bami 11.02.2013 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) Fornir kamienny widziałam tylko na małych probnikach - bardzo mi sie spodobał, zastanawia mnie tylko, czy po pewnym czasie brzegi nie będą odstawać - na podobieństwo starej papy A spieki kwarcowe "znalazłam" końcówki serii - w bardziej przyjaznych cenach Edytowane 11 Lutego 2013 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Ty jesteś mazowiecka, prawda? Zajrzyj do nich http://www.stonart.pl/firma.php na Krasińskiego. Fajni ludzie poza tym. Może coś jeszcze ciekawego znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) Myślę, że fornir nie będzie obłaził na brzegach jeśli będzie starannie wykończony. Podrzucę Ci jeszcze jeden materiał – Formica – piękny i dający masę możliwości. W Polsce zdaje się, że MacDonaldy mają robione nim meble i czasem ściany. Ja go widziałam na żywo w Kanadzie i strasznie mi się spodobał, szczególnie jeden rodzaj ColorCore, który wygląda jak barwiony w masie. Bogactwo kolorów, przepiękna faktura powierzchni, możliwości wykorzystania ogromne, bo nawet daje się giąć łukiem pod kątem 90 stopni.Niedawno wpadłam na polską stronę http://www.formica.eu/plZ Kanady przywiozłam nawet próbki, ale diabli wiedza gdzie mam je teraz. Edytowane 11 Lutego 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 11.02.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Bami, ja też oczywiście szkło, też chcę jak najprostsze, z małą ilością profili, nie chcę plexi Ale zaczęłam się zastanawiać czy gotowe kabiny nie będą ładniej wykonane, słyszałam dużo dobrego o kabinach Ronal, Artweger, niezłe (i tańsze) są Radaway. Plusem takich kupnych jest np to że zawsze mają powłoki zapobiegające zabrudzeniom w standardzie, itp..A cenowo wychodzi tyle ile wycenił mi jeden szklarz, z którym się spotkałam może ja do kogoś innego dzwoniłam...ten "mój" powiedział że spotykają się tylko w poniedziałki, a w resztę tygodnia robią, ale żę dzwoniłam w poniedziałek nie było już miejsca w kalendarzu i miał się umówić na następny..napisałam smsa, w sobotę rano dzwoniłam, ale zero reakcji, a mnie coś takiego wkurza więc dałam sobie spokój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Bami, ja też oczywiście szkło, też chcę jak najprostsze, z małą ilością profili, nie chcę plexi Ale zaczęłam się zastanawiać czy gotowe kabiny nie będą ładniej wykonane, słyszałam dużo dobrego o kabinach Ronal, Artweger, niezłe (i tańsze) są Radaway. Plusem takich kupnych jest np to że zawsze mają powłoki zapobiegające zabrudzeniom w standardzie, itp..A cenowo wychodzi tyle ile wycenił mi jeden szklarz, z którym się spotkałam może ja do kogoś innego dzwoniłam...ten "mój" powiedział że spotykają się tylko w poniedziałki, a w resztę tygodnia robią, ale żę dzwoniłam w poniedziałek nie było już miejsca w kalendarzu i miał się umówić na następny..napisałam smsa, w sobotę rano dzwoniłam, ale zero reakcji, a mnie coś takiego wkurza więc dałam sobie spokój... Lucka sprawdź Ravak. Ja mam ich drzwi do kabiny i nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 11.02.2013 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Dzieki Pestko za namiary! dziewczynki w kwestii kabin: z moich obserwacji wynika, ze te ładne są bardzo drogie. Też kupiłam Ravaka - z białymi okuciami! Jest śliczna i miała bardzo przyjazną cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 11.02.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 a pokażesz jaką kupiłaś? Do której łazienki z białymi okuciami? Myślałam że u Ciebie wszędzie prawie ciemne płytki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 11.02.2013 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 a pokażesz jaką kupiłaś? Do której łazienki z białymi okuciami? Myślałam że u Ciebie wszędzie prawie ciemne płytki ? Lucko kupiłam w Castoramie, jeszcze nie jest zainstalowana. Mam jeszcze jedną miniłazienkę w pomieszczeniu nad garażem zwanym bawialnią lub przechowalnią dla gości. Pomieszczenie powstało "niechcący" i jest najbardziej czadowe w całym domu . Planuję tam podłogę z korka!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 11.02.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Planuję tam podłogę z korka!!!! Wow!! Czadowo To to pewnie jest ta ekstrasowa łazienka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 11.02.2013 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Wow!! Czadowo To to pewnie jest ta ekstrasowa łazienka!! Miniłazieneczka mojego pomysłu. jeszcze nie jest gotowa, nic ciekawego. Ale kabina bardzo fajna. Trochę brakuje mi odwagi na podłogę z korka, ale raz kozie śmierć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 11.02.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 To ile będzie w końcu łazienek? 3 czy 4? Przy swojej sypialni też macie? Mi korek też się podoba, tylko pewnie będziesz musiała go w jakiś sposób zabezpieczyć. Na pewno będzie przytulnie Bami, a załatwiasz już odbiór budynku? Bo my jesteśmy właśnie po gehennie ze stoenem, która trwała ok 2 miesiące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 11.02.2013 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Bami, a załatwiasz już odbiór budynku? Bo my jesteśmy właśnie po gehennie ze stoenem, która trwała ok 2 miesiące... No właśnie... Jeszcze sie za to nie zabrałam . A o z tym stoenem jest niehalo? Do tej pory nam nie sprawiali problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 11.02.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Trochę napisałam w moim dzienniku, coby uwiecznić...Generalnie my też nie mieliśmy problemów dopóki nie chcieliśmy przekształcić prądu budowlanego w docelowy, tutaj się zaczęły schody Dodatkowo w moim przypadku doszła skomplikowana struktura własności działek, trudny akt notarialny, warunki wydane na jednego z pierwotnych właścicieli, który wystąpił o przyłącze dla wszystkich, itp... Generalnie ciśnienie tak mi podnieśli że nawet nie potrzebowałam kawy, a ja niskociśnieniowiec jestem Ale zaparłam się że nie wyjdę dopóki mi tego p..świstka do PINBu nie dadzą..Byliśmy gotowi podać ich do Urzędu Regulacji Energetyki, UOKiKU, wykorzystać ubezpieczenie ochrony prawnej, itp Na szczęście obyło się bez tego i bez interwencji mojego męża który się kolejny raz zagotował przy kontaktach z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 11.02.2013 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Lucuś a od czego trzeba zacząć to zbieranie? Chyba od jakiejś inwentaryzacji geodety. Bo ja jeszcze ciemna jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 11.02.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Pytam męża, bo on to głównie robił On mówi że na stronie każdego lokalnego PINBu jest lista, jakie dokumenty są wymagane My zaczęliśmy od geodety, bo to długo trwało. Z gazownią poszło w miarę łatwo, z kominiarzem też. Na świadectwo energetyczne mąż ma namiary na fajną i tanią dziewczynę (jak chcesz to go poproszę). Najgorzej poszło nam ze Stoenem, ale to już wiesz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 12.02.2013 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Omójboże! Jeżeli to przypomina proces uzyskiwania PnB to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 12.02.2013 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 mąż ma namiary na fajną i tanią dziewczynę (jak chcesz to go poproszę) :rotfl:oooo, poproszę, nigdy nie wiadomo, kiedy taka fajna i tania może się przydać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 12.02.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Lidszu też miała kogoś do świadectwa energetycznego i była bardzo zadowolona. Chyba nawet dawała mi kontakt. Zaglądam do Ciebie codziennie bo dużo się tu uczę (o istnieniu niektórych materiałów nie miałam nawet pojęcia). Co do zgapiania - totalny brak kultury wchodzić do kogoś pod jego nieobecność!!! Kopiowania rozwiązań niestety nie unikniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 12.02.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 A i jeszcze chciałam o siatce napisać - Spirea ma siatkę na barierkach - może ona może Ci pomóc. Ma inną niż pokazywałaś, ale może zna też inne wzory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 12.02.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Bami, 3500 PLN za metr bieżący giętej szklanej barierki jest ceną...........ciekawą!!!! Ja ostatnio pytałam o wycinaną ażurowo - była ciut tańsza, po 2500 od metra:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts