bami 23.02.2013 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Bami, 25 metrów???? SAMA kuchnia, bez jadalni???? Wiesz, ja mam połowę tego, i co prawda dużo mebli (jedna ściana zabudowa do sufitu, 300 x 270 cm), zabudowa niska (300 cm długości), oraz wyspa (200 x 120 cm) i za same meble mam wyceny około 20 tysięcy - bez blatu. Sharlot, ale ta kuchnia jest dziwna - ma mało ścian mam 2 zabudowane ściany 240x255 i 270x255, w nich muszą sie zmieścić pełnowymiarowy piekarnik i mikrofali, w drugiej wielka lodówka sbs. Plus niska zabudowa 435 mm i wyspa 170x100. Z jakiego regionu jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.02.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Bami i Pestko,poszły privy. Bami,masz sporo mebli, a jeśli planujesz dużo szuflad (ja tak), to podnosi koszt, jeśli chcesz Bluma - bo dopłata do JEDNEJ szuflady za system Bluma to 200 zł.U mnie, przy 15 szufladach, to 3 tysiące. A w ogóle to z czego planujesz zabudowę?Lakier oraz fornir są drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 23.02.2013 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Dzieki Szarlotko wyceniałam mdf w lakierze, szuflady Blum te najładniejsze w liczbie 21 sztuk... Żadnych cargo. Zaraz się okaże, że przy tej wielkości to bardzo przystępna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.02.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 No obawiam się, że tak może być Ale popytaj w 2-3 firmach, zleć wyceny - taki research zawsze mocno rozjaśnia spojrzenie na sprawę i sporo się można dowiedzieć! O cenach, wykonawcach, i swoich reakcjach na kolejne kosztorysy:D - w sensie: przy pierwszym, łapiesz się za głowę - czemu tak DROGO; przy trzecim rozumiesz, że takie są ceny, przy piątym jesteś szczęśliwa, bo znajdujesz wykonawcę, który liczy się 10% taniej niż pierwszy i myślisz, że to SUPER TANIO:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 23.02.2013 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 No obawiam się, że tak może być Ale popytaj w 2-3 firmach, zleć wyceny - taki research zawsze mocno rozjaśnia spojrzenie na sprawę i sporo się można dowiedzieć! O cenach, wykonawcach, i swoich reakcjach na kolejne kosztorysy:D - w sensie: przy pierwszym, łapiesz się za głowę - czemu tak DROGO; przy trzecim rozumiesz, że takie są ceny, przy piątym jesteś szczęśliwa, bo znajdujesz wykonawcę, który liczy się 10% taniej niż pierwszy i myślisz, że to SUPER TANIO:) To moze zażądam rabatu 10% i zaoszczędzę mnóstwo czasu i nerwów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.02.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 A widzisz, szybko się uczysz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 23.02.2013 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 No ba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 23.02.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Bamka, ja mam gdzieś namiary na sprzedawcę genialnego bawełnianego aksamitu, kupowałam cudne kolory, w tym piękne fiolety w różnych odcieniach - poszukam i wyślę Ci! Sharlotka, a mi też wyślesz? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 23.02.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Dzieki Szarlotko wyceniałam mdf w lakierze, szuflady Blum te najładniejsze w liczbie 21 sztuk... Żadnych cargo. Zaraz się okaże, że przy tej wielkości to bardzo przystępna cena Bami, ja mam 15 szuflad, 2 duże carga, blumy, fornir i wiesz ile zapłaciłam... Moja wycena z WFM też była jakaś kosmiczna, dotąd uważam że ich pogrzało.. A co do okapów, to próbuj wycenić ten ktory się Tobie podoba. Mój podobno kosztował 5 tys., a zapłaciłam za niego 3 z kawałkiem.. Fajny wczoraj dzień miałaś a gdzie chcesz tego light eye zawiesić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 23.02.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Co do zasłon to ja zachwytów nie podzielę bo nie mogę mieć zasłon ani dywanów. Moje chłopaki to alergicy...Mamy tylko firanki a i tego pewnie nie powinno być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 23.02.2013 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Chce mieć kilka light eyes kinkiety w salonie, zwis w hallu i szynowe nad kanapą ... bede dzwonić do Twojego pana i do jeszcze dwóch. Chcę zrobić wszystko u jednego: kuchnie, garderoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.02.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Bami, z czego chcesz tę kuchnię? Z MDFów? A znasz Formicę http://www.formica.eu/pl/ To moja miłość odkąd 24 lata temu w Kanadzie zobaczyłam co można zrobić z ich laminatów. Są BOSKIE. Mają jeden taki rodzaj laminatu ColorCore, w którym można nawet rzeźbić.W Warszawie jest ich dystrybutorem Juan, a w Karczewiu SAS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 23.02.2013 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Wchodzilam na tę stronę SAS - widzę, ze to hurtownia, zadzwonię tam i zapytam, z kim współpracują z okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.02.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 A oglądałaś katalogi-wzorniki na stronie Formici? Ja nawet z tej Kanady przywiozłam sobie próbki. Tak mi się podobały, że taszczyłam przez ocean:lol2:Moi znajomi architekci mieli z tego i kuchnie i łazienki w trzech domach i swoim klientom też zawsze proponowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 23.02.2013 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Ale Pestko... Obawiam się, ze taki obrandowany laminat może być droższy niż lakierowany mdf A dla mnie ta wycena, którą już mam, jest nie do przyjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.02.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Zapytać nie zawadzi.A kuchnię made IKEA brałaś pod uwagę. Powinno wyjść znacznie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 23.02.2013 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Zapytać nie zawadzi. A kuchnię made IKEA brałaś pod uwagę. Powinno wyjść znacznie taniej. To opcja awaryjna Balbina ma taką a wyspę zamawiała u stolarza. Jest bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.02.2013 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Ja mam wszystko z Ikei i jedni moi znajomi też. Jest w porządku. Znajomi pierwszą kuchnię kupili 10 lat temu i mieli taką sytuację, że coś im się rozwarstwiło po paru latach w jednym z frontów. IKEA daje b. długą gwarancję, ale ponieważ już ten model frontów kuchni wycofali, to wymienili im wszystkie. Coś tam płacili, ale to było jakieś 10–20 % wartości. I zdaje się, dlatego, że chcieli w innej klasie cenowej i to była dopłata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 24.02.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Lucko, wysłałam:) Bami, popytaj faktycznie Luckowych wykonawców - na pewno będzie taniej, niż w wielkiej, znanej firmie, która płaci krocie za czynsz, a dodatkowo dolicza X % marży za swoje logo i renomę! Ja np. po pierwszych wizytach w renomowanych salonach z deskami drewnianymi byłam bliska załamki - proponowano mi deski po......339 zł BEZ montażu - znaleźliśmy 4 wykonawców, u których koszt materiału z usługą za taką samą jakość i parametry wynosi 200-210 zł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 24.02.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Bami, a może to dobry pretekst do osobistego spotkania? Jak chcesz, to możemy się umówić u mnie na budowie i sobie zobaczysz na własne oczy czy pasuje Ci jakość wykonania ? Może nawet dzisiaj? Wydaje mi się, że masz mój telefon, jak masz ochotę to dawaj znać i się umówimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts