Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja tak niestety mam ze swoim stolarzem. Jest koszmarnie drogi, ale no cóż. Pracowałam z wieloma i nikt mu do pięt nie dorasta pod żadnym względem i na każdym etapie współpracy. Kuchnie SieMatic mogą mu bić pokłony. Ale jak się raz zobaczy ich robotę to później ......

Demon, a może dałabyś na niego namiary? Bo my z Bami lubimy mieć swoich panów, a TAKIEGO stolarza jeszcze chyba nie mamy :lol:

Bami,

Ty już się zapędzasz do aksamitów włoskich na zasłony???????

Ja mam plan minimalistyczny - marzę, by były gotowe: łazienki, kuchnia, podłogi, pomalowane ściany, elewacja, kostka:)

trzeba myśleć perspektywicznie... :)

niestety włoskie aksamity pozostaną w sferze marzeń, kosztują jedyne 469 za metr bieżący szerokości 140 cm...

Edytowane przez bami

bami tego nie da sie opisać słowami :D

No jest perfekcyjny pod każdym względem. Począwszy od współpracy przy rysunkach wykonawczych, po przez wykonanie, aż do montażu. Jest dobrze zorganizowany w związku z tym nigdy nie przeciąga terminów. Każdy system okuć stolarki chodzi idealnie nawet po kilku latach. Idealnie położone forniry, lakiery. Ja robię dosyć minimalistyczne projekty mebli czy stałej zabudowy jak np. kuchnia i one choć wyglądają na bardzo proste są dużo trudniejsze w wykonaniu niż klasyczne. Po za tym dużo funkcji jest poukrywanych i trzeba to odpowiednio rozpracować żeby grało.Tam nie można ukryć optycznie jakiejkolwiek niedoróbki za woalka wałeczków, pochwytów czy miszmaszu usłojenia fornirów.

Wszystko musi być idealnie spasowane. No i przede wszystkim najdrobniejszy szczegół konsultuje, a nie wymyśla sam. Czyli rozumie że 2 cm to 2 cm, a nie 2,5 cm.

brzmi jak bajka...

co będziesz u niego zamawiać?

dziękuję, zapisałam :)

Demon, a masz jakąś opinię o Stolarni Białołęckiej? Swojego czasu mieli na Białołęce reklamy, ciekawa jestem jacy są...

Trochę się boję Twojego stolarza po tym, jak zobaczyłam gdzie ma siedzibę ;)

chodzi mi o to:

http://stolarnia-bialolecka.pl/

Lucek, to też wygląda zachęcająco..

Będziesz coś u nich robić?

dziękuję, zapisałam :)

Demon, a masz jakąś opinię o Stolarni Białołęckiej? Swojego czasu mieli na Białołęce reklamy, ciekawa jestem jacy są...

Trochę się boję Twojego stolarza po tym, jak zobaczyłam gdzie ma siedzibę ;)

chodzi mi o to:

http://stolarnia-bialolecka.pl/

Też widziałam ich reklamy, ale nie pracowałam z nimi.

Bami, Ty i Lucka jesteście mazowieckie, o ile dobrze kojarzę? Kiedyś dla mnie robił meble do całego pokoju stolarz z Celejowa (jadąc od W-wy przed Wilgą). Robił bardzo dobrze, szybko i bardzo tanio, wg. moich rysunków. Poza tym w Dziekance są schody przez niego robione. Ciągle mam jego telefon, ale nie gwarantuję, że w tej chwili można go pod nim złapać. Mogę podać na priv.

Bami, Ty i Lucka jesteście mazowieckie, o ile dobrze kojarzę? Kiedyś dla mnie robił meble do całego pokoju stolarz z Celejowa (jadąc od W-wy przed Wilgą). Robił bardzo dobrze, szybko i bardzo tanio, wg. moich rysunków. Poza tym w Dziekance są schody przez niego robione. Ciągle mam jego telefon, ale nie gwarantuję, że w tej chwili można go pod nim złapać. Mogę podać na priv.

Poproszę Pestko, Lucek pewnie też, ale tu nie zajrzała :)

Byłam wczoraj u kolegi na spóźnionej parapetówce...

ogromny bliźniak. Pełne piętro. Sensowny rozkład pomieszczeń. Wykończony w dość wysokim standardzie. Modne rozwiązania: ciemny parkiet przemysłowy, w każdej łazience betonowe płyty i teak, ceramika z wysokiej półki (V&B i Duravit), w kuchni lakierowany mdf i wieeeelki półwyspu z granitu, fajna szara kanapa, dizajnerski fotel

a jednak...

Niby wszystko ok, ale mi się nie podobało :wtf:...

poczułam, że nie chciałabym, by finalnie u mnie tak wyszło

nuda, przewidywalność, powtarzalność - wszystko za dużą kasę

no i jak tego uniknąć???? Jak???

Pozwól domowi obrastać w przedmioty powoli, bez napinania się, że już. wydaje mi się,że tamten dom nie zostawił dodatniego wrażenia, bo jest wymyślony i ubrany jak modelka na wybiegu, idealnie, a jednak wrażenie sztuczności jest.

Żeby był klimat dom musi dostać duszę mieszkańców.

Byłam wczoraj u kolegi na spóźnionej parapetówce...

ogromny bliźniak. Pełne piętro. Sensowny rozkład pomieszczeń. Wykończony w dość wysokim standardzie. Modne rozwiązania: ciemny parkiet przemysłowy, w każdej łazience betonowe płyty i teak, ceramika z wysokiej półki (V&B i Duravit), w kuchni lakierowany mdf i wieeeelki półwyspu z granitu, fajna szara kanapa, dizajnerski fotel

a jednak...

Niby wszystko ok, ale mi się nie podobało :wtf:...

poczułam, że nie chciałabym, by finalnie u mnie tak wyszło

nuda, przewidywalność, powtarzalność - wszystko za dużą kasę

no i jak tego uniknąć???? Jak???

Bami, spoko, pozwól dzieciom zrobić bałagan i juz będzie swojsko :)

Ja w kuchni np chcę zrobić tablicę na rysunki dzieciaków, gdzieś byśmy powiesili nasze zdjęcia i już mam nadzieję że będzie lepiej...

Ale niestety żeby wyszło ładnie (i nawet prosto, bez przesadnego szyku) to tanio nie będzie :(