Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

Żartuję oczywiscie. Wlasnie ubolewam nad moją wykończeniówką :( sama jestem juz wykończona tą budową i zaczyna mi brakować wszystkiego: sił, chęci, entuzjazmu. Jak patrzę, jak inne dziewczyny dopieszczają swoje wnętrza, to mnie (za przeproszeniem ;) w d...ściska. Ja juz jestem całkiem wypalona, a gdzie kolory, meble, tkaniny? Dodatki? Na zewnątrz tylko hałdy nawiezionej ziemi... :bash:

Masz doła chwilowego, przejdzie Ci!

Ja Ci to mówię, ja mam doła co miesiąc - dwa:D - porzucam wtedy na chwilkę myślenie o wykończeniówce, bo łapię się na tym, że byłabym skłonna potwierdzić: BELE JAK, BELE CO:D

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bami, nie łap dołków :hug:

Zobaczysz, przyjdzie wiosna i od razu lepiej się poczujesz. I zrób sobie kuchnię, bo to naprawdę cieszy :D Ja obiecałam dzieciakom że przywieziemy trochę zabawek, kartki i kredki i będziemy trzymać w szufladzie przy wyspie. A córka odrabia na niej lekcje, normalnie jak namiastka domu się zrobiło :)

Masz doła chwilowego, przejdzie Ci!

Ja Ci to mówię, ja mam doła co miesiąc - dwa:D - porzucam wtedy na chwilkę myślenie o wykończeniówce, bo łapię się na tym, że byłabym skłonna potwierdzić: BELE JAK, BELE CO:D

Szarlotko ja mam teraz juz permanentnego doła...

Bami, nie łap dołków :hug:

Zobaczysz, przyjdzie wiosna i od razu lepiej się poczujesz. I zrób sobie kuchnię, bo to naprawdę cieszy :D Ja obiecałam dzieciakom że przywieziemy trochę zabawek, kartki i kredki i będziemy trzymać w szufladzie przy wyspie. A córka odrabia na niej lekcje, normalnie jak namiastka domu się zrobiło :)

nie dam rady zrobić kuchni :cry:

Nie wiem czego chce! Mam lampy i mikser

I sie zatkałam

Bambino!

Depresja przy wykończeniówce to stan normalny, jest jak siunusoida. Jeśli akurat jej nie masz to znaczy, że za chwilę wpadnie...

Aniołku! Zwykli ludzie, bez wsparcia architekta, mają ją co najmniej dwa razy częściej:hug:

Pomyśl na czym Ci najbardziej zależy i tego się trzymaj.

Wiem, że to straszna męczarnia takie wybory, ale nie można mieć wszystkiego w jednym domu:-)

Bami, wklejam info o naturalnym ochraniaczu do powierzchni różnych w domu. Pamiętam, że pisałaś coś o podłodze z korka.

Wosk carnauba wydzielany jest przez liście palmy kopernicji rosnącej w Brazylii. Cienki film wosku działa ochronnie podczas deszczów oraz chroni liście przed wysuszeniem w okresach bezdeszczowych. Wosk carnauba służy do ochrony i pielęgnacji wewnątrz pomieszczeń zagruntowanego naturalnym olejem lub woskiem drewna. Nadaje się szczególnie do podłóg z drewna lub korka, mebli i płytek.

zrób biała z czarnym blatem, tak jak chciałaś od początku :)

czarna będzie smutna chyba i wydaje mi się żę szybciej się może znudzić..

Chyba że udzwigniesz koszt białego blatu...

Czarna odpada... wygląda okropnie. Bardzo podoba mi się kuchnia Mytki, też z czarnego szkła, ale jego jest piękna a moja wyszła na wizkach okropnie.

Koszt białego blatu udźwignę, jeżeli będzie ze spieku. Ale bardzo się boję, ze nie dobiorę odpowiedniego odcienia frontów. Różne odcienie bieli wyglądają razem źle...

Mam pomysł, żeby zrobić wyspę z czarną z białym blatem a resztę białą. W zabudowie pod oknem do białych frontów czarny blat. Tylko nie wiem, czy to nie jest karkołomny pomysł :(

Bambino!

Depresja przy wykończeniówce to stan normalny, jest jak siunusoida. Jeśli akurat jej nie masz to znaczy, że za chwilę wpadnie...

Aniołku! Zwykli ludzie, bez wsparcia architekta, mają ją co najmniej dwa razy częściej:hug:

Pomyśl na czym Ci najbardziej zależy i tego się trzymaj.

Wiem, że to straszna męczarnia takie wybory, ale nie można mieć wszystkiego w jednym domu:-)

Ja nawet się specjalnie nie męczę... tylko już nie chcę tego robić.

Wsparcie architekta powiadasz.....to może wymienię w punktach osiągnięcia Chrisa:

- polecił nam ekipy, które postanowiły nie skończyć swojej roboty

- na budowie i w sklepach był pewnie z 6-7 x

- wykrzywił mi schody, które ja wymyśliłam proste - i mam problem z obłożeniem i z barierką

- wybrał 1 gatunek drewna na dół ( i wymyślił rozkład tego drewna)

- wybrał gres do łazienki chłopców

- "wyciągnął" krokwie

- zaprojektował ogrodzenie, ale projekt myszy zjadły (sic!)

Ale i tak go uwielbiam, gdyby nie on pies z kulawą nogą nie zajrzałby do dziennika ;)

Nawet Inwestor Ostateczny widzi paradoks tej sytuacji i zgadza się na wszystko, by mi tylko nie dokładać zmartwień

Bami, wklejam info o naturalnym ochraniaczu do powierzchni różnych w domu. Pamiętam, że pisałaś coś o podłodze z korka.

Wosk carnauba wydzielany jest przez liście palmy kopernicji rosnącej w Brazylii. Cienki film wosku działa ochronnie podczas deszczów oraz chroni liście przed wysuszeniem w okresach bezdeszczowych. Wosk carnauba służy do ochrony i pielęgnacji wewnątrz pomieszczeń zagruntowanego naturalnym olejem lub woskiem drewna. Nadaje się szczególnie do podłóg z drewna lub korka, mebli i płytek.

Pestko, tylko napisz mi pliz co naprawdę o tym sądzisz...

Ja wybrałam panele korkowe, które są pokryte lakierem ceramicznym. Matowym. A jednak boję się, czy na dużej powierzchni poddasza nie zaświecą się tu i ówdzie...

Lampy i mikser to bardzo dobra baza!:D

Nie marudź no, tylko ogarnij się, wypnij pierś, zepnij pośladki, zażegnaj doła!:D

Sharlot, to się mówi „wciągnij brzuch, walory do przodu” :lol2:

Bami schowaj głęboko ten mikser i lampy. Wyrzuć je z pamięci. Zacznij drążyć pierwszy pomysł jaki Ci przyjdzie do głowy, po dniu nie bycia na budowie, gdy wejdziesz do kuchni. Naprawdę pomaga.

A może mała terapia szokowa. Extra trendy kolor 2013 roku to...

Emerald Green

emerald-interiors-copy.jpgemerald-color-codes.jpg

Mnie po prostu przymurowało jak obejrzałam w necie wykorzystanie tego zieleńca we wnętrzach.