Beata Weronika 03.03.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 myślę, ze w szczebelkowym to tak do 2 lat... A później koniecznie z barierką, zeby w nocy nie spadł. My mamy bardzo fajne łóżko z Meblika, barierka jest zdejmowana Chociaż moj dwupiółlatek nadal śpi w szczebelkowym, bo inne sie nie zmieści w nasżej sypialni, ani w pokoju Starszaka. I tak będzie do przeprowadzki Bami, szczebelkowe czyli łózeczko tak? Ok, ale ja nie wiem czy starszy jak bedzie miec 17 miesiecy to sie bedzie miescil do łózeczka jeszcze. Bedzie? Jak tak to musimy miec dwa łóżeczka w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 03.03.2013 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Bami, szczebelkowe czyli łózeczko tak? Ok, ale ja nie wiem czy starszy jak bedzie miec 17 miesiecy to sie bedzie miescil do łózeczka jeszcze. Bedzie? Jak tak to musimy miec dwa łóżeczka w takim razie. No pewnie, ze się zmieści!!! Dla maluszka pomyśl o łózeczku - wiklinowym koszu na kołach ja taki miałam dla drugiego - moim zdaniem takie na kółkach to super sprawa w domu i w ogrodzie i w zagrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 03.03.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Beata, moim zdaniem starszaka powinniście przenieść jak skończy rok do takiego łóżeczka o którym pisze Bami, z barierką zdejmowaną koniecznie. My mamy dla dzieciaków łóżka Kritter z Ikei i moim zdaniem są super. Mają taką deskę, która blokuje dziecko przed wypadnięciem. Dziecko powyżej roku już mogłoby w takim spać, chyba szkoda kasy na drugie łóżeczko ze szczebelkami..Tylko lepiej te przenosiny zrobić wcześniej żeby nie skojarzył że stracił łóżeczko przez siostrę/brata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 04.03.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Beata, moim zdaniem starszaka powinniście przenieść jak skończy rok do takiego łóżeczka o którym pisze Bami, z barierką zdejmowaną koniecznie. My mamy dla dzieciaków łóżka Kritter z Ikei i moim zdaniem są super. Mają taką deskę, która blokuje dziecko przed wypadnięciem. Dziecko powyżej roku już mogłoby w takim spać, chyba szkoda kasy na drugie łóżeczko ze szczebelkami..Tylko lepiej te przenosiny zrobić wcześniej żeby nie skojarzył że stracił łóżeczko przez siostrę/brata Lucka Bami chyba pisala zeby szczebelkowe zostawic do 2 lat czyli w łóżeczku do 2 lat a potem takie jak Ty masz np Kritter z IKEA. Ogladalam je, fajne ale ten ogranicznik, ta deska jest tylko na polowe lozka. A z drugiej polowy moze sie zsynac i sie polamac chyba... Robie w takim razie jeden pokoj a drugi jak podrosna juz...Lazienki tez im narazie nie robimy. Macie inspiracje do pokoikow Waszych dzieci? Ja wczoraj wybralam tapete i farbe do niej. Jeszcze mebelki jakies. Moze to lozko ktore Lucka poleca a stolarz nam dorobi regaly na zabawki i szafe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 04.03.2013 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Lucka Bami chyba pisala zeby szczebelkowe zostawic do 2 lat czyli w łóżeczku do 2 lat a potem takie jak Ty masz np Kritter z IKEA. Ogladalam je, fajne ale ten ogranicznik, ta deska jest tylko na polowe lozka. A z drugiej polowy moze sie zsynac i sie polamac chyba... Robie w takim razie jeden pokoj a drugi jak podrosna juz...Lazienki tez im narazie nie robimy. Macie inspiracje do pokoikow Waszych dzieci? Ja wczoraj wybralam tapete i farbe do niej. Jeszcze mebelki jakies. Moze to lozko ktore Lucka poleca a stolarz nam dorobi regaly na zabawki i szafe... Beata, dalej podtrzymuję zdanie, ze w szczebelkowym minimum do 2 lat. Roczne dziecko czy lekko ponad nie jest na tyle sprawne fizycznie, by bezpiecznie zejść z łóżka dla starszych dzieci. Upadek w czasie snu co najwyżej skończy się guzem, ale i tego warto unikać. Co do inspiracji, to raczej mam dla starszych, na Twoim miejscu poszłabym w misie bo dzieciaczki małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.03.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Wujek Google trzasnął sobie nowe biuro w Tel Avivie Pełen odlot. Wklejam ku ogólnej uciesze Chociaż nie powiem, są tam pomysły ładne. Podłoga z desek w typie yacht deck podbiła moje serce http://www.homedsgn.com/2013/03/04/google-tel-aviv-office-by-camenzind-evolution/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 05.03.2013 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Wujek Google trzasnął sobie nowe biuro w Tel Avivie Pełen odlot. Wklejam ku ogólnej uciesze Chociaż nie powiem, są tam pomysły ładne. Podłoga z desek w typie yacht deck podbiła moje serce http://www.homedsgn.com/2013/03/04/google-tel-aviv-office-by-camenzind-evolution/ ach.... Wujek Google ma fantazję. I gest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 05.03.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Noo odlot zupełny. Bami ja mam pytanie z innej beczki - poradziłaś sobie już z przeciekającym dachem? Koleżanka ma ten sam problem i poprosiła mnie o jakiś namiar do dachowca. A ja mam w zupełnie innej technologii dach zrobiony i nie podeślę jej swoich dachowców ze Śląska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 05.03.2013 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Noo odlot zupełny. Bami ja mam pytanie z innej beczki - poradziłaś sobie już z przeciekającym dachem? Koleżanka ma ten sam problem i poprosiła mnie o jakiś namiar do dachowca. A ja mam w zupełnie innej technologii dach zrobiony i nie podeślę jej swoich dachowców ze Śląska. Niestety nie. Dach czeka na Bartka, aż poprawi. Generalnie ciężko jest kogoś do poprawek. Część poprawek robił mi Boczek, nie powiem, zrobił super, ale nikomu go nie polecę, bo to ten pijak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 05.03.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Aaa, no nic - podam jej kilka swoich namiarów z których nie skorzystałam i będzie się musiała sama dogadać. Problem w tym że dom wybudowany jest kilka lat temu, mieszkają już a że komin przecieka zauważyli dopiero tej zimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 07.03.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Bami no jestem bardzo ciekawa efektu końcowego Twojego onyksu. Kiedyś robiłam plafon 5x5 m z onyksu, tyle, że cały klimat wokół był inspirowany art deco. Dużo tam poszło jarzeniówek. I właśnie świetnie mi je dobrała firma Keren . Zarówno rozstawienie jak i ilość do odpowiedniego oświetlenia holu, który miał nie bagatela 90 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 07.03.2013 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Bami no jestem bardzo ciekawa efektu końcowego Twojego onyksu. Kiedyś robiłam plafon 5x5 m z onyksu, tyle, że cały klimat wokół był inspirowany art deco. Dużo tam poszło jarzeniówek. I właśnie świetnie mi je dobrała firma Keren . Zarówno rozstawienie jak i ilość do odpowiedniego oświetlenia holu, który miał nie bagatela 90 m2. demon, a na jakiej to było konstrukcji? U mnie onyks będzie podklejony od tyłu szybą hartowaną i będzie włożony w ramy ze stali termizowanej. Tez nie jest mały, w sumie płyty mają 260x240. Szczerze mówiąc sama sobie się dziwię, ze na to poszłam. To naprawdę bardzo odważne posunięcie...Sam kamień jest dziwny, często wydaje mi się brzydki. Tak brzydki, ze aż piękny w tej swojej brzydocie. . Mam wrażenie, ze podświetlony będzie wyglądał ok, gorzej z takim niepodświetlonym w słonecznym salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 07.03.2013 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 No nie mogę doczekać się tej onyksowej rzeźby... No i spieki... ... pochwalisz się wyceną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 07.03.2013 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 No nie mogę doczekać się tej onyksowej rzeźby... No i spieki... ... pochwalisz się wyceną... Nooo... Pewnie się pochwalę, zeby do końca wszystkich przekonać, ze świat zwariował... Chyba wiem, co będzie z tym onyksem... Jezeli będzie super, zobaczycie go wszystkie. Jezeli wyjdzie beznadziejnie, jestem pewna, ze Strategiczny każe ją rozwalić. Nie zniósłby w swoim otoczeniu niczego, co nie spełnia pewnych norm estetycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 07.03.2013 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 bami konstrukcja z kwasówki polerowanej na wysoki połysk- podwieszana do stropu. Cała konstrukcja z kamieniem była strasznie ciężką. Był jasny onyks o delikatnym użyleniu, jak na onyks oczywiście. Poszczególne płyty były mniejsze niż Twoje, więc nie miałam potrzeby ich podklejać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 07.03.2013 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Hej, Bami, kochana, przybywam po długiej przerwie w Twoje progi Czytam i zaśmiewam się do rozpuku, po czym ze łzami w oczach czytam po raz drugi mężowi siedzącemu obok. Kobieto, Tyś powinna robotę rzucić i romanse pisać! No chyba że to własnie robisz Ruszyłaś coś z ogrodem? W razie co moja pani ogrodowa już z powrotem w kraju, już siedzimy nad moją zielenią i jej ogrodzeniem Wtrącę się niepytana do tematu spaniowo-łóżeczkowego, bo między moimi maluchami jest 17mcy, więc czuję się kompetentna do wtrącania Moje były przenoszone do swoich pokoi po ukończeniu roczku, w łóżeczkach szczebelkowych spały do prawie skończonych 3 lat, natomiast nigdy nie byłam w stanie umieścić ich w jednym pokoju. Mały od zawsze wstawał o 7 i darł się MAAAAMOOOO na cały głos, mała od urodzenia spała do 10:30 i ewentualna pobudka o 7 rano oznaczała zmasakrowany dzień (dla mnie ). Co więcej, przez długi czas mieliśmy ich tak ustawionych, że mieli razem drzemkę w środku dnia, a nie było opcji, żeby zasnęli wtedy w jednym pomieszczeniu. Ta drzemka to było dla mnie zbawienie przez duże Z, więc nie kombinowałam. Nie mówiąc już o mega frajdzie urządzania jednego pokoiku po piracku, drugiego z księżniczkami Bami, co to za gres na podłodze? Dawaj więcej fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 08.03.2013 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Hej, Bami, kochana, przybywam po długiej przerwie w Twoje progi Czytam i zaśmiewam się do rozpuku, po czym ze łzami w oczach czytam po raz drugi mężowi siedzącemu obok. Kobieto, Tyś powinna robotę rzucić i romanse pisać! No chyba że to własnie robisz Ruszyłaś coś z ogrodem? W razie co moja pani ogrodowa już z powrotem w kraju, już siedzimy nad moją zielenią i jej ogrodzeniem Wtrącę się niepytana do tematu spaniowo-łóżeczkowego, bo między moimi maluchami jest 17mcy, więc czuję się kompetentna do wtrącania Moje były przenoszone do swoich pokoi po ukończeniu roczku, w łóżeczkach szczebelkowych spały do prawie skończonych 3 lat, natomiast nigdy nie byłam w stanie umieścić ich w jednym pokoju. Mały od zawsze wstawał o 7 i darł się MAAAAMOOOO na cały głos, mała od urodzenia spała do 10:30 i ewentualna pobudka o 7 rano oznaczała zmasakrowany dzień (dla mnie ). Co więcej, przez długi czas mieliśmy ich tak ustawionych, że mieli razem drzemkę w środku dnia, a nie było opcji, żeby zasnęli wtedy w jednym pomieszczeniu. Ta drzemka to było dla mnie zbawienie przez duże Z, więc nie kombinowałam. Nie mówiąc już o mega frajdzie urządzania jednego pokoiku po piracku, drugiego z księżniczkami Bami, co to za gres na podłodze? Dawaj więcej fotek Nie będę pisać romansów, bo ja w ogóle nieromantyczna jestem do ogrodu się zabieram, nie zdążyłam ogarnąć tematu przed wyjazdem Twojej ogrodniczki, uprzedz ja proszę, ze bede dzwonić jak słyszę, ze czyjeś dzieci "od urodzenia śpią do 10.30" to mam ochotę ... Ja jestem śpiochem a moi ze spaniem zawsze mieli jakiś problem Na szczęście juz wychodzę na prostą, chociaż Maluchowi zdarzają się czasem pobudki o 4 lub 5. na podłodze mam Keraben Kursal Bianco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 08.03.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Romanse to były z przymrużeniem oka, ale literat byłby z Ciebie dobry No toż piszę, że JEDNO dziecko mi spało do 10:30 (dopóki nie zaczęliśmy jej wybudzać w środku nocy, czyli o 7, żeby szła do przedszkola ). Ale była jedna fajna opcja letnia - młody z tatą o 7 rano na wycieczkę rowerową, a ja spałam z młodą Dawno to było i nieprawda Uprzedzę Karolinę, że będziesz dzwonić. Uwielbiam ją po prostu. Młodziutka, terminowa, z fajnymi pomysłami i cenami Jestem absolutnie zakochana w ogrodzeniu, jakie mi wymyśliła, czekam niecierpliwie na ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 08.03.2013 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Aggula, umówiłam się z Twoją Ogrodniczką na środę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 08.03.2013 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Bami dlaczego spieków nie będzie? Cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts