Lukarna 15.02.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Tak tak, z Olimpu Gadulstwa tu do Ciebie przybywam;) Ja się biję w piersi bo niby myślałam dużo o pokojach dziecięcych ale w kategoriach "czy to mi się podoba" a przecież jakby środek ciężkości powinien gdzie indziej być. Najstarsza (17) już sama się urządzi.Średnia (7) to modnisia i elegantka. Jedyne jej marzenie to łózko z baldachimem - ale po cichu myślę czy by jej nie sprawić toaletki z prawdziwego zdarzenia... bo co można fajnego dla takiej 7-latki wymyslać? Z drugiej strony nie chciałabym żeby pokój był zbyt infantylny bo za 2 lata będzie chciała remont robić. Idealne rozwiązanie to jasne (ponadczasowe białe) meble i szalenstwo w dodatkach... i wyjdzie pokój jakich wiele:(Najwieksza szansa w pokoju Młodego (3,5). Pech w tym, że on ma najmniejszy pokój (4x4 ale ze skosem) a juz tak sobie po cichutku myslałam po przeczytaniu Waszych postów że może mu jakiś hamak chociaż... albo co - na razie sufitów nie mam ale czy można coś wieszać na tych belkach od dachu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 15.02.2013 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Tak tak, z Olimpu Gadulstwa tu do Ciebie przybywam;) Ja się biję w piersi bo niby myślałam dużo o pokojach dziecięcych ale w kategoriach "czy to mi się podoba" a przecież jakby środek ciężkości powinien gdzie indziej być. Najstarsza (17) już sama się urządzi. Średnia (7) to modnisia i elegantka. Jedyne jej marzenie to łózko z baldachimem - ale po cichu myślę czy by jej nie sprawić toaletki z prawdziwego zdarzenia... bo co można fajnego dla takiej 7-latki wymyslać? Z drugiej strony nie chciałabym żeby pokój był zbyt infantylny bo za 2 lata będzie chciała remont robić. Idealne rozwiązanie to jasne (ponadczasowe białe) meble i szalenstwo w dodatkach... i wyjdzie pokój jakich wiele:( Najwieksza szansa w pokoju Młodego (3,5). Pech w tym, że on ma najmniejszy pokój (4x4 ale ze skosem) a juz tak sobie po cichutku myslałam po przeczytaniu Waszych postów że może mu jakiś hamak chociaż... albo co - na razie sufitów nie mam ale czy można coś wieszać na tych belkach od dachu?? Lukarno, ależ masz różnorodne potomstwo. Po raz pierwszy w życiu żałuję, ze nie mam córki, wydaje mi się, ze z dziewczyńskim pokojem łatwiej hamaki to tylko na belkach od dachu!!! Jesteś szczęściarą... PESTKO poruszyłaś matczyne sumienia (zajrzyj, co napisała u siebie Balbina), ciekawe, co z tego wyniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.02.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Kurcze chyba muszę tematowi się przyjrzeć... Bo przecież jakieś haki czy tam coś mogę zrobić teraz a póxniej jak się nie zdecyduje jednak na huśtawkę żadną to sobie zostaną i tyle. Jeju jak dobrze że ja tu do Ciebie zaglądam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 15.02.2013 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Jeju jak dobrze że ja tu do Ciebie zaglądam:) Też tak myślę ja zajrzę do Ciebie i przeczytam te 560 stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 15.02.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Niestety, z hamakami nie wyjdzie, bo sufit z kg na drewnianym stropie...na wszystko, co fajne jest juz chyba za późno bo gładzie zrobione - gotowe, pod malowanie. Jestem na siebie wściekła . moze uda mi się zrehabilitować i zrobię im liny i hamaki na belkach tarasowych... tymczasem dobrej nocki dziękuję Pestko Hamak może być i pod łóżkiem;) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=170565&d=1360955682 Hej Bambi;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 15.02.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Balbina jesteś WIELKA Już Cię lubię. A dzieci będą Ci wdzięczne. Życzę Ci byś usłyszała „Mamusiu, lubię Cię” (kocham słyszymy bardzo często) O Pestka! Dwa dni temu moja jedyna córcia poszła w odwiedziny do swojej przyjaciółki. Gdy po nią przyszłam, powiedziała, że zostaje na zawsze u Julki i mama Julii zostanie teraz jej mamą Opamiętała się dopiero jak jej powiedziałam, że w takim razie w jej pokoju zamieszka nowa córeczka:bash: To się nazywa wdzięczność dziecka... A te sekretne drzwi są absolutnie cudowne, ale kiedyś Anula pisała, że to jest właśnie skomplikowana sprawa z takim otwieraniem i firmy w Polsce takich rozwiązań nie mają Lukarno, ależ masz różnorodne potomstwo. Po raz pierwszy w życiu żałuję, ze nie mam córki, wydaje mi się, ze z dziewczyńskim pokojem łatwiej hamaki to tylko na belkach od dachu!!! Jesteś szczęściarą... A z pokojem dziewczyńskim to mi własnie idzie dużo trudniej niż z chłopackimi... I jeszcze w kwestii hamaków - jeden z majstrów zamontował mi podwieszane suszarki w pralni na podwieszanym suficie, ale nie bezpośrednio do sufitu, tylko przez sufit do osb, które jest nad belkami sufitowymi z drugiej strony albo do właśnie do belek za pomocą takich dłuuuugich śrub / wkrętów. I tak samo planuję zamontować hamak / huśtawkę w korytarzu (do podwieszanego sufitu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 15.02.2013 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Hamak może być i pod łóżkiem;) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=170565&d=1360955682 Hej Bambi;). No Raśko czy Ty ZAWSZE musisz mieć rację oraz słowo ostatnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 15.02.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Hamak może być i pod łóżkiem;) . Albo obok:-) http://static.zabawkowicz.pl/_files/4/191.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 15.02.2013 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 O Pestka! Dwa dni temu moja jedyna córcia poszła w odwiedziny do swojej przyjaciółki. Gdy po nią przyszłam, powiedziała, że zostaje na zawsze u Julki i mama Julii zostanie teraz jej mamą Opamiętała się dopiero jak jej powiedziałam, że w takim razie w jej pokoju zamieszka nowa córeczka:bash: Uff.. A juz myślałam, ze tylko ja tak mam... Mój Starszy po dwutygodniowych feriach stwierdził, ze chce zamieszkać z Dziadkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 15.02.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Starszak chce sie wyprowadzać do dziadków permanentnie, jak tylko gonię go do wkładania do zmywarki... Też był u nich przez tydzień ferii. Dziadek nakupił mu tony kart piłkarskich (a wredna mama tylko jak baaardzo zasłuży...), a Babcia robiła wszystko co najukochańszemu wnuczkowi przyszło do głowy - z karmieniem prawie ośmiolatka lodami w wannie, który leżał sobie jak perski książe:jawdrop: No i jak taka okropna mama może równać się z rajskim życiem u dziadków.... I jeszcze taka opcja: http://o-mamo.pl/wp-content/uploads/2010/03/haba4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 15.02.2013 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Starszak chce sie wyprowadzać do dziadków permanentnie, jak tylko gonię go do wkładania do zmywarki... Też był u nich przez tydzień ferii. Dziadek nakupił mu tony kart piłkarskich (a wredna mama tylko jak baaardzo zasłuży...), a Babcia robiła wszystko co najukochańszemu wnuczkowi przyszło do głowy - z karmieniem prawie ośmiolatka lodami w wannie, który leżał sobie jak perski książe:jawdrop: No i jak taka okropna mama może równać się z rajskim życiem u dziadków.... I jeszcze taka opcja: http://o-mamo.pl/wp-content/uploads/2010/03/haba4.jpg O to to! U mnie z kartami to samo - tylko u mnie tatko idzie w szkodę... Mój ostatnio niezwykle był zdumiony, jak kazałam mu włożyć jego własny talerz do zmywarki! A moja Teściowa tak samo przegina (za co ją uwielbiam btw) i jeszcze na dodatek miał tam mnóstwo atrakcji sportowych - z wygraniem Pierwszego Jurajskiego Biegu Narciarskiego włącznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.02.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Też tak myślę ja zajrzę do Ciebie i przeczytam te 560 stron Zapraszam ale na żadne merytoryczne wiadomości się nie nastawiaj:) A z pokojem dziewczyńskim to mi własnie idzie dużo trudniej niż z chłopackimi... I jeszcze w kwestii hamaków - jeden z majstrów zamontował mi podwieszane suszarki w pralni na podwieszanym suficie, ale nie bezpośrednio do sufitu, tylko przez sufit do osb, które jest nad belkami sufitowymi z drugiej strony albo do właśnie do belek za pomocą takich dłuuuugich śrub / wkrętów. I tak samo planuję zamontować hamak / huśtawkę w korytarzu (do podwieszanego sufitu). Ale to sie przez gotowy sufit już przebijał? Czy jak to zrobił? Musze technicznie się dowiedzieć jak to wygląda bo w przeziwnym razie znowu usłyszę od męża: co ty znowu wymyslasz? tak się nie da! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 15.02.2013 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 ?..bo w przeziwnym razie znowu usłyszę od męża: co ty znowu wymyslasz? tak się nie da! A. U mnie jest dokładnie odwrotnie. Jak mówię, ze jest za późno, albo, ze sie nie da, słyszę: eee tam! To trzeba zrobić tak, by się dało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.02.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Kurcze chyba muszę tematowi się przyjrzeć... Bo przecież jakieś haki czy tam coś mogę zrobić teraz a póxniej jak się nie zdecyduje jednak na huśtawkę żadną to sobie zostaną i tyle. Jeju jak dobrze że ja tu do Ciebie zaglądam:) Lukarna, wieszaj na tych belkach co chcesz. Problemem są płyty gipsowe i ich sposób montowania. Jeśli zostawisz jakieś belki albo jętki na widoku, to no problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 15.02.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Lukarna,w przyszły weekend postaram się zawiesić dzieciakom hamak - siedlisko do podwieszanego sufitu to zrobię sesję poklatkową obrazującą operację.Kupiłam długie 50 centymetrowe wiertło, którym będę robić nawiercanie, a potem wkręcę długie wkręty zakończone kółkiem do których doczepię karabińczyki i na nich huśtawkę.Może brzmi to niejasno, ale mam nadzieję, że będzie prostsze w montażu niż w tym wyjaśnieniu:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.02.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Lukarna, w przyszły weekend postaram się zawiesić dzieciakom hamak - siedlisko do podwieszanego sufitu to zrobię sesję poklatkową obrazującą operację. Kupiłam długie 50 centymetrowe wiertło, którym będę robić nawiercanie, a potem wkręcę długie wkręty zakończone kółkiem do których doczepię karabińczyki i na nich huśtawkę. Może brzmi to niejasno, ale mam nadzieję, że będzie prostsze w montażu niż w tym wyjaśnieniu:cool: Tylko traf w belkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.02.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 A. U mnie jest dokładnie odwrotnie. Jak mówię, ze jest za późno, albo, ze sie nie da, słyszę: eee tam! To trzeba zrobić tak, by się dało! Fajnie masz, serio Lukarna, wieszaj na tych belkach co chcesz. Problemem są płyty gipsowe i ich sposób montowania. Jeśli zostawisz jakieś belki albo jętki na widoku, to no problem. Nic nie zostawiam na widoku, wszystko chowam. Własnie nie wiem jak to potem ogarnąc z sufitem płytowym... Lukarna, w przyszły weekend postaram się zawiesić dzieciakom hamak - siedlisko do podwieszanego sufitu .... Może brzmi to niejasno, ale mam nadzieję, że będzie prostsze w montażu niż w tym wyjaśnieniu:cool: Balbina czekam w takim razie na fotorelację Kurde aż mnie ręka swędzi żeby kliknąc juz teraz jakieś siedzisko zawieszane... ale grzeczna będę, opanuje sie i najpierw sprawdzę naicznie na budowie czy się zmieści... Tylko traf w belkę o tym, samym pomyslałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 15.02.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Tylko traf w belkę Sama wypróbuję potem siedlisko pierwsza:lol2: Jak spudłuję obiecuję pokazać wyrwę w suficie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.02.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Bami, zapraszam do zwiedzaniahttp://www.freshpalace.com/2012/12/24/house-in-the-woods-of-kaunas-lithuaniaSzkło i to dużo, beton, drewno i siatkowa balustrada i parę innych fajnych rzeczy (np. sypialnia w bieli i drewnie w kolorze miodu). Ciekawa jestem czy znajdziesz coś co Ci się spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.02.2013 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Sama wypróbuję potem siedlisko pierwsza:lol2: Jak spudłuję obiecuję pokazać wyrwę w suficie:cool: Odwagi Balbina:rotfl: U nas to dopiero będzie jatka jak kiedyś będziemy montować belki na suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts