Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jakoś to ludzie robią. Mimo karton gipsów. Jak popatrzysz w necie, to jest masę fotek z hamakami, siedziskami wiszącymi od sufitów.

Swoją drogą jak to dobrze, że zaparłam się, że nie chcę karton gipsów :yes:

Bami, zapraszam do zwiedzania

http://www.freshpalace.com/2012/12/24/house-in-the-woods-of-kaunas-lithuania

Szkło i to dużo, beton, drewno i siatkowa balustrada i parę innych fajnych rzeczy (np. sypialnia w bieli i drewnie w kolorze miodu). Ciekawa jestem czy znajdziesz coś co Ci się spodoba

Znalazłam :) blaty w pokojach do pracy - na caaaałą długość śścianki

I ta siatkowa balustrada - wyglada świetnie, to właściwy kierunek :)

dziękuję!

No właśnie to muszę ogarnąć;)

Bom się strasznie napaliła na takie huśtadełko. Najchętniej zostawiłabym dzieci i pojechała na budowę miejsca dogodnego poszukać, tylko nie mam chętnego opiekuna zadnego:/

Lukarna, jeśli nie masz tam jeszcze kg położonego, to mam pomysł.

Zastosowałabym tuleję metalową przymocowaną do belki i osłaniającą mocowanie haka. Wtedy lina, na której siedzisko-hamak powiesisz nie będzie stukała i ocierała się o kg.

Kurcze, dziewczyny, ja w pokoju córki też mam krokiew koszową, do której chciałam się z tym siedziskiem wiszącym wwiercić, ale mąż twierdzi że to wprawi w ruch karton gipsy i wszystko nam popęka :(

I on uważa że mimo że się da to się nie da :(

... Moze mieć rację niestety.. Chyba, żeby zrobić otwór dookoła mocowania w płycie kg

Jakoś to ludzie robią. Mimo karton gipsów. Jak popatrzysz w necie, to jest masę fotek z hamakami, siedziskami wiszącymi od sufitów.

Swoją drogą jak to dobrze, że zaparłam się, że nie chcę karton gipsów :yes:

ja tez pałam nieuzasadnioną niechęcią do płyt kg i podwieszanych sufitów. Mam taki tylko w kuchni, bo wybór wpuszczanych opraw oświetleniowych był większy...

pa na górze sufit jest niestety z płyt, bo strop jest drewniany. Nawet chciałam onegdaj zrobić żelbet, ale wszyscy mnie od tego pomysłu odwodzili :mad:

Lukarna, jeśli nie masz tam jeszcze kg położonego, to mam pomysł.

Zastosowałabym tuleję metalową przymocowaną do belki i osłaniającą mocowanie haka. Wtedy lina, na której siedzisko-hamak powiesisz nie będzie stukała i ocierała się o kg.

O widzisz to jest myśl. Muszę przedstawić ten pomysł Złotej Rączce mojej budowy.

Ale kurcze na chłopski rozum to powinno zdac egzamin:)

Pestka jesteś wielka

O widzisz to jest myśl. Muszę przedstawić ten pomysł Złotej Rączce mojej budowy.

Ale kurcze na chłopski rozum to powinno zdac egzamin:)

Pestka jesteś wielka

Córeczka tatusia:lol2: ot co

A czemu nie zostawiłaś drewnianego, tylko przykryłaś kg.?

Pestko, bo to były tylko belki, w dodatku takie zielone od impregnatu (i nie był to emerald green), mało wyjściowe. Pomiędzy belkami poszła wełna, od dołu kg, od góry płyty osb. To można inaczej? Pewnie można ... Ale u mnie jak zwykle jest too late.

Córeczka tatusia:lol2: ot co

oj tam, najważniejsze że z polotem:)

Pestko??

A jak będe potrzebowała pomocy przy schodach i kominku to mogę do Ciebie uderzać?

Na razie nie wiem jaka moc wkładu więc pewnie i tak na razie jestem w kropce:(

Bami, sorry za prywatę:offtopic:

Pestko, bo to były tylko belki, w dodatku takie zielone od impregnatu (i nie był to emerald green), mało wyjściowe. Pomiędzy belkami poszła wełna, od dołu kg, od góry płyty osb. To można inaczej? Pewnie można ... Ale u mnie jak zwykle jest too late.

Ja chciałam nad salonem mieć widoczne całe belkowanie z deskami pomiędzy. Ale nikt mnie nie słuchał :( I jak postawili dach, to dowiedziałam się, że po ptakach, bo belki za wąskie i jak się położy ocieplenie to nawet milimeterek krokwi nie będzie widoczny. No, to za karę, kazałam mojemu dać dodatkowe ocieplenie i nabić listwy, Na nie położyliśmy deskowanie. Teraz czeka aż zrobimy atrapy belek (klejone z 3 desek) i zamocujemy je tam gdzie powinny być widoczne krokwie.

oj tam, najważniejsze że z polotem:)

Pestko??

A jak będe potrzebowała pomocy przy schodach i kominku to mogę do Ciebie uderzać?

Na razie nie wiem jaka moc wkładu więc pewnie i tak na razie jestem w kropce:(

Bami, sorry za prywatę:offtopic:

Spoko, Lukarna, co wiem, to powiem. :yes:

Pestko, sorki że się wtrącę jeszcze :)

Ja mam widoczne jętki w salonie (niby nie belki, ale coś podobnego), na jednej z nich będzie zawieszona lampa nad salonem i teraz plujemy sobie w brodę że nie zrobiliśmy dodatkowo na co drugiej doprowadzenia prądu, można by tam było dać listwę ledową i fajnie doświetlić sufit. Ale zasugerował nam to dopiero pan od oświetlenia, jak już wszystko jest gotowe. Może też Ci się to info przyda ;)