Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

Fornir kamienny widziałam tylko na małych probnikach - bardzo mi sie spodobał, zastanawia mnie tylko, czy po pewnym czasie brzegi nie będą odstawać - na podobieństwo starej papy ;)

A spieki kwarcowe "znalazłam" końcówki serii - w bardziej przyjaznych cenach

Edytowane przez bami

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Myślę, że fornir nie będzie obłaził na brzegach jeśli będzie starannie wykończony.

Podrzucę Ci jeszcze jeden materiał – Formica – piękny i dający masę możliwości. W Polsce zdaje się, że MacDonaldy mają robione nim meble i czasem ściany. Ja go widziałam na żywo w Kanadzie i strasznie mi się spodobał, szczególnie jeden rodzaj ColorCore, który wygląda jak barwiony w masie. Bogactwo kolorów, przepiękna faktura powierzchni, możliwości wykorzystania ogromne, bo nawet daje się giąć łukiem pod kątem 90 stopni.

Niedawno wpadłam na polską stronę http://www.formica.eu/pl

Z Kanady przywiozłam nawet próbki, ale diabli wiedza gdzie mam je teraz.

Edytowane przez pestka56

Bami, ja też oczywiście szkło, też chcę jak najprostsze, z małą ilością profili, nie chcę plexi :no: Ale zaczęłam się zastanawiać czy gotowe kabiny nie będą ładniej wykonane, słyszałam dużo dobrego o kabinach Ronal, Artweger, niezłe (i tańsze) są Radaway. Plusem takich kupnych jest np to że zawsze mają powłoki zapobiegające zabrudzeniom w standardzie, itp..A cenowo wychodzi tyle ile wycenił mi jeden szklarz, z którym się spotkałam

może ja do kogoś innego dzwoniłam...ten "mój" powiedział że spotykają się tylko w poniedziałki, a w resztę tygodnia robią, ale żę dzwoniłam w poniedziałek nie było już miejsca w kalendarzu i miał się umówić na następny..napisałam smsa, w sobotę rano dzwoniłam, ale zero reakcji, a mnie coś takiego wkurza więc dałam sobie spokój...

Bami, ja też oczywiście szkło, też chcę jak najprostsze, z małą ilością profili, nie chcę plexi :no: Ale zaczęłam się zastanawiać czy gotowe kabiny nie będą ładniej wykonane, słyszałam dużo dobrego o kabinach Ronal, Artweger, niezłe (i tańsze) są Radaway. Plusem takich kupnych jest np to że zawsze mają powłoki zapobiegające zabrudzeniom w standardzie, itp..A cenowo wychodzi tyle ile wycenił mi jeden szklarz, z którym się spotkałam

może ja do kogoś innego dzwoniłam...ten "mój" powiedział że spotykają się tylko w poniedziałki, a w resztę tygodnia robią, ale żę dzwoniłam w poniedziałek nie było już miejsca w kalendarzu i miał się umówić na następny..napisałam smsa, w sobotę rano dzwoniłam, ale zero reakcji, a mnie coś takiego wkurza więc dałam sobie spokój...

Lucka sprawdź Ravak. Ja mam ich drzwi do kabiny i nie narzekam

a pokażesz jaką kupiłaś? Do której łazienki z białymi okuciami? Myślałam że u Ciebie wszędzie prawie ciemne płytki ;) ?

Lucko kupiłam w Castoramie, jeszcze nie jest zainstalowana. Mam jeszcze jedną miniłazienkę w pomieszczeniu nad garażem zwanym bawialnią lub przechowalnią dla gości. Pomieszczenie powstało "niechcący" i jest najbardziej czadowe w całym domu :wiggle:.

Planuję tam podłogę z korka!!!!

To ile będzie w końcu łazienek? 3 czy 4? Przy swojej sypialni też macie? Mi korek też się podoba, tylko pewnie będziesz musiała go w jakiś sposób zabezpieczyć. Na pewno będzie przytulnie :)

Bami, a załatwiasz już odbiór budynku? Bo my jesteśmy właśnie po gehennie ze stoenem, która trwała ok 2 miesiące...

Trochę napisałam w moim dzienniku, coby uwiecznić...Generalnie my też nie mieliśmy problemów dopóki nie chcieliśmy przekształcić prądu budowlanego w docelowy, tutaj się zaczęły schody :( Dodatkowo w moim przypadku doszła skomplikowana struktura własności działek, trudny akt notarialny, warunki wydane na jednego z pierwotnych właścicieli, który wystąpił o przyłącze dla wszystkich, itp...

Generalnie ciśnienie tak mi podnieśli że nawet nie potrzebowałam kawy, a ja niskociśnieniowiec jestem ;) Ale zaparłam się że nie wyjdę dopóki mi tego p..świstka do PINBu nie dadzą..Byliśmy gotowi podać ich do Urzędu Regulacji Energetyki, UOKiKU, wykorzystać ubezpieczenie ochrony prawnej, itp ;)

Na szczęście obyło się bez tego i bez interwencji mojego męża który się kolejny raz zagotował przy kontaktach z nimi ;)

Pytam męża, bo on to głównie robił :D

On mówi że na stronie każdego lokalnego PINBu jest lista, jakie dokumenty są wymagane

My zaczęliśmy od geodety, bo to długo trwało. Z gazownią poszło w miarę łatwo, z kominiarzem też. Na świadectwo energetyczne mąż ma namiary na fajną i tanią dziewczynę (jak chcesz to go poproszę).

Najgorzej poszło nam ze Stoenem, ale to już wiesz..

Lidszu też miała kogoś do świadectwa energetycznego i była bardzo zadowolona. Chyba nawet dawała mi kontakt.

Zaglądam do Ciebie codziennie bo dużo się tu uczę (o istnieniu niektórych materiałów nie miałam nawet pojęcia).

Co do zgapiania - totalny brak kultury wchodzić do kogoś pod jego nieobecność!!! Kopiowania rozwiązań niestety nie unikniesz.