii-wystarczy ze będzie z V&B ale tak po prawdzie to ja do dziecięcej łazienki mam każdą rzecz z innej parafii ( wanna kaldewei, kibel i bidet V&B, umywalka Noken z porcelanosy- seria forma) mozesz ewentualnie zastanowić się nad umywalką wpuszczaną w blat i zintegorwaną z nią czy co kompozytu (corian, staron czy kerrock) albo konglomeratu (kamień zmielony z żywicą) ja własnie jestem na etapie wyceniania umywalki do naszej lazienki (i jedna i druga opcja) koktajl, tak się tylko wtrącę, mam fajnego sprzedawcę ceramiki łazienkowej, dał mi bardzo dobre ceny na wszystkie rzeczy które kupowałam do łazienek (płytki, ceramika). Zresztą Bami też z nim się umawiała chyba, jak chcesz to dam Ci telefon albo maila, to też możesz do niego napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 21.12.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 koktajl, tak się tylko wtrącę, mam fajnego sprzedawcę ceramiki łazienkowej, dał mi bardzo dobre ceny na wszystkie rzeczy które kupowałam do łazienek (płytki, ceramika). Zresztą Bami też z nim się umawiała chyba, jak chcesz to dam Ci telefon albo maila, to też możesz do niego napisać dzieki lucka:) ale ja juz mam zakupiona prawie cała ceramike:) brakuje mi tylko umywalki własnie do naszej łazienki ale własnie chce ją miec zintegrowaną razem z blatem:) poza tym jestem ze Śląska ale tak czy owak dzięki za pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 21.12.2012 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Tak, większość gadżetów biorę od luckowego Marka... nie będę juz kombinować bo zwariuję z tą naszą łazienką: wanna to Balteco Senzo, wc i bidet Caalano Sfera, umywalka Catalano cośtam (pies trącał) i brodzik Kaldewei. Mam jeszcze problem z dolną łazienką, bo tam tez wypadałoby dać Catalano Sfera. Bo umywalka jest Catalano sfera asymetryczna, nablatowa. Nie wiem jeszcze, co pocznę w końcu to tylko służy do ... A ja i tak zbyt wiele czasu poświęciłam tematowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 27.12.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Beata, nie tyle mam lekkie pióro, co mało czasu komentarze od dziennika kazała mi oddzielić rasia A ja bym wolała chyba razem, takie dzienniki są bardziej interaktywne ... Ta wanna to Balteco Senzo, mało popularna... Na forum nic o tej estońskiej! firmie nic nie mogę znaleźć. Zatem będę pierwsza Widziałam ją na żywo, jest super. Wycieczkę do Zielonki odpuszczam, bo moją juz zamówiłam... Jesu..widzialam cene 11 tys? ? ? Czy znalazlas ja w bardziej normalnej cenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 27.12.2012 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Jesu..widzialam cene 11 tys? ? ? Czy znalazlas ja w bardziej normalnej cenie?? Niestety, cena mimo upustu nadal jest powalająca ... Duravit, V&B i poolspa tez nie schodzą poniżej dychy taka wanna to drogi kaprys wlasnie tylko Marmite ma rozsądną cenę, trochę gorzej z Marmorin - tez od 5 tysi wzwyż. Najdroższa z Marmorin chyba Jena, tez kosztuje powyżej 10. A jakość jest nieporównywalna z Balteco... Zatem mówię trudno i zastanawiam się, z czego mam zrezygnować. Wykonczeniówka to kompromisy niestety. Wybiorę tańsze baterie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 27.12.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Niestety, cena mimo upustu nadal jest powalająca ... Duravit, V&B i poolspa tez nie schodzą poniżej dychy taka wanna to drogi kaprys wlasnie tylko Marmite ma rozsądną cenę, trochę gorzej z Marmorin - tez od 5 tysi wzwyż. Najdroższa z Marmorin chyba Jena, tez kosztuje powyżej 10. A jakość jest nieporównywalna z Balteco... Zatem mówię trudno i zastanawiam się, z czego mam zrezygnować. Wykonczeniówka to kompromisy niestety. Wybiorę tańsze baterie No tak, to zupełnie nie na moją kieszeń. Barierka szklana, szklane drzwi do łazienki naszej małżeńskiej to będzie bolało a wanna to zupełnie już ponad nasze możliwości. Albo marmitte albo chinska ktora widzialam w LM. Ale ona ma kremowy kolor. Ciezko dobrac bedzie pozostala ceramikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts