Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ależ to głupota kompletna. Strzelanie sobie gola!!!

Jeśli chcę skonsultować się z rodziną, kimś znajomym, to muszę wleźć po uszy w coś czego nie jestem pewna! :bash:

Przecież istnieją takie rzeczy jak projekt wstępny. Graficy to stosują :yes: czasem za opłatą, a czasem, jak klient znany już, to bez. Wszystko wliczone w umowę. Jeśli klient nie zamówi dalszej pracy, płaci za wstępny.

A może mała terapia szokowa. Extra trendy kolor 2013 roku to...

Emerald Green

[ATTACH=CONFIG]169994[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]169993[/ATTACH]

Mnie po prostu przymurowało jak obejrzałam w necie wykorzystanie tego zieleńca we wnętrzach.

Ooo Pesteczko to propozycja dla odważnych ... A ja jestem tchórz ;)

a jak nazywa się pięknie...

Tchórz :cool: Bajki pleciesz. Jakbyś była tchórz, to domu byś sama nie budowała, tylko kupiła jakieś deweloperskie cóś. :yes:

A to w końcu tylko kolor i to nie na ścianach. Same „szmaty” można zmieniać.

Ależ to głupota kompletna. Strzelanie sobie gola!!!

Jeśli chcę skonsultować się z rodziną, kimś znajomym, to muszę wleźć po uszy w coś czego nie jestem pewna! :bash:

Przecież istnieją takie rzeczy jak projekt wstępny. Graficy to stosują :yes: czasem za opłatą, a czasem, jak klient znany już, to bez. Wszystko wliczone w umowę. Jeśli klient nie zamówi dalszej pracy, płaci za wstępny.

niestety to juz teraz norma- mnie w żadnym studio nie chciano dać projektu (który i tak sama im podałam od deski do deski:D) a w jednym z nich nawet zaproponowano że mogę go kupić za 1500 zł hahahahah

bami a może zaczniesz od końca? weż kawałek blatu białego jaki Ci sie podoba i i do niego idealnie dobierzesz kolor białych frontów?w palecie RAL jest wielebiałych odcieni do wybru i na pewno będzie coś bardzo zbliżonego do blatu

Tchórz :cool: Bajki pleciesz. Jakbyś była tchórz, to domu byś sama nie budowała, tylko kupiła jakieś deweloperskie cóś. :yes:

A to w końcu tylko kolor i to nie na ścianach. Same „szmaty” można zmieniać.

Pestko, jak zamierzaliśmy budować dom, pomocników było od metra! Z deklaracją mojego teścia włącznie, że on pilnowaniem budowy się zajmie (był świeżo po swojej). Wtedy jeszcze mówiliśmy "budujemy" a nie "bami buduje".

Jak się skończyło, wszyscy widzą... na szczęście ja już dawno nauczyłam się liczyć tylko na siebie ;)

A tą zielenią to mi namieszałaś... ona jest taka dziwaczna, inna, jakby niezielona, jakby trochę szmaragdowa - ale przecież zielona...

Cały czas zerkam na te inspiracje

A zawsze mówiłam: Chris, pamiętaj, że nie znoszę zieleni! Zieleni leśnej i innych pochodnych.. Z wyłączeniem limonki :-) OCZYWISCIE

Szmaragdy to drugi po brylantach przyjaciel kobiety :lol2:

Coś takiego ma w sobie ten kolor, że przyciąga jak magnes. Też zaczęłam myśleć, że nad kompletem do salonu z dominacją tej zieleni nie zieleni.

Wiesz Pesteczko, nie pamiętam, na czyim wątku to było... napisałaś kiedyś, że obserwujesz, że pokoje dziecięce są traktowane trochę po macoszemu (wyłączyłaś jedynie Szocika i chyba Efilo - ja bym ją wyłączyła :-)

Nie daje mi to, co stwierdziłaś, spokoju, bo to smutna prawda. Dla mnie tym smutniejsza, że zmierzam nieuchronnie w tym samym kierunku :(

Mam wrażenie, że na pokoje dziecięce brakuje nam pomysłu, siły (bo się wyczerpały przy łazienkach i kuchniach) i pewnie trochę kasy też. I pewnie jeszcze dochodzi fakt, że dzieciaki w pewnym wieku mają swoje zdanie, zazwyczaj rozbieżne z koncepcją wnętrzarską rodziców.

Chciałabym zrobić zajefajnie pokoje chłopakom, ale już widzę, że mi nie wyjdzie! A pokoje mają wieeelki potencjał (duże po 20 m), z wydzielonymi niedużymi garderobami narożnymi. Pokoje są bez skosów! :wiggle:Z pokojów chłopaki mają wyjście na wspólny balkon... Tylko szaleć z aranżacjami...

Na razie pomysł mam taki: podłogi bielony jesion (już klepnięte, zamówione). Starszak - kolory inspirowane logo Tommy Hilfiger: biały, granat w wersji jeans/indygo i dodatki czerwone. Maluch niestety odziedziczy mebelki po Starszaku - bardzo porządny Meblik seria Formuła1. I to już koniec... wyjdzie pewnie tak sobie, bo za koncepcją u Starszaka nie stoją żadne konkrety...

Myślę, że można dziecinne pokoje „ubierać” nie tylko w meble. To faktycznie trudny temat, bo nie mamy w sobie odwagi żeby zaszaleć. Nie koniecznie trzeba tu włożyć jakieś duże pieniądze, raczej własną pracę i pomysł.

Mam troszkę inspiracji do pokoi chłopców. Kilka bardzo fajnych, ale wymagających właśnie własnej pracy.

Myślę, że można dziecinne pokoje „ubierać” nie tylko w meble. To faktycznie trudny temat, bo nie mamy w sobie odwagi żeby zaszaleć. Nie koniecznie trzeba tu włożyć jakieś duże pieniądze, raczej własną pracę i pomysł.

Mam troszkę inspiracji do pokoi chłopców. Kilka bardzo fajnych, ale wymagających właśnie własnej pracy.

Jeżeli to nie kłopot, podzielisz się inspiracjami? Może stanę na wysokości zadania...

Zaszaleć powiadasz... myślę, że taki zwykły budowniczy jak my tutaj najzwyczajniej w świecie boi się zaszaleć, żeby nie wyszło niewiadomoco. Dlatego wszyscy poruszają się utartymi, bezpiecznymi szlakami, używając neutralnych barw. Nikt nie szaleje z kolorem, bojąc się katastrofy :)

Dziewczyny wszystkie tu zaglądające

ogłaszam ten wątek jako wątek wspomagający do urządzania pokoi dziecięcych, ze szczególnym uwzględnieniem chłopaków ;)

Bami a co z tym łupkiem na blat,podaj mi cene na priva i kto to robi?

Basiu, łupek na blat wyceniała Beata Weronika, ja zastanawiałam się nad spiekami kwarcowymi ale u mnie od pomysłu do wykonania dłuuga droga...

Podglądam Cię czas cały ale nie nadążam - bardzo szybko to u Ciebie się dzieje. Zrób proszę więcej zdjęć pokoi Twoich chłopaków (łazienki też). Moim zdaniem to najfajniejsza łazienka na forum!

Bami, widzę że odzyskujesz energię, dobrze :yes:

To ja wrzucę moje typy na mebelki dla synka - nie mam jako takich inspiracji, ale powoli sobie układam w głowie...

Timoore kolekcja Limo:

http://s.meble.pl/gfx/uzytkownicy/12528/forum/foto/1722097679.jpg

http://img.projektoskop.pl/kolekcja_limo_timoore4.jpg

skrzynia Timoore - różne kolory

http://image.ceneo.pl/data/products/9157322/i-kufer-tapicerowany-skrzynia-pudelko-na-zabawki-toy-box-timoore.jpg

Te są jeszcze fajne - Tvilum, mają super kolorowe dodatki

http://p.alejka.pl/i2/p_new/39/30/zestaw-mebli-dla-dzieci-tvilum-combee-1_0_b.jpg

http://www.meblepumo.pl/data/gfx/pictures/small/1/3/3131_7.jpg

Te półki zgapiłam od Jany - Cube ze strony meblepulmo, różne kolory

http://www.meblepumo.pl/data/gfx/pictures/large/2/1/2912_1.jpg

Młodemu też chciałabym kupić pufę taką do siedzenia - piłkę nożną pewnie - z zielonym albo niebieskim...Łóżeczko na razie bierzemy z mieszkania - Kritter niebieski z Ikei

Ja bardzo lubię też stronkę http://www.beautifulhome.pl/

mamy stamtąd bardzo porządne bordery dla dzieciaków w obecnym pokoiku

Tylko nie wiem jak to jeszcze wszystko poukładać...i nie wiem jakie lampy, bo nic ciekawego nie mogę znaleźć...

Niestety urządzanie pokoju dla mojej córki nie wypaliło :(. Zdążyłam wymyślić go i wybudować. Urządzanie poległo z powodu zapaści finansowej. Dziecko teraz samo urządza własny dom. Mam więc niedosyt i zbieram pomysły na bliską przyszłość. Córki mojego J. obdarzyły go jak dotąd 3 wnucząt. A może i moja Kaśka za rok lub 2 też się zdecyduje. Mamy potężny pokój na piętrze kompletnie nieruszony, ale z potencjałem. Już w trakcie budowy okazało się, że mamy 3-ci poziom – ponad 20m2, które przypisaliśmy do pokoju „dziecinnego”. Będzie piętrowy... kiedyś.

CHODZI O KLIMAT i temat. Tematyczne pokoje są najlepsze:

1. Secret Agent Room

Jest w tym pokoju masę elementów, które można adaptować w każdym „męskim” pokoju.

Np. Ściankę wspinaczkową do półki wysoko pod sufitem, albo drabina na ścianie zrobiona z rurek wod.-kan., czy półki z podpórkami z tych samych rurek.

The-Elevated-Bed-of-Cool-Secret-Agent-Boys-room-Designed-by-Kidtropolis.jpg3-Sets-of-Shelves-of-Cool-Secret-Agent-Boys-room-Designed-by-Kidtropolis.jpg8-The-Floor-Armoire-Storage-of-Cool-Secret-Agent-Boys-room-Designed-by-Kidtropolis.jpg

2. Stacja kosmiczna

Boys-Room-Design-Picture.jpg

3. Bez tytułu, ale chodziło mi o kolory

20-modern-themed-kids-room-designs-for-boys-and-girls-built-in.jpg

Niestety urządzanie pokoju dla mojej córki nie wypaliło :(. Zdążyłam wymyślić go i wybudować. Urządzanie poległo z powodu zapaści finansowej. Dziecko teraz samo urządza własny dom. Mam więc niedosyt i zbieram pomysły na bliską przyszłość. Córki mojego J. obdarzyły go jak dotąd 3 wnucząt. A może i moja Kaśka za rok lub 2 też się zdecyduje. Mamy potężny pokój na piętrze kompletnie nieruszony, ale z potencjałem. Już w trakcie budowy okazało się, że mamy 3-ci poziom – ponad 20m2, które przypisaliśmy do pokoju „dziecinnego”. Będzie piętrowy... kiedyś.

CHODZI O KLIMAT i temat. Tematyczne pokoje są najlepsze:

1. Secret Agent Room

Jest w tym pokoju masę elementów, które można adaptować w każdym „męskim” pokoju.

Np. Ściankę wspinaczkową do półki wysoko pod sufitem, albo drabina na ścianie zrobiona z rurek wod.-kan., czy półki z podpórkami z tych samych rurek.

[ATTACH=CONFIG]170125[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]170121[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]170122[/ATTACH]

2. Stacja kosmiczna

[ATTACH=CONFIG]170124[/ATTACH]

3. Bez tytułu, ale chodziło mi o kolory

[ATTACH=CONFIG]170123[/ATTACH]

pestko, secret agent room - czyli poletko dla małych goryląt :) super!

tylko jak to wszystko wdrożyć? Przydałby się "złota rączka" a niestety nie mam co liczyć... Ale inwestor strategiczny uwielbia swoich syneczków i pewnie z przyjemnością komuś zapłaci ;) tylko muszę teo kogoś znaleźć...

Lucuś a Ty nie masz ochoty poszaleć z pokojami dzieci?

Specjalnie wywołałam temat na forum, żebym miała motywację :)

WIEDZIAŁAM, że Ci się spodoba :wave:

Betony, drewno, lina wspinaczkowa i te rurki wod-kan. Jak bym miała syna/ów, to tylko takie pokoje bym im zrobiła. Kolory niekoniecznie czerwone

Jeśli pokój wysoki, to jeszcze wielki siatkowy hamak- sieć bym rozpięła pod sufitem.

Szyfrem napisane na ścianie imiona.

Co powiesz na sekretne drzwi do garderoby, albo nawet ukryte drzwi do pokoi chłopaków

Hidden-Doors_custom-built.jpg hiddendoor_closed.jpg hiddendoor_open.jpg secret door.jpg secret-door-spare-rm-partial-open.jpg