Sharlotka 12.02.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 A wiecie, jaka jest procedura dot. wykonania ogrodzenia frontowego, tak nawiązując do Lucki i problemów z prądem?Bo ja już wiem - też jest wesoło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 12.02.2013 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 A wiecie, jaka jest procedura dot. wykonania ogrodzenia frontowego, tak nawiązując do Lucki i problemów z prądem? Bo ja już wiem - też jest wesoło! no to dawaj Szarlotko, posmiejemy sie wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 12.02.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Hej Bami:D. Ja wiem, że z sąsiadami trzeba żyć w zgodzie, ale tych bym pogoniła:mad:. A co do siatki - zmień adres... są inni producenci i sprzedawcy:yes:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 12.02.2013 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Hej Bami:D. Ja wiem, że z sąsiadami trzeba żyć w zgodzie, ale tych bym pogoniła:mad:. A co do siatki - zmień adres... są inni producenci i sprzedawcy:yes:. a ja z sąsiadami dam sobie siana - to bardzo mili ludzie, tylko brak im chyba trochę... ogłady? Ze schodami wejdą na totalną kosztową minę sama o tym nie wiedziałam, przekonuję sie na bieżąco a z siatką Rasieńko - tylko u nich znalazłam tę siatkę - niesiatkę kolczugę właściwie... Inni producenci mają siatki właśnie a ta taka biżuteryjna trochę jest... Chyba uderzę bezpośrednio do Holandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 12.02.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 No więc - w moim przypadku, nie wiem, czy w każdym:1. muszę mieć na piśmie aktualną informację z planu zagospodarowania, jaka jest wymagana minimalna odległość ogrodzenia od osi drogi;2. muszę mieć aktualną kopię mapy zasadniczej;3. muszę złożyć wnioski o uzgodnienie linii ogrodzenia z: energetyką, gazownictwem, wod- kan (jeśli te media przecinają mi działkę w miejscu planowego ogrodzenia, a OCZYWIŚCIE, że tak);4. posiadając wszystkie w/w dokumenty składam zawiadomienie o rozpoczęciu robót budowlanych - czytaj: budowa ogrodzenia, czekam 30 dni, i mogę zaczynać. realny czas na załatwienie wszystkich w/w punktów: około 50-60 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 12.02.2013 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 No więc - w moim przypadku, nie wiem, czy w każdym: 1. muszę mieć na piśmie aktualną informację z planu zagospodarowania, jaka jest wymagana minimalna odległość ogrodzenia od osi drogi; 2. muszę mieć aktualną kopię mapy zasadniczej; 3. muszę złożyć wnioski o uzgodnienie linii ogrodzenia z: energetyką, gazownictwem, wod- kan (jeśli te media przecinają mi działkę w miejscu planowego ogrodzenia, a OCZYWIŚCIE, że tak); 4. posiadając wszystkie w/w dokumenty składam zawiadomienie o rozpoczęciu robót budowlanych - czytaj: budowa ogrodzenia, czekam 30 dni, i mogę zaczynać. realny czas na załatwienie wszystkich w/w punktów: około 50-60 dni. O kurczę... Nie miałam pojęcia, ze to tak wygląda... U mnie nie ma planu zagospodarowania, mam nadzieję, ze to inaczej wygląda:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 12.02.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 a ja z sąsiadami dam sobie siana - to bardzo mili ludzie, tylko brak im chyba trochę... ogłady? Ze schodami wejdą na totalną kosztową minę sama o tym nie wiedziałam, przekonuję sie na bieżąco a z siatką Rasieńko - tylko u nich znalazłam tę siatkę - niesiatkę kolczugę właściwie... Inni producenci mają siatki właśnie a ta taka biżuteryjna trochę jest... Chyba uderzę bezpośrednio do Holandii Napisz mi na priv, jak tu nie chcesz o jakiej siatce i firmie mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 12.02.2013 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Napisz mi na priv, jak tu nie chcesz o jakiej siatce i firmie mówisz? To siatki Twentinox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 12.02.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 To siatki Twentinox Tak myślałam:yes:. Te kolczugi może i są fajne, ale na barierkę moim zdaniem lepsze są rzadziej plecione i bardziej przejrzyste:cool:, a takich masz duuużo więcej do wyboru:yes:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 12.02.2013 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Tak myślałam:yes:. Te kolczugi może i są fajne, ale na barierkę moim zdaniem lepsze są rzadziej plecione i bardziej przejrzyste:cool:, a takich masz duuużo więcej do wyboru:yes:. Właśnie szukam... To niestety nie jest popularny materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 12.02.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 No więc - w moim przypadku, nie wiem, czy w każdym: 1. muszę mieć na piśmie aktualną informację z planu zagospodarowania, jaka jest wymagana minimalna odległość ogrodzenia od osi drogi; 2. muszę mieć aktualną kopię mapy zasadniczej; 3. muszę złożyć wnioski o uzgodnienie linii ogrodzenia z: energetyką, gazownictwem, wod- kan (jeśli te media przecinają mi działkę w miejscu planowego ogrodzenia, a OCZYWIŚCIE, że tak); 4. posiadając wszystkie w/w dokumenty składam zawiadomienie o rozpoczęciu robót budowlanych - czytaj: budowa ogrodzenia, czekam 30 dni, i mogę zaczynać. realny czas na załatwienie wszystkich w/w punktów: około 50-60 dni. Hmm...Sharlotka, a czemu to takie skomplikowane? Po co w ogóle to trzeba zgłaszać? My sami zrobiliśmy słupki, murki i wjazd, nie było żadnego problemu...Nikogo nie pytaliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 12.02.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Właśnie szukam... To niestety nie jest popularny materiał. Żabko, wpisz sobie w wujka googla siatka stalowa, siatka pleciona... itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 12.02.2013 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Żabko, wpisz sobie w wujka googla siatka stalowa, siatka pleciona... itp Aaaa.... Już lepiej wpisywałam "siatka architektoniczna" i było mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.02.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Hmm...Sharlotka, a czemu to takie skomplikowane? Po co w ogóle to trzeba zgłaszać? My sami zrobiliśmy słupki, murki i wjazd, nie było żadnego problemu...Nikogo nie pytaliśmy... Lucko, te wymogi dotyczą ogrodzenia strony działki graniczącej z drogą gminną/ powiatową - no jakąkolwiek drogą "oficjalną". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 13.02.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 OK, uff...bo przestraszyłam się że coś przegapiliśmy...My mamy działkę w głębi, nie bezpośrednio przy drodze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 13.02.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 No więc - w moim przypadku, nie wiem, czy w każdym: 1. muszę mieć na piśmie aktualną informację z planu zagospodarowania, jaka jest wymagana minimalna odległość ogrodzenia od osi drogi; 2. muszę mieć aktualną kopię mapy zasadniczej; 3. muszę złożyć wnioski o uzgodnienie linii ogrodzenia z: energetyką, gazownictwem, wod- kan (jeśli te media przecinają mi działkę w miejscu planowego ogrodzenia, a OCZYWIŚCIE, że tak); 4. posiadając wszystkie w/w dokumenty składam zawiadomienie o rozpoczęciu robót budowlanych - czytaj: budowa ogrodzenia, czekam 30 dni, i mogę zaczynać. realny czas na załatwienie wszystkich w/w punktów: około 50-60 dni. To dodaj jeszcze że: - projekt budowlany - 4 egzemplarze - bo trzeba uzyskać Pozwolenie na budowę - uzgodnienia z Zarządem Dróg Powiatowych i ich zgoda - uzyskanie opinii z Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska czy dane ogrodzenie nie wpływa czasem na środowisko (a wpływa bo zwierzątka nie mogą wybiegać na ulicę żeby dać się przejechać) a potem dziennik budowy, kierownik, zgłoszenie rozpoczęcia prac... - chyba nigdy tego ogrodzenia nie zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.02.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 ADK, cześć, by the way, bo my się jeszcze nie znamy oficjalnie:) Nie bardzo rozumiem - TAKIE masz dodatkowe wymogi dot. ogrodzenia?????:eek: Komu masz przedstawić projekt i pozwolenie na budowę? Kolejnej instytucji, która ma Ci zaopiniować ogrodzenie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 13.02.2013 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Uf... U mnie droga jest moja i sąsiada z naprzeciwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.02.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Prywatna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 13.02.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 ADK, cześć, by the way, bo my się jeszcze nie znamy oficjalnie:) Nie bardzo rozumiem - TAKIE masz dodatkowe wymogi dot. ogrodzenia?????:eek: Komu masz przedstawić projekt i pozwolenie na budowę? Kolejnej instytucji, która ma Ci zaopiniować ogrodzenie??? Cześć. Takie mam wymogi do każdej rzeczy jaką buduję i robię na działce (szczęście nie mam wodociągu, gazu i kanalizy bo wylądowałabym w wariatkowie). Projekt składam do starostwa - oni maja wiadomo swoje uwagi, potem nakładają na mnie obowiązek przedłożenia projektu z dodatkowymi mapami, z wypisaną Kartą Informacyjną Przedsięwzięcia (gdzie się wypisuje różne głupoty, min. ile prądu/paliwa/wody zużyję, jak będę podczas prac chroniła środowisko, jak moja budowa wpływa na środowisko Natura2000, itp) i oni się zastanawiają czy nałożyć na mnie obowiązek przedstawienia dokumentu zwanego oceną wpływu na środowisko (muszę zatrudnić eksperta jeśli nałożą). Paranoja na kółkach. Ale PRZETRWAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts