Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja myślałam, że TA łazienka będzie w kolorach tęczy :lol2:

Zrób fotki tego piaskowca, to ocenimy. Może lepszy szaro-betonowy niż żółty, jak na Ronsonowskich blokach :D

Ale on miał być w kolorze kości słoniowej - nie żółty... Śmiechem-żartem, ale na razie nie mogę pojechać... Prosto po pracy lecę do domu, niania mojego synka ma Mamę w szpitalu :-(

I powiem Ci, ze jak pójdę na rękę mężowatemu (bo nie jest to dla mnie strategiczne, a żeby też miał poczucie, że jego zdanie się liczy) to w 90% jest do luftu

Skad ja to znam :..

....

chyba tylko za autopsji :lol2:

Jak juz sie zdobedziesz na odwagę i pojedziesz na budowę, to od razu zrob zdjecie sciany z piaskowca

Pozdrawiam

Nie do konca kumam, ktora to mialaby byc plytka podlogowa

Moze polpoler?

Płytka jest hipotetyczna (tzn. mam kilka wzorów na względzie). Gres ten jest podstawowym elementem podłogi na dole (80% - reszta to drewno), czyli hall, salon, jadalnia, kuchnia. Ma być jasny (krem/biały/kość słoniowa), tylko nie mogę zdecydować się na wykończenie... Półmat odpada, bo postanowiłam nie iść na kompromisy :-)

Bami - piaskowiec miodzio!

A co do podłogi - byłam u koleżanki, ma jak Ty to mówisz lustro, nie było posprzątane i nie było widać paproszków i itp. Sama się zdziwiłam. Nie było też jakoś zabójczo ślisko - wszyscy w skarpetkach byliśmy.

Dzięki Alicja, Piaskowiec wyszedł ok :-). Kolejny plusik za polerem...chyba powinnam przytargać kilka płycisk i zobaczyć je w realu... Tylko kiedy ???

Piaskowiec świetny!

Będzie gdzieś jeszcze?

Ja się w kwestii polerów nie wypowiadam, bo jestem przeciwniczką błyszczących podłóg, lubię naturalnie, matowo. Szczególnie na płytkach.

Moja podłoga w kuchni, jadalni i wiatrołapu, której baaaaardzo długo szukałam (bo miała być jak najbardziej podobna do surowego betonu) była tylko w jednej wersji - pod światło wygląda coś jak półpoler, na codzień matowo. I wkurzam się za każdym razem jak widzę ten nawet niewielki połysk:-(

Piaskowiec świetny!

Będzie gdzieś jeszcze?

Ja się w kwestii polerów nie wypowiadam, bo jestem przeciwniczką błyszczących podłóg, lubię naturalnie, matowo. Szczególnie na płytkach.

Moja podłoga w kuchni, jadalni i wiatrołapu, której baaaaardzo długo szukałam (bo miała być jak najbardziej podobna do surowego betonu) była tylko w jednej wersji - pod światło wygląda coś jak półpoler, na codzień matowo. I wkurzam się za każdym razem jak widzę ten nawet niewielki połysk:-(

Piaskowiec będzie jeszcze od strony tarasowej, w ogrodzie i na ogrodzeniu - niestety tylko od frontu (cięcie kosztów )w towarzystwie drewna.

Ja tez uwielbiam naturalne materiały i faktury i byłam przekonana do matu. Błysk jest wizją Chrisa. I rzeczywiście, drewno, które wybraliśmy, zdecydowanie lepiej gra z polerem. Poler wydobywa urok tej ciemnej, podwędzanej dechy. Mam ochotę popłynąć z wizją Chrisa :-)

chociaz tu on nawet się nie upiera, twierdzi, ze mat "tez się broni" - to kolejne z jego powiedzonek :-)

Mają jakieś drzwi, ale gotowce... jeszcze się nie przyglądałam... A tak btw to "Stary" z Aprela olał ostatnio mojego smsa :-( Chyba ma mnie za wariatkę w związku z naszymi niedoszłymi kontaktami okiennymi. Trudno, będę musiała zamówić Normstahl albo Hormanna u kogoś innego.

Ojej, przecież to normalne że robisz rozeznanie i decydujesz się albo nie.

Oni to powinni rozumieć najlepiej.

Słuchaj, na szybko wpisz drzwi na zamówienie w wyszukiwarce i coś znajdziesz.

http://i-drzwi.com.pl/oferta.html

http://www.gmp-meble.pl/drzwi.html

http://edendrzwi.com.pl/taxonomy/term/1

Przecieraj szlaki ;)