Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja drewniane, ale jeszcze nie mam co pokazać, bo są obklejone, a na budowie królestwo tynkarzy, byłam dziś w sumie 2 minuty bo nie chciałam się wcinać :) Zresztą i tak schody nam zdemontowali więc na górę bym nie weszła, a gruntują górę...

Dzisiaj dostaliśmy też ostatnią transzę więc można zacząć szaleć ;)

mi tez! Mam 1/4 salonu z podłogą, w tempie Janka i ekipy do niedzieli będzie cały dół!

parapeciki pokaz koniecznie. Z czego masz? Ja mam z konglomeratu...

a co kładziecie na podłodze? Wszędzie płytki czy też coś innego?

Ja muszę się przymierzyć do wyboru drewna na górę, a na dół (na podłogówkę) Fihish Parkietu..

Basia, nie widziałam ILE macie tej podłogi!!! Woooowww...super wygląda, a płytki bardzo ładne :yes: Musisz jeszcze tylko kiedyś za dnia zrobić zdjęcie to będzie można więcej zobaczyć i jeszcze modniej się pozachwycać :D A co będzie w tych miejscach gdzie nie ma płytek? Płytki czy drewno?

:-) podłogi faktycznie jest dużo. Tam, gdzie ich nie ma, będzie drewno, będzie tworzyło takie "drewniane dywany".

chodziło mi o to ile zrobione już jest :)

Dywany będą wyglądały super, też o takim czymś myśleliśmy kiedyś dookoła wyspy ale w końcu z lenistwa sobie odpuściliśmy...

:-D byłam dzisiaj i zrobiony jest juz cały salon!

I tak mój mąż z całą pewnością stwierdzi, ze drewna jest za mało...trzeci z dywanów będzie na tarasie:-)

niestety, jak wcześniej wspomniałam, nieobecni nie mają racji

Matowe płytki... cudo:rolleyes:

Nie widzę tych dywanów drewnianych, ale pewnie nie mam wystarczająco bujnej wyobraźni:p A jakieś wizki masz gdzieś zmaterializowane czy tylko w głowie ulubionego architekta?

Basia, napisz mi please gdzie kupowałaś piec (i chętnie za ile, jesli to nie tajemnica:)).

O proszę, Goście Goście!!!

Sharlott, tylko w salonie.... Oczywiscie źle policzyłam i musiałam domawiać. Oczywiście inny nr tonacji kolorystycznej ( bo numeru 66 nie ma i nie będzie ):bash:. Oczywiście nie z takimi rzeczami sobie tu radziliśmy :-)

Balbi, oczywiście żadnych wizek (pamiętasz dlaczego;) Dywany drewniane będą tam, gdzie teraz widać ubytki. I tak kocham Chrisa, bo artystą jest ;)

o piecu napisałam u Ciebie, szczegóły chętnie Ci udostępnię na priv - bo ja oczywiście nie mogłam kupić pieca jak biały człowiek, tylko musiałam namotać. Kupiłam go w centrali Buderusa... Dobrze, że nie u dyrektora generalnego...;)

Co do wiatrołapu, to inwestora ostatecznego możesz kochać :)

A może zostaw jemu zrobienie tego wiatrołapu ?

Ja też mam, bo też mi się wydaje że się przyda, tym bardziej że u nas przez wiatrołap wchodzi się z garażu do domu...Zrobiliśmy tylko szerszy, żeby szafa z Ikea się zmieściła :)

Bami - gdzieś mi mignęło, jaki projekt budujesz, a teraz nie mogę znaleźć. No to i wiatrołapowo trudno mi się wypowiedzieć. Jeżeli pomoże to przekonać Twojego Inwestora Ostatecznego, to fakt, że mały ciasny wiatrołap prowadzący do dużego domu kojarzy się wyłącznie z wiejską chałupą ;).

Bami,

u nas wiatrołap jest - spory, z 7.5 m ma - powiększyliśmy go kosztem kotłowni.

Ja wolę mieć wyraźnie oddzieloną część kurtkowo - butową od salonów:), planujemy tam sporą szafę na w/w wymienione, dł. 3 m.

z mojego pseudowiatrołapu na wprost wchodzi się do garderoby - tam bedą wszystkie bambetle kurtkowo - butowe.

Bami - gdzieś mi mignęło, jaki projekt budujesz, a teraz nie mogę znaleźć. No to i wiatrołapowo trudno mi się wypowiedzieć. Jeżeli pomoże to przekonać Twojego Inwestora Ostatecznego, to fakt, że mały ciasny wiatrołap prowadzący do dużego domu kojarzy się wyłącznie z wiejską chałupą ;).

Otóż to, Doktorze!

Rzucik dołu za moment wkleję

teraz mi właśnie przyszło do głowy, ze przecież to jest wiejska chałupa.....

Ja tez mam wiatrolap ale tez spory ( razem z czescia na szafy to ponad 10m2) i wedlug mnie male ciasne wiatrolapy to okropienstwo. Jesli z drzwi zew nie widac np salonu czy kuchni to probowalabym przekonac meza do zmiany zdania( jesli do kanap jest 7 metrow to podczas otwierania drzwi w zime nie powinno ciagnac po nogach- po to glownie jest wiatrolap:)) moze faktycznie sposob lucki najlepszy?:) powiedz zeby sam go zrobil:) zapytaj go jak sobie wyobraza wykonanie go jesli masz juz wylewki( no a co z plytkami?) moze zrobic tylko szklana sciane z drzwiami? Jakies ograniczenie jest a wizualnie nie bedzie male pomieszczenie