Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basia, piękny gadżet od Mikołaja, warto dla niego zmienić kolor kuchni ;)

Lucuś, ten kolor zachwycił mnie (i Chrisa także) kompletnie... tym bardziej, że Mikołaj nie konsultował go z nami... W białej kuchni nie dam rady wyeksponować jego urody, potrzebuję czerni! Trochę mam z tym zgryz, bo nie mogę za bardzo iść na całość, kuchnia jest ciemnawa, od północy...

Lucuś, ten kolor zachwycił mnie (i Chrisa także) kompletnie... tym bardziej, że Mikołaj nie konsultował go z nami... W białej kuchni nie dam rady wyeksponować jego urody, potrzebuję czerni! Trochę mam z tym zgryz, bo nie mogę za bardzo iść na całość, kuchnia jest ciemnawa, od północy...

No to zrób szarą kuchnię, też pięknie go wyeksponuje :)

Mi się bardzo grafitowe/szare kuchnie podobają, choć białe też są ładne.

No to zrób szarą kuchnię, też pięknie go wyeksponuje :)

Mi się bardzo grafitowe/szare kuchnie podobają, choć białe też są ładne.

Myślałam o tym, tyle że ja mam (planuję) sporo szarego... Mam w zanadrzu jeszcze jeden pomysł, tylko muszę sprawdzić kolory konglomeratów - bo skąd wezmę biały granit :) ?

bami absolutnie cuuuuuudny . Ja zastanawiam się nad kanapami w tym kolorze, tyle, że właśnie chce je na bieli wyeksponować - biała podłoga + białe ściany + białe lampy podłogowe.

Świetny pomysł, odważny... My też coś pokombinujemy z akcentem kolorystycznym w salonie, ale jeszcze bez konkretów. Chociaż Chris wspominał coś o niewielkiej kanapce w kolorze czerwieni Ferrari :jawdrop:

Bami,cudo,pierunsko drogie ale cudo

Pochwalisz sie jakie oswietlenie wybralas?

Nooo Beatko - Mikołaj widocznie stwierdził, że za wybudowanie domu mogę takie cosik dostać ;)

Oświetlenie do kuchni Orlicki Design albo takie, jak Luckowe, albo takie:

http://ts1.mm.bing.net/th?id=H.4886535442138680&pid=15.1&H=82&W=160

http://ts4.mm.bing.net/th?id=H.4984898778367399&pid=15.1&H=119&W=160

To zależy, jaka finalnie będzie kuchnia - dopiero się tworzy :-)

Z niecierpliwością czekam na kuchnię Twoją i Luckową!

ja myslę, że w białej kuchni ten Kitchen Aid byłby wyeksponowany- na tle bieli bardzo rzucałby się w oczy- nawet bardziej niż na czerni. Natomiast z tym białym blatem może być kicha- sama jestem na etapie rozpoznawania tematu ( waham sie czy robić białą czy szarą wyspę). Podobno konglomerat odpada na kuchenne blaty (chociaż sama nie wiem bo raz mówią tak a raz siak), kwarcyt nie dość ze drogi to też idealnie biały nie jest, pozostaje do wyboru corian i tym podobne materiały ale cena bardzo bardzo zniechęcająca... może ma ktoś jeszcze jakiś inny pomysl?

ja myslę, że w białej kuchni ten Kitchen Aid byłby wyeksponowany- na tle bieli bardzo rzucałby się w oczy- nawet bardziej niż na czerni. Natomiast z tym białym blatem może być kicha- sama jestem na etapie rozpoznawania tematu ( waham sie czy robić białą czy szarą wyspę). Podobno konglomerat odpada na kuchenne blaty (chociaż sama nie wiem bo raz mówią tak a raz siak), kwarcyt nie dość ze drogi to też idealnie biały nie jest, pozostaje do wyboru corian i tym podobne materiały ale cena bardzo bardzo zniechęcająca... może ma ktoś jeszcze jakiś inny pomysl?

Hmmm... Zawsze myślałam, ze corian to konglomerat :o

Corian to fantastyczny materiał, mam od 7 lat corianowy blat i jest bez zarzutu...

hmmm... Na fotce wygląda ok, ciekawe, gdzie ją można zobaczyć na żywo ... Nie odwazylabym sie kupić żadnej ceramiki tak po prostu z netu...

demon, co Ty o tym sądzisz? Chociaż juz tyle narozpisywałyśmy się o Balteco, ze MUSZĘ ją kupić, by nie pozostać gołosłowną ;)

Hmmm... Zawsze myślałam, ze corian to konglomerat :o

Corian to fantastyczny materiał, mam od 7 lat corianowy blat i jest bez zarzutu...

sama jestem zakręcona w tym temacie- mnie się zawsze wydawało, że corian (staron, kerrock) to kompozyt, a konglomerat to zmielony kamień wymieszany z żywicą (czyli wygląda jak kamień ale sztuczny:))każdy określa to inaczej... bami ja bym chciała corian (albo coś podobnego) tylko nasz budżet tego nie wytrzyma ( mam wyspę 3 metry długą i szeroką na ok 1,2m i chciałam jeszcze boki wyspy obłożyc)...

Ferrari to w garażu.... ;)

Ja celuję w Aston Martina tylko grafitowego pod kolor łupka :cool:

Jest zupełnie biały konglomerat kwarcytowy ( nie pamiętam teraz dokładnie niestety nazwy ). Widziałam go w Beltrami za chyba około 820 zł/m2.

Wanna na fotce spoko, choć nieco drażni mnie ten MALY cokolik. Przy tej wannie jednak lepiej( ze względy na jej nieregularny kształt) pasuję bateria stojąca co znowu podnosi cenę. Balteco jest ładniejsze na żywo niż na zdjęciach. Mi się bardziej osobiście podoba Balteco. Klasa sama w sobie ;).

Edytowane przez demon D.