Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

Tak tak, z Olimpu Gadulstwa tu do Ciebie przybywam;)

Ja się biję w piersi bo niby myślałam dużo o pokojach dziecięcych ale w kategoriach "czy to mi się podoba" a przecież jakby środek ciężkości powinien gdzie indziej być.

Najstarsza (17) już sama się urządzi.

Średnia (7) to modnisia i elegantka. Jedyne jej marzenie to łózko z baldachimem - ale po cichu myślę czy by jej nie sprawić toaletki z prawdziwego zdarzenia... bo co można fajnego dla takiej 7-latki wymyslać? Z drugiej strony nie chciałabym żeby pokój był zbyt infantylny bo za 2 lata będzie chciała remont robić. Idealne rozwiązanie to jasne (ponadczasowe białe) meble i szalenstwo w dodatkach... i wyjdzie pokój jakich wiele:(

Najwieksza szansa w pokoju Młodego (3,5). Pech w tym, że on ma najmniejszy pokój (4x4 ale ze skosem) a juz tak sobie po cichutku myslałam po przeczytaniu Waszych postów że może mu jakiś hamak chociaż... albo co - na razie sufitów nie mam ale czy można coś wieszać na tych belkach od dachu??

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak tak, z Olimpu Gadulstwa tu do Ciebie przybywam;)

Ja się biję w piersi bo niby myślałam dużo o pokojach dziecięcych ale w kategoriach "czy to mi się podoba" a przecież jakby środek ciężkości powinien gdzie indziej być.

Najstarsza (17) już sama się urządzi.

Średnia (7) to modnisia i elegantka. Jedyne jej marzenie to łózko z baldachimem - ale po cichu myślę czy by jej nie sprawić toaletki z prawdziwego zdarzenia... bo co można fajnego dla takiej 7-latki wymyslać? Z drugiej strony nie chciałabym żeby pokój był zbyt infantylny bo za 2 lata będzie chciała remont robić. Idealne rozwiązanie to jasne (ponadczasowe białe) meble i szalenstwo w dodatkach... i wyjdzie pokój jakich wiele:(

Najwieksza szansa w pokoju Młodego (3,5). Pech w tym, że on ma najmniejszy pokój (4x4 ale ze skosem) a juz tak sobie po cichutku myslałam po przeczytaniu Waszych postów że może mu jakiś hamak chociaż... albo co - na razie sufitów nie mam ale czy można coś wieszać na tych belkach od dachu??

Lukarno, ależ masz różnorodne potomstwo. Po raz pierwszy w życiu żałuję, ze nie mam córki, wydaje mi się, ze z dziewczyńskim pokojem łatwiej :)

hamaki to tylko na belkach od dachu!!! Jesteś szczęściarą...

PESTKO poruszyłaś matczyne sumienia (zajrzyj, co napisała u siebie Balbina), ciekawe, co z tego wyniknie :)

Niestety, z hamakami nie wyjdzie, bo sufit z kg na drewnianym stropie...na wszystko, co fajne jest juz chyba za późno bo gładzie zrobione - gotowe, pod malowanie. Jestem na siebie wściekła :evil:.

moze uda mi się zrehabilitować i zrobię im liny i hamaki na belkach tarasowych...

tymczasem dobrej nocki

dziękuję Pestko :hug:

Hamak może być i pod łóżkiem;) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=170565&d=1360955682

Hej Bambi;):lol:.

18-Inspired-Ideas-For-Boys-Room-Design-1-524x349.jpg

18-Inspired-Ideas-For-Boys-Room-Design-2-524x393.jpg

18-Inspired-Ideas-For-Boys-Room-Design-3-524x393.jpg

18-Inspired-Ideas-For-Boys-Room-Design-9-524x639.jpg

35-kids-loft-beds-3-524x419.jpg

Balbina jesteś WIELKA :rotfl: Już Cię lubię.

A dzieci będą Ci wdzięczne. Życzę Ci byś usłyszała „Mamusiu, lubię Cię” (kocham słyszymy bardzo często)

O Pestka!

Dwa dni temu moja jedyna córcia poszła w odwiedziny do swojej przyjaciółki.

Gdy po nią przyszłam, powiedziała, że zostaje na zawsze u Julki i mama Julii zostanie teraz jej mamą:eek:

Opamiętała się dopiero jak jej powiedziałam, że w takim razie w jej pokoju zamieszka nowa córeczka:bash:

To się nazywa wdzięczność dziecka...

A te sekretne drzwi są absolutnie cudowne, ale kiedyś Anula pisała, że to jest właśnie skomplikowana sprawa z takim otwieraniem i firmy w Polsce takich rozwiązań nie mają:-(

Lukarno, ależ masz różnorodne potomstwo. Po raz pierwszy w życiu żałuję, ze nie mam córki, wydaje mi się, ze z dziewczyńskim pokojem łatwiej :)

hamaki to tylko na belkach od dachu!!! Jesteś szczęściarą...

A z pokojem dziewczyńskim to mi własnie idzie dużo trudniej niż z chłopackimi...

I jeszcze w kwestii hamaków - jeden z majstrów zamontował mi podwieszane suszarki w pralni na podwieszanym suficie, ale nie bezpośrednio do sufitu, tylko przez sufit do osb, które jest nad belkami sufitowymi z drugiej strony albo do właśnie do belek za pomocą takich dłuuuugich śrub / wkrętów.

I tak samo planuję zamontować hamak / huśtawkę w korytarzu (do podwieszanego sufitu).

O Pestka!

Dwa dni temu moja jedyna córcia poszła w odwiedziny do swojej przyjaciółki.

Gdy po nią przyszłam, powiedziała, że zostaje na zawsze u Julki i mama Julii zostanie teraz jej mamą:eek:

Opamiętała się dopiero jak jej powiedziałam, że w takim razie w jej pokoju zamieszka nowa córeczka:bash:

Uff.. A juz myślałam, ze tylko ja tak mam... Mój Starszy po dwutygodniowych feriach stwierdził, ze chce zamieszkać z Dziadkami :eek:

Starszak chce sie wyprowadzać do dziadków permanentnie, jak tylko gonię go do wkładania do zmywarki...:cool:

Też był u nich przez tydzień ferii. Dziadek nakupił mu tony kart piłkarskich (a wredna mama tylko jak baaardzo zasłuży...), a Babcia robiła wszystko co najukochańszemu wnuczkowi przyszło do głowy - z karmieniem prawie ośmiolatka lodami w wannie, który leżał sobie jak perski książe:jawdrop:

No i jak taka okropna mama może równać się z rajskim życiem u dziadków....

I jeszcze taka opcja:

http://o-mamo.pl/wp-content/uploads/2010/03/haba4.jpg

Starszak chce sie wyprowadzać do dziadków permanentnie, jak tylko gonię go do wkładania do zmywarki...:cool:

Też był u nich przez tydzień ferii. Dziadek nakupił mu tony kart piłkarskich (a wredna mama tylko jak baaardzo zasłuży...), a Babcia robiła wszystko co najukochańszemu wnuczkowi przyszło do głowy - z karmieniem prawie ośmiolatka lodami w wannie, który leżał sobie jak perski książe:jawdrop:

No i jak taka okropna mama może równać się z rajskim życiem u dziadków....

I jeszcze taka opcja:

http://o-mamo.pl/wp-content/uploads/2010/03/haba4.jpg

O to to! U mnie z kartami to samo - tylko u mnie tatko idzie w szkodę...

Mój ostatnio niezwykle był zdumiony, jak kazałam mu włożyć jego własny talerz do zmywarki!

A moja Teściowa tak samo przegina (za co ją uwielbiam btw) i jeszcze na dodatek miał tam mnóstwo atrakcji sportowych - z wygraniem Pierwszego Jurajskiego Biegu Narciarskiego włącznie :)

Też tak myślę :)

ja zajrzę do Ciebie i przeczytam te 560 stron ;)

Zapraszam ale na żadne merytoryczne wiadomości się nie nastawiaj:)

A z pokojem dziewczyńskim to mi własnie idzie dużo trudniej niż z chłopackimi...

I jeszcze w kwestii hamaków - jeden z majstrów zamontował mi podwieszane suszarki w pralni na podwieszanym suficie, ale nie bezpośrednio do sufitu, tylko przez sufit do osb, które jest nad belkami sufitowymi z drugiej strony albo do właśnie do belek za pomocą takich dłuuuugich śrub / wkrętów.

I tak samo planuję zamontować hamak / huśtawkę w korytarzu (do podwieszanego sufitu).

Ale to sie przez gotowy sufit już przebijał? Czy jak to zrobił? Musze technicznie się dowiedzieć jak to wygląda bo w przeziwnym razie znowu usłyszę od męża: co ty znowu wymyslasz? tak się nie da!

Kurcze chyba muszę tematowi się przyjrzeć... Bo przecież jakieś haki czy tam coś mogę zrobić teraz a póxniej jak się nie zdecyduje jednak na huśtawkę żadną to sobie zostaną i tyle.

Jeju jak dobrze że ja tu do Ciebie zaglądam:)

Lukarna, wieszaj na tych belkach co chcesz. Problemem są płyty gipsowe i ich sposób montowania. Jeśli zostawisz jakieś belki albo jętki na widoku, to no problem.

Lukarna,

w przyszły weekend postaram się zawiesić dzieciakom hamak - siedlisko do podwieszanego sufitu to zrobię sesję poklatkową obrazującą operację.

Kupiłam długie 50 centymetrowe wiertło, którym będę robić nawiercanie, a potem wkręcę długie wkręty zakończone kółkiem do których doczepię karabińczyki i na nich huśtawkę.

Może brzmi to niejasno, ale mam nadzieję, że będzie prostsze w montażu niż w tym wyjaśnieniu:cool:

Lukarna,

w przyszły weekend postaram się zawiesić dzieciakom hamak - siedlisko do podwieszanego sufitu to zrobię sesję poklatkową obrazującą operację.

Kupiłam długie 50 centymetrowe wiertło, którym będę robić nawiercanie, a potem wkręcę długie wkręty zakończone kółkiem do których doczepię karabińczyki i na nich huśtawkę.

Może brzmi to niejasno, ale mam nadzieję, że będzie prostsze w montażu niż w tym wyjaśnieniu:cool:

Tylko traf w belkę :lol2:

A. U mnie jest dokładnie odwrotnie. Jak mówię, ze jest za późno, albo, ze sie nie da, słyszę: eee tam! To trzeba zrobić tak, by się dało! :bash:

Fajnie masz, serio

Lukarna, wieszaj na tych belkach co chcesz. Problemem są płyty gipsowe i ich sposób montowania. Jeśli zostawisz jakieś belki albo jętki na widoku, to no problem.

Nic nie zostawiam na widoku, wszystko chowam.

Własnie nie wiem jak to potem ogarnąc z sufitem płytowym...

Lukarna,

w przyszły weekend postaram się zawiesić dzieciakom hamak - siedlisko do podwieszanego sufitu ....

Balbina czekam w takim razie na fotorelację:)

Kurde aż mnie ręka swędzi żeby kliknąc juz teraz jakieś siedzisko zawieszane... ale grzeczna będę, opanuje sie i najpierw sprawdzę naicznie na budowie czy się zmieści...

Tylko traf w belkę :lol2:

:lol2: o tym, samym pomyslałam:)

Bami, zapraszam do zwiedzania

http://www.freshpalace.com/2012/12/24/house-in-the-woods-of-kaunas-lithuania

Szkło i to dużo, beton, drewno i siatkowa balustrada i parę innych fajnych rzeczy (np. sypialnia w bieli i drewnie w kolorze miodu). Ciekawa jestem czy znajdziesz coś co Ci się spodoba

Sama wypróbuję potem siedlisko pierwsza:lol2:

Jak spudłuję obiecuję pokazać wyrwę w suficie:cool:

Odwagi Balbina:rotfl: U nas to dopiero będzie jatka jak kiedyś będziemy montować belki na suficie :bash: