bami 20.01.2013 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Bami, a jakb y w przejściu z sieni zrobić drzwi przesuwne, takie które będą mogły być cały czas otwarte? No właśnie Lucuś, też to wymyśliłam. Tylko po co robić drzwi, które mają być cały czas otwarte? Jestem już na etapie bardzo skrupulatnego wyliczania kaski... Takie drzwi to duży wydatek, dla mnie nieuzasadniony. W razie czego mam kompromis: szklana ściana 110 cm - jakby do krawędzi pierwszego stopnia. Szklana ściana będzie też między kuchnią a hallem - ale tam być musi. W ścianie dwuskrzydłowe drzwi. Jutro przychodzi do mnie szklarz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 20.01.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Bami - jak dla mnie będzie ciasno. Jeżeli w wiatrołapie zbierze się kilka osób, które będą wchodzić, wychodzić, wchodzić do szatni etc, to będzie komunikacyjna katastrofa. Dom jest duży i reprezentacyjny. Nie wypada, żeby wejście do niego było zorganizowane przez mały, ciasny przedsionek, jak do jakieś wiejskiej chałupy. Tak swoją drogę - sień to chyba co innego . Z pewnością takie pomieszczonko nie zasługuje na tę szlachetną nazwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 20.01.2013 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Bami - jak dla mnie będzie ciasno. Jeżeli w wiatrołapie zbierze się kilka osób, które będą wchodzić, wychodzić, wchodzić do szatni etc, to będzie komunikacyjna katastrofa. Dom jest duży i reprezentacyjny. Nie wypada, żeby wejście do niego było zorganizowane przez mały, ciasny przedsionek, jak do jakieś wiejskiej chałupy. Tak swoją drogę - sień to chyba co innego . Z pewnością takie pomieszczonko nie zasługuje na tę szlachetną nazwę. W zupełności sie zgadzam. To będzie katastrofa. Nie wiem dlaczego, ale Inwestor Strategiczny obawia się tabunów "nieproszonych gości zakłócających jego domowy mir" chce ich dopuszczać tylko do poziomu wiatrołapu A swoją drogą, moze jakiś etnograf wypowie się na temat znaczenia słowa 'sień'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 20.01.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 No więc wikipedia podaje taki sens: http://pl.wikipedia.org/wiki/Sie%C5%84 Tymczasem : Slownik Jezyka Polskiego PWN 3 t. (2004) sień ż V, DCMs. sieni; lm M. sienie, D. sieni«pomieszczenie, zwykle w domach wiejskich, pierwsze od wejścia, prowadzące do wnętrza domu» Ciemna, mroczna sień. Otworzyć, zamknąć drzwi do sieni. Wejść przez sień do kuchni. A jak to się przekłada na układ funkcjonalny chałupy: http://www.muzeum-radom.pl/indexm.php?nid=997&r=24 http://www.muzeum-radom.pl/indexm.php?r=24&nid=1055 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 20.01.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Szklana ściana będzie też między kuchnią a hallem - ale tam być musi. W ścianie dwuskrzydłowe drzwi. Jutro przychodzi do mnie szklarz... O rany, to weź ją jakoś oznacz żeby dzieci Ci na nią nie wpadły Ja notorycznie wchodzę w takie ściany, więc mam schizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 20.01.2013 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 No więc wikipedia podaje taki sens: http://pl.wikipedia.org/wiki/Sie%C5%84 Tymczasem : Slownik Jezyka Polskiego PWN 3 t. (2004) sień ż V, DCMs. sieni; lm M. sienie, D. sieni «pomieszczenie, zwykle w domach wiejskich, pierwsze od wejścia, prowadzące do wnętrza domu» Ciemna, mroczna sień. Otworzyć, zamknąć drzwi do sieni. Wejść przez sień do kuchni. A jak to się przekłada na układ funkcjonalny chałupy: http://www.muzeum-radom.pl/indexm.php?nid=997&r=24 http://www.muzeum-radom.pl/indexm.php?r=24&nid=1055 doktorze, WIEDZIAŁAM, ze zajmiesz stanowisko . Ja też lubię wiedzieć, podobnie jak Ty A jednak mam sień . I chałupę półtoratraktową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 20.01.2013 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 O rany, to weź ją jakoś oznacz żeby dzieci Ci na nią nie wpadły Ja notorycznie wchodzę w takie ściany, więc mam schizy oczywiście Lucuś! Szkło będzie przyciemnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 20.01.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 a tą garderobę masz otwartą czy zamkniętą?( na projekcie jest scianka działowa) dla mnie jesli juz to tak jak pisałam szklana sciana z drzwiami- i bedzie zamknięte i bedzie ładnie wizualnie ( przesuwne tez byłyby dobrym rozwiązaniem ale zeby chowaly sie w sciane to juz chyba troche za poźno?) napisze kiedy drzwi w wiatrołapie sie przydają- w zimę jak twoje drzwi zewn beda juz dosc stare i beda przepuszczac zimno do środka:) u nas obecnie tak jest ale pewnie to kwestia wymiany starych uszczelek ( drzwi 13 lat maja) ale troche czasu Ci jeszcze zostało w takim razie:) bami a wklej rzut piętra- czy robiliscie jakies przeróbki w projekcie?i ile tych metrów tam jest bo parter naprawde spory. i jeszcze jedno pytanie- kuchnie planujesz tak jak na projekcie?meble pod scianą i taka wyspe na srodku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 20.01.2013 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 a tą garderobę masz otwartą czy zamkniętą?( na projekcie jest scianka działowa) dla mnie jesli juz to tak jak pisałam szklana sciana z drzwiami- i bedzie zamknięte i bedzie ładnie wizualnie ( przesuwne tez byłyby dobrym rozwiązaniem ale zeby chowaly sie w sciane to juz chyba troche za poźno?) napisze kiedy drzwi w wiatrołapie sie przydają- w zimę jak twoje drzwi zewn beda juz dosc stare i beda przepuszczac zimno do środka:) u nas obecnie tak jest ale pewnie to kwestia wymiany starych uszczelek ( drzwi 13 lat maja) ale troche czasu Ci jeszcze zostało w takim razie:) bami a wklej rzut piętra- czy robiliscie jakies przeróbki w projekcie?i ile tych metrów tam jest bo parter naprawde spory. i jeszcze jedno pytanie- kuchnie planujesz tak jak na projekcie?meble pod scianą i taka wyspe na srodku? Garderoba jest zamknięta, jak w projekcie. Zmiany dotyczyły jedynie część garażowej i tarasów (tego z elewacji frontowej nie ma, za to na elewacji ogrodowej jest dobudowany wieeeelki). Kuchnia jak w projekcie, z wyspą, tylko kuchenki przy ścianie a nie w wyspie. Kuchnia jest nieustawna niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 21.01.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 bami wyczytałam, że podobają Ci sie reflektorkiznowu aquaform;) ale maja takie na szyniehttp://www.aquaform.pl/systemowe,TRACK_PETPOT_FINE_Adaptor_3F,p133,polish.htmlalbo takie pojedynczehttp://www.aquaform.pl/reflektory,2000_P20,p48,polish.html- te pojedyncze widzialam na żywo na bartyckiej i bardzo mi sie spodobały ( m.in. dlatego też zastanawiam sie nad tymi do korytarza,ewentualnie będę szukać czegos w tym stylu)- nie wiem czy są mniejsze niż te spotline ale jedne i drugie mają takie same źródło światłą więc jeśli juz to bedzie kwestia obudowyaha i jakby co to nie pracuje w aquaform:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 21.01.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Bami, fajnie zapowiada się Twoja łazienka a w niej będzie wanna albo prysznic czy to tylko WC dla pe...gości ? Które lampy do kuchni w końcu bierzesz? Bo ja napaliłam się na Venezinę, mam nawet od nich więcej zdjęć i wycenę (jak chcesz to daj maila to Ci prześlę), ale są jakieś małe...10x10cm..takie ściśnięte mi się wydają....Chors mają chyba 17cmx17cm...Chciałabym jeszcze wycenić Werve & Ducre, bo też są większe, wyglądają super, tylko nie do końca wiem gdzie je kupić, napisałam maila do tych od Veneziny, czy też nie mają (to jest dystrybutor oświetlenia - firma Keren). Będę w końcu brała ramkowe - kolor chyba aluminium szczotkowane Wiesz coś więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 21.01.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 te moje mają 16 na 16 cm jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 22.01.2013 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Bami, fajnie zapowiada się Twoja łazienka a w niej będzie wanna albo prysznic czy to tylko WC dla pe...gości ? Które lampy do kuchni w końcu bierzesz? Bo ja napaliłam się na Venezinę, mam nawet od nich więcej zdjęć i wycenę (jak chcesz to daj maila to Ci prześlę), ale są jakieś małe...10x10cm..takie ściśnięte mi się wydają....Chors mają chyba 17cmx17cm...Chciałabym jeszcze wycenić Werve & Ducre, bo też są większe, wyglądają super, tylko nie do końca wiem gdzie je kupić, napisałam maila do tych od Veneziny, czy też nie mają (to jest dystrybutor oświetlenia - firma Keren). Będę w końcu brała ramkowe - kolor chyba aluminium szczotkowane Wiesz coś więcej ? Lucuś, w łazience dla pe... gości zlikwidowałam prysznic. Jest wc i bidet (by nie latać na górę Chętnie pozyskam od Ciebie więcej info dot. oświetlenia, bo ja zostałam w tyle... Chętnie zobaczę Venezinę. Chociaż nie wiem, czy nie jest za późno, bo otwory w suficie kazałam wyciąć pod wymiar Chorsów. Musiałam na szybko podjąć decyzję no i wyszło jak zwykle. Ja też ramkowe, waham się między czarnym a właśnie aluminium szczotkowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 22.01.2013 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 bami wyczytałam, że podobają Ci sie reflektorki znowu aquaform;) ale maja takie na szynie http://www.aquaform.pl/systemowe,TRACK_PETPOT_FINE_Adaptor_3F,p133,polish.html albo takie pojedyncze http://www.aquaform.pl/reflektory,2000_P20,p48,polish.html - te pojedyncze widzialam na żywo na bartyckiej i bardzo mi sie spodobały ( m.in. dlatego też zastanawiam sie nad tymi do korytarza,ewentualnie będę szukać czegos w tym stylu)- nie wiem czy są mniejsze niż te spotline ale jedne i drugie mają takie same źródło światłą więc jeśli juz to bedzie kwestia obudowy aha i jakby co to nie pracuje w aquaform:D Dzięki koktajl, bardzo mi się podoba ich kształt. tylko one są malutkie, prawda? U Kasi labo na wizce są wielkie i takie wielkie by mi pasowały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł D. 23.01.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 bami jesteś absolutnie cudowną kobietą !!!!!! Uśmiałam się do łez czytając twój dziennik, aż tusz do rzęs spłynął mi do oka ( za to Cię nie lubię szczypie mnie do tej pory). Akcje z dzieciakami - jakbyś opisała mój wieczór, u mnie jest taka sama różnica wieku między nimi ( 2,5 i 8 lat) . Mało zdjęć wklejasz, ale widać ,ze salon wygląda przyjemnie. Co to za wkład kominkowy ?. Piękna wanna. Gorąco pozdrawiam i trzymam kciuki, aby reszta szła gładziutko. demon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 23.01.2013 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 bami jesteś absolutnie cudowną kobietą !!!!!! Uśmiałam się do łez czytając twój dziennik, aż tusz do rzęs spłynął mi do oka ( za to Cię nie lubię szczypie mnie do tej pory). Akcje z dzieciakami - jakbyś opisała mój wieczór, u mnie jest taka sama różnica wieku między nimi ( 2,5 i 8 lat) . Mało zdjęć wklejasz, ale widać ,ze salon wygląda przyjemnie. Co to za wkład kominkowy ?. Piękna wanna. Gorąco pozdrawiam i trzymam kciuki, aby reszta szła gładziutko. demon demo, dzięki... ale cudowną kobietą to ja byłam, kiedyś, dawno, z 10 lat temu żeby nie było: uwielbiam swoich chłopaków, są tylko, oględnie mówiąc, absorbujący (teraz mam 5 minut wolnego bo jeden je, a drugi... siedzi w klopie - a naprzeciwko WC jest ściana z lustra, więc robi miny... i to trochę trwa Mało zdjęć wklejam, bo na zdjęciach to wszystko jest takie.... niedokończone? A wkład jest naprawdę cuuuudny Spartherm Varia 100 2L U Ciebie się nie udzielałam, bo zzieleniałam z zazdrości i jeszcze się nie odłapałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł D. 23.01.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Bami ja też zzieleniałam jak zobaczyłam twoją wanne Balteco Senco . Jest absolutnie piękna nie tylko ze względu na swój kształt, ale także i materiał z jakiego jest wykonana czego na zdjeciach specjalnie nie widać. Oj dotykałam, ją dotykałam, bo miałam przyjemność ją zamawiać i montowac w kwietniu 2012. Rzeczywiście żadna wolno stojąca bateria do niej nie pasowała. Zrobiłam ścienną, a wannę odstawiłam od ściany tylko tyle by można było w miarę wygodnie za nią posprzątać. Dobrałam do niej miskę Antonio Lupiego Komodo bo występuje w białym macie. Wanna absolutnie powala. demon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 23.01.2013 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Bami ja też zzieleniałam jak zobaczyłam twoją wanne Balteco Senco . Jest absolutnie piękna nie tylko ze względu na swój kształt, ale także i materiał z jakiego jest wykonana czego na zdjeciach specjalnie nie widać. Oj dotykałam, ją dotykałam, bo miałam przyjemność ją zamawiać i montowac w kwietniu 2012. Rzeczywiście żadna wolno stojąca bateria do niej nie pasowała. Zrobiłam ścienną, a wannę odstawiłam od ściany tylko tyle by można było w miarę wygodnie za nią posprzątać. Dobrałam do niej miskę Antonio Lupiego Komodo bo występuje w białym macie. Wanna absolutnie powala. demon nawet nie wiesz, jak się cieszę, że profesjonalistka pochwala mój wybór. I jeszcze to, ze "na czuja" zrezygnowałam z baterii stojącej na rzecz właśnie ściennej ... Nie mogę namierzyć w necie tej umywalki... Potrzebuję nablatowej, dość dużej - sądząc po nazwie, kosztuje pewnie połowę wanny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł D. 23.01.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 bami pisałam o kibelku. Z umywalką się kompletnie "odcięłam", żeby nie robić konkurencji tej pięknej wannie- blat z białego konglomeratu, a w nim umywalka z konglomeratu. demon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 23.01.2013 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 nawet nie wiesz, jak się cieszę, że profesjonalistka pochwala mój wybór. I jeszcze to, ze "na czuja" zrezygnowałam z baterii stojącej na rzecz właśnie ściennej ... Nie mogę namierzyć w necie tej umywalki... Potrzebuję nablatowej, dość dużej - sądząc po nazwie, kosztuje pewnie połowę wanny... Kochana! Ale o jakiej umywalce Ty mówisz??? Demon pisała o misce klozetowej:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts