bami 23.07.2012 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Alicja, na budowę wpadam jak po ogień zwykle ok. 13.30-14.00 możemy sie wstępnie umówić w piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.07.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Alicja, na budowę wpadam jak po ogień zwykle ok. 13.30-14.00 możemy sie wstępnie umówić w piątek No to jesteśmy umówione. Jakby Ci coś wypadło telefon znasz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 31.07.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Bami, ale cudnie się Ciebie czyta Dopiero odkryłam, ze założyłaś dziennik I do tego budujesz Południowy! Uwielbiam ten dom, tzn. z bryłą miałam lekki (niezidentyfikowany) problem, ale środek - marzenie!!! Wnętrze było moją inspiracją do naszego projektu. Na pewno będę zaglądać do Twojej komedii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 31.07.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 (edytowane) Oszzzz kurczaki!!! Kołmentarze znalazłam!!!:lol2: Bami jesteś wielka!!! Wrzuć trochę fotek zamiast wisienki;). Cudnie się Ciebie czyta:yes:. Edytowane 31 Lipca 2012 przez rasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 01.08.2012 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Witaj Aggula, moja obecna prawie-sąsiadko Widzisz ja miałam całkiem zidentyfikowany problem z bryłą: za duża, bezsensowne tarasy no i ta kolorystyka projektu oryginalnego... Mój Południowy jest zmodyfikowany, został optycznie rozciągnięty w poziomie - no Południowy ma wyciągnięte na maxa krokwie i dobudowany wieelki taras przy elewacji ogrodowej. Za to środek został niemal nietknięty, to bardzo przemyślany rozkład - widziało go 2 architektów i każdy zgodnie twierdził, że nie ma co zmieniać. Zapraszam nie tylko na komedię, ale na wizję lokalną też No Rasiula, dobrze, że się w końcu wpisałaś, bo ja te komentarze specjalnie dla Ciebie... Dzisiaj nic więcej nie napiszę, bo mnie kręgosłup na... BOLI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 02.08.2012 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Witam i zapisuje się do grona czytaczy:) Apeluję za Rasią o porcję zdjęć, co by nie męczyć za nadto naszych wyobraźni. Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 05.08.2012 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Witaj MSU, zagladalam do Ciebie no i !!! Ty naprawdę budujesz dom... A ja myślałam o sobie, ze jestem WIELKA bo mam budowlane kaloszki, wiem co to murłata, koordynuję projekt i mam upaprany samochód od wiejskiej drogi.... Normalnie czapki z głów dziewczyno... Rasia, moje zdjęcia są nieciekawe - instalacje... Etap gdy kasa topnieje i nic nie widać... Jak będę mieć takie cuda jak Ty to powklejam... Na dodatek na posesji jest niemiłosierny syf, co mnie maksymalnie wkurza, bo Górale nie sprzątają na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 06.08.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Bami, z instalacją od reku jest tak: faktycznie położyć rury to pikuś dla dobrego instalatora, ale zrobić dobry projekt jest wyczynem;). Musisz dobrze obliczyć zapotrzebowanie swojego domku na świeże powietrze i do tego dostosować ilość nawiewów, wywiewów i średnicę rur:). Co do stelaży... najpierw wybierz pstryczki spłuczki, a do tego dostosujesz stelaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 06.08.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Rasia ma rację - obejrzyj sobie przyciski i jak wybierzesz ten, który Ci się podoba to będziesz miała ... stelaż Konkretne modele przycisków pasują tylko do danego rodzaju stelaża. Wysokości stelaży zależą od tego czy chcesz mieć przycisk z przodu czy chcesz spłukiwać od góry. Ot, i cała tajemnica:) edit: fajna ta historia z kamerkami:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 06.08.2012 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Rasia, Balbina, a Wy możecie polecić swoich rekuperatorzystów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 06.08.2012 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Dziewczynki, odnośnie stelaży to rozkminiłam temat, wykrzyknęłam Eureka! I... przeczytałam Wasze posty... No ale teraz już wiem na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 06.08.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 No i widzisz jaka mądra dziewczynka teraz jesteś Co do rekuperatorów to nie wiem jeszcze czy mogę polecać, bo rury mam, owszem, rozciągnięte, ale nie mam głównej maszynerii, więc jeszcze nie działają. Zatem nie wiem czy są odpowiednio zamontowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 06.08.2012 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Balbina, a czy Twoje rury idą tez w wylewce piętra? Czy tylko w kominach/zabudowie? Jak masz to rozwiązane? A tak w ogóle to chciałam powiedzieć wszystkim, którzy już mieszkają, ze okropnie zazdroszczę no po prostu zielona jestem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 06.08.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Balbina, a czy Twoje rury idą tez w wylewce piętra? Czy tylko w kominach/zabudowie? Jak masz to rozwiązane? A tak w ogóle to chciałam powiedzieć wszystkim, którzy już mieszkają, ze okropnie zazdroszczę no po prostu zielona jestem! Hmmm... ależ trudne pytania zadajesz.... muszę się zastanowić... W pierwszej chwili chciałam napisać, że nie, ale jakby inaczej szły...? Chyba tak idą, ale ręki nie dam sobie uciąć. Musiałabym odszukać zdjęcia sprzed wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 07.08.2012 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Witaj MSU, zagladalam do Ciebie no i !!! Ty naprawdę budujesz dom.. Eee tam, tak sie zlozylo Mozna to tez nazwac aktywnym wypoczynkiem:cool: Co do stelaży... najpierw wybierz pstryczki spłuczki, a do tego dostosujesz stelaż. Balbina i Rasia mają rację, ja zrobiłam odwrotnie, a potem zgryz z przyciskami miałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 09.08.2012 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Hmmm... ależ trudne pytania zadajesz.... muszę się zastanowić... W pierwszej chwili chciałam napisać, że nie, ale jakby inaczej szły...? Chyba tak idą, ale ręki nie dam sobie uciąć. Musiałabym odszukać zdjęcia sprzed wylewek. Już wiem: one muszą iść w wylewce - no, chyba,ze ktoś woli luzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 09.08.2012 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Eee tam, tak sie zlozylo Mozna to tez nazwac aktywnym wypoczynkiem:cool: MSU, fajowo no i jaka satysfakcja... Mnie na Twoim miejscu duma by rozparła kompletnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 10.08.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Bami rury od reku to chyba raczej idą pod sufitem a nie w wylewkach. Potem są obudowywane płytami gk (wiszący sufit). Ja na razie nie mam zrobionej rekuperacji ale podzielę się kontaktem na priv może coś Ci to pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 11.08.2012 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Bami rury od reku to chyba raczej idą pod sufitem a nie w wylewkach. Potem są obudowywane płytami gk (wiszący sufit). Ja na razie nie mam zrobionej rekuperacji ale podzielę się kontaktem na priv może coś Ci to pomoże. Dzięki Alicja za kontakt, ale tu chyba nie masz racji. Oczywiście można tak zrobić, ale ja nie planuję podwieszanych sufitów ani żadnej zabudowy KG, więc u mnie muszą iść w wylewkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 11.08.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 U mnie rury od reku idą kominem wentylacyjnym na strych i stamtąd są rozprowadzone do poszczególnych pomieszczeń. Na parterze idą pod sufitem, więc w kilku miejscach są zabudowane. Moje rury nie zmieściłyby się w wylewkach:no:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts