Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wczoraj byłam w:

1. showroomie Bosha i Siemensa - obejrzałam sprzęt, spisałam typy. Polecam wszystkim zainteresowanym, bo w spokoju i w eleganckim wnętrzu z sympatyczną panią można sobie obejrzeć wszystko. Najbardziej podobała mi się "moja" lodówka sbs z czarnego szkła, z kostkarką (i koniecznie z kruszarką) lodu - odkąd byliśmy na letniej imprezce u znajomych, którzy mają - kostkarka jest naszym "must have" i koniec i kropka. Wiem, że w tej lodówce jest tak naprawdę niewiele miejsca - trudno.

2. showroomie Falmec - ale raczej poszukam innego okapu. Te, które mi się podobają kosztują powyżej 4 tysi...

3. sklepie firmowym Spotline - bez szału, ale przyjrzałam się dokładnie Light Eye, do których się przymierzam :-)

4. w sklepie stacjonarnym Impresje Home Collection (dla zainteresowanych: http://www.impresje.pl/ ) i tam oszalałam na widok tkanin, jakie tam są... aksamity, które planowałam, są piękne, grube, szlachetne... w absolutnie powalających kolorach! I cenach!

I w dodatku można sobie wybrać tkaninę oraz wzór mebla - i zamówić taki jeden jedyny :yes:. A ja się zastanawiałam, jak dobiorę kanapę (lub fotel) do zasłon...

Bami, rozpustnico, ty może Manuela Canovasa chcesz te szmatki? :lol2: Ma genialne wzory, ale ceny pewny rzucają na kolana.

Z której kolekcji będziesz kupować? Napisz coś więcej i jaki przekrój cenowy.

Bami, rozpustnico, ty może Manuela Canovasa chcesz te szmatki? :lol2: Ma genialne wzory, ale ceny pewny rzucają na kolana.

Z której kolekcji będziesz kupować? Napisz coś więcej i jaki przekrój cenowy.

Oj chciałabym chciała... Od włoskiego Dedara moze nawet bardziej :D. Niestety ich ceny to wykluczają: od 171 do 469 za metr!!! :jawdrop:

Zamierzam znaleźć polskiego producenta aksamitu (pluszu vel weluru czy jak tam zwał - Panie w sklepie tez nie potrafiły mi wskazać różnicy) oraz jakąś niewielką manufakturę mebli tapicerowanych...

dziewczyny, jakie tam są cuda....

A Ty Pestko jak zwykle w temacie: przyznaj się skąd tego Manuela znasz! Ja go widziałam pierwszy raz w życiu

Oj chciałabym chciała... Od włoskiego Dedara moze nawet bardziej :D. Niestety ich ceny to wykluczają: od 171 do 469 za metr!!! :jawdrop:

Zamierzam znaleźć polskiego producenta aksamitu (pluszu vel weluru czy jak tam zwał - Panie w sklepie tez nie potrafiły mi wskazać różnicy) oraz jakąś niewielką manufakturę mebli tapicerowanych...

A Ty Pestko jak zwykle w temacie: przyznaj się skąd tego Manuela znasz! Ja go widziałam pierwszy raz w życiu

:lol2: :lol2::lol2: Art & Decoration i Maison & Travaux to moje ulubione pisma z dostępnych w EMPiKu. Jest jeszcze kilka włoskich wartych oglądania, a czasem zakupu. I oczywiście angielski Home & Garden :yes:

Jak znajdziesz producenta, albo raczej hurtownię z takim asortymentem, to daj znać.

Plusz jest taki jak trochę potargany. A welur bywa nawet jedwabny i jest delikatniejszy od aksamitu, który na ogół jest bawełniany :yes:

Z allegro mam zapisane dwie hurtownio-sklepy. Coś tak kiedyś kupowałam:

http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=9559700

http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=1979230

I mam jeszcze takie w zakładkach:

http://www.amstii.pl/index.php

http://www.tkaniny.net/Tkaniny/Tkaniny-dekoracyjne.htm?shop=fabfab_pl&SessionId=&a=catalog&t=30&c=37&p=37

http://www.bawelnailen.pl/materialy.html

http://idealnewnetrze.pl/ww_tkaniny-obiciowe-wzornictwo,298.html

Pestko,

jak to możliwe, że nikt nie podziela naszych fascynacji? Dziewczyny milczą, pewnie siedzą w swoich nowych kuchniach ....

WŁAŚNIE! KUCHNIA!

dostałam wczoraj wycenę mojej kuchni.... same meble, za to z różnymi Blumami matami intivo i linea i cośtam cośtam....na 38 tysi.... czy oni kompletnie zwariowali????

Hej Bami, a bylas na Pulawskiej tak gdzies na wysokosci dawnego gymnasionu za enemedem? Tam jest kilka sklepów wnętrzarskich i min z tkaninami.

Jest np wykladzina za .... 2000 pln za metr :) :)

Tam sa takie cuda ze mozna wyjsc z temperatura i szałem w oczach. Ja nie moge bywac w takich sklepach. Potem juz nic mi sie nie podoba.

Czy kuchnia musi tyle kosztowac? W Warszawie tak ... Basi jest ogromna i kosztowala ja 16 tys. Moja jest mala i ... 20 tys. Jesli masz duza to mniej niz 30 tys pewnie nie zaplacisz...Do tego blat i sprzety, zlewy podwieszane i baterie i 60 tys masz jak w banku wydane.

Hej Bami, a bylas na Pulawskiej tak gdzies na wysokosci dawnego gymnasionu za enemedem? Tam jest kilka sklepów wnętrzarskich i min z tkaninami.

Jest np wykladzina za .... 2000 pln za metr :) :)

Tam sa takie cuda ze mozna wyjsc z temperatura i szałem w oczach. Ja nie moge bywac w takich sklepach. Potem juz nic mi sie nie podoba.

.

Nie byłam. I nie pójdę, bo mam to samo... Później wszystko jest brzydkie :(

Czy kuchnia musi tyle kosztowac? W Warszawie tak ... Basi jest ogromna i kosztowala ja 16 tys. Moja jest mala i ... 20 tys. Jesli masz duza to mniej niz 30 tys pewnie nie zaplacisz...Do tego blat i sprzety, zlewy podwieszane i baterie i 60 tys masz jak w banku wydane.

Na szczęście mam polecanych wykonawców spoza Warszawy, jednego od Lucki ...

Bamka,

ja mam gdzieś namiary na sprzedawcę genialnego bawełnianego aksamitu, kupowałam cudne kolory, w tym piękne fiolety w różnych odcieniach - poszukam i wyślę Ci!

Duzo bo niby 25, ale jakoś tak kiepsko ustawna... Wyspę mam...

Myślisz, ze ta kuchnia musi tyle kosztować?

Bami,

25 metrów????:jawdrop:

SAMA kuchnia, bez jadalni????

Wiesz, ja mam połowę tego, i co prawda dużo mebli (jedna ściana zabudowa do sufitu, 300 x 270 cm), zabudowa niska (300 cm długości), oraz wyspa (200 x 120 cm) i za same meble mam wyceny około 20 tysięcy - bez blatu.

A w ogóle napisz, jaki masz plan na kuchnię, ile metrów tej zabudowy, z czego, to coś doradzimy.

Ja niestety też, jak się okazuje, gustuję w produktach drogich:(

Spodobał mi się okap -6 tysięcy.

Blat granitowy - 12 tysięcy.

Nie doliczyłam się jeszcze, ile wyjdzie zlew podwieszany oraz młynek do tego zlewu:(

Nie wspominając o tym, że meble i agd, przy średniej półce, żadne tam wielkie salony kuchenne, ani Miele itp, to 30 tysięcy.