Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Napisałam, a potem pomyślałam, że powinnam, od razu poradzić Ci, żebyś do tego poszukała u Ruszczyca w Poster Plate ładnej blachy z wyraźną aluzją, że palenie szkodzi :wiggle:

Nie muszę, Strategiczny jest mocno usportowiony, nie pali. Ma tylko takiego jednego kolegę, z którym czasem jakieś cygarko wypalają. Częstotliwość - jakieś 3 razy do roku.

a wino oboje lubimy, ja kieliszek, mąż resztę :)

No dobrze, to po kolei...

Po pierwsze był na pomiarach pan Darek Lasek - schody będą w ciemnym dębie

korytarz na górze miał być kontynuacją ciemnego drewna, odcięcie miało być na poziomie pokoi (w których uparłam się na jasne bielone podłogi). Teraz stanęło na odcięciu na poziomie schodów. Jasne drewno z korytarza będzie "wchodziło" do pokoi oraz będzie "wchodziło" na drzwi - będą również bielone, z usłojeniem przechodzącym na boczne opaski, a górna opaska - być może będzie do sufitu :)

bo byliśmy też z Chrisem w manufakturze drzwi - i pan Jarek obiecał idealnie dobrać próbki do drzwi :)

Po drugie był pan Waldek od kuchni - fronty będą jasnoszare - ale to jest złe słowo, bo ten szary nie jest pochodną czarnego, tylko fioletu. Do tego czarne AGD. Blaty oxide Nero. Będzie też jedna odważna niespodzianka w postaci drzwi prowadzących do części gospodarczej ;)

WOW!!!

To faktycznie dużo!!

Ja też robię odcięcie koloru na końcu schodów, tzn schody i opaska dookoła antresoli będą jeszcze ciemne, ale korytarz na górze i pokoje mają już jasne drewno. Z tym że my drzwi robimy ciemne, w kolorze schodów i podłogi na dole raczej...

A czy ten pan Jarek to Wielgosz :) ? Ja jednak u nich nie kupuję ,bo w Dewro wyszło prawie 3tys. taniej, a dla mnie to w obecnej chwili duża różnica...

Kuchnia zapowiada się fajnie, pewnie drzwi gospodarcze będą różowe jak KA, co? :)

no Sherlock Holmes normalnie...

zepsuł Lucek niespodziankę :)

no może nie całe - wnętrze opaski

Prawdę mówiąc zawsze myślałam że będę detektywem tylko wyszło jakoś inaczej ;)

albo możesz to nazwać kobiecą intuicją, bo facet by tego nie wymyślił :)

Tak czy siak zapowiada się fajnie :)

1. jakie konkretnie odcienie drewna bierzecie? Pokaż proszę i jasne, bielone, i ciemne!

2. fajny pomysł na fronty szaraki - to pewnie będzie nowy trend, po białych!

3. z różową ościeżnicą - czad!!!!!!:) - faktycznie świetne nawiązanie do KA!!!:)

Ciachu :)

ad. 1 na górze będzie jesion bielony natur, nie mam jeszcze fot bo nie mam drewna; na dole znowu powstał zonk: Strategicznemu znowu drewno się nie podoba "jak w domu dla starych dziadów" :eek:

ad. 2 szare fronty są kłopotliwe (planowałam białe), efekt końcowy może być "smutny"

ad. 3 dobrze, ze Wy (przynajmniej niektóre), też tak uważacie :) bo w domu pełnym facetów nie ma miejsca na malinę - bo to raczej malinowy niż różowy, kolor będzie dopasowany spektroskopem!

Prawdę mówiąc zawsze myślałam że będę detektywem tylko wyszło jakoś inaczej ;)

albo możesz to nazwać kobiecą intuicją, bo facet by tego nie wymyślił :)

Tak czy siak zapowiada się fajnie :)

Dzięki Lucku,

a na zmiany nigdy nie jest za późno :)

a całe rozwiązanie było efektem twórczego myślenia dwóch facetów i mojego

Aaaa...to jednak nie mamy tego samego męża.

No wciąż nie mam pewności ;) Też składam propozycje, żeby zajmował sam i momentalnie dostaję błogosławieństwa na dalsze bezkarne działanie :cool: Też wypija zawsze butelkę wina pomniejszoną o mój kieliszek, i też jedyną rzeczą, którą wypala z jednym kolegą jest cygaro, ale może nie aż 3 razy do roku. Tylko mój jeszcze o chłodziarce nie wspomniał, ale w końcu u mnie jeszcze nie jest za minutę dwunasta :cool:

Myślałam, że tylko mój M ma takie, wyjątkowo obrazowe, porównania :D

Dopiszę jeszcze, że będę czekać na zdjęcia kuchni... :rolleyes:

Lulu, to tylko jedno porównanie, wiele z nich nie nadaje się do publikacji.

podobnie było z "łazienką dla p..." No i teraz tak nazywamy to pomieszczenie :eek: