Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

Genialnie z kobiecym akcetnem w drzwiach gospodarczych :)

Wchodzenie podłogi do pokoi tez brzmi świetnie :)

A zonk z jakim drewnem masz na dole? Dębem? Ja właśnie forsuję dąb, choć mojemu dziadkowato wygląda, on uznaje tylko egzotyki, które mi się już znudziły... :rolleyes:

Bami, a schody będą całe drewniane?

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No wciąż nie mam pewności ;) Też składam propozycje, żeby zajmował sam i momentalnie dostaję błogosławieństwa na dalsze bezkarne działanie :cool: Też wypija zawsze butelkę wina pomniejszoną o mój kieliszek, i też jedyną rzeczą, którą wypala z jednym kolegą jest cygaro, ale może nie aż 3 razy do roku. Tylko mój jeszcze o chłodziarce nie wspomniał, ale w końcu u mnie jeszcze nie jest za minutę dwunasta :cool:

W razie czego służę gotowym modelem, jest bardzo ładna, zdobyła uznanie Chrisa: "bardzo ładny sprzęt Aniołku, wygląda jak obraz. A wódkę też chłodzi?"

Genialnie z kobiecym akcetnem w drzwiach gospodarczych :)

Wchodzenie podłogi do pokoi tez brzmi świetnie :)

A zonk z jakim drewnem masz na dole? Dębem? Ja właśnie forsuję dąb, choć mojemu dziadkowato wygląda, on uznaje tylko egzotyki, które mi się już znudziły... :rolleyes:

Bami, a schody będą całe drewniane?

schody są ażurowe, stopnie obłożone drewnem od góry, przodu, tyłu i boku. Spód i belka z betonu.

no właśnie dąb mu dziadkowato wygląda :bash:

A może dąb naprawdę jest dziadkowaty?

Hehe, jestem naprawdę ciekawa, czy nasi mężowie w realu też tacy podobni, czy tylko w naszym odbiorze ;)

Mi dąb wyglądał dziadkowato do zeszłego miesiąca, kiedy to nagle mi "zatrybiło" - weszłam do nowo-urządzonego mieszkania koleżanki i zakochałam się już w progu. Ale podoba mi się tylko taki dąb wpadający w złoto, taki ciepły i pieknie usłojony, koniecznie w szerokich deskach. Tylko co z tego, jak u mnie podłogówka w całym domu i mogę się wyżyć tylko na schodach? :(

Hehe, jestem naprawdę ciekawa, czy nasi mężowie w realu też tacy podobni, czy tylko w naszym odbiorze ;)

Mi dąb wyglądał dziadkowato do zeszłego miesiąca, kiedy to nagle mi "zatrybiło" - weszłam do nowo-urządzonego mieszkania koleżanki i zakochałam się już w progu. Ale podoba mi się tylko taki dąb wpadający w złoto, taki ciepły i pieknie usłojony, koniecznie w szerokich deskach. Tylko co z tego, jak u mnie podłogówka w całym domu i mogę się wyżyć tylko na schodach? :(

Jak tylko schody, to będą też piękne w egzotyku, ale cena dębu będzie bardziej przyjazna - akurat starczy na lodóweczkę a wino ;)

a co dajesz na podłogi?

No nie mogę dać egzotyku na stopnice, bo już w dębie jestem zakochana :cool: Tylko muszę wymyśleć dobre wytłumaczenie, dlaczego 20m2 egzotyku leżakowanego od 8 lat w piwnicy (pozostało nam z urządzania obecnego mieszkania) nie nadaje się na schody,ale to chyba nie będzie trudne ;)

Na podłogach będzie beton zacierany i gres drewnopodobny, na 90% Lafabbrica. Nie chcę kombinować z podłogami, skoro zdecydowaliśmy się na podłogówkę i będzie to jedyne źródło ogrzewania, to musimy iść tym nurtem.

A ta lodóweczka na wino kusi ;) Powinnam ją szybko zabudżetować ;)

schody są ażurowe, stopnie obłożone drewnem od góry, przodu, tyłu i boku. Spód i belka z betonu.

no właśnie dąb mu dziadkowato wygląda :bash:

A może dąb naprawdę jest dziadkowaty?

Dąb dziadkowaty???!!! Ja Mu dam!!! ;) U mnie dąb prawie wszędzie i nie widzę w swoim domu nic dziadkowatego (oprócz portretu dziadka;)).

Aniołku, ja mam szare fronty kuchni połączone z wcale nie dziadkowatym dębem;), tylko że ciepło-szare i wcale, a wcale mi się nie znudziły:cool:.

Ps1. Czy ja już Ci kiedyś pisałam, że kocham Chrisa miłością wielką:rolleyes::cool:...

Ps2. A za "jak w domu dla starych dziadów", ja stara dziadówa rozruszam swoje stetryczałe kości i jak tylko kiedykolwiek mi się Strategiczny pod obcas nawinie niech Go Ktoś ma pod swoją opieką...;)

Jak im dąb dziadkowaty, to pokażcie marudom szczotkowany, rozbielany, albo palony.

Aggula, dechy dawaj na ściany i sufity, będzie bosko.

cernosice-13.jpg Expresion-Transversal-Living-Room.jpg j20-house-04.jpg bathroom-wellness-suite_163_5_f08602b8a6d9c0168dce7f1da0458d81.jpg Screen shot 2013-01-26 at 5.03.57 PM.jpg

A te egzotyki może dadzą się wykorzystać w łazienkach. Albo lepiej każ sobie wybudować w ogrodzie piwniczkę węgierską na winko i wyłóż ją w środku kamieniem i tymi egzotykami :wiggle:

Edytowane przez pestka56

Dąb dziadkowaty???!!! Ja Mu dam!!! ;) U mnie dąb prawie wszędzie i nie widzę w swoim domu nic dziadkowatego (oprócz portretu dziadka;)).

Ps2. A za "jak w domu dla starych dziadów", ja stara dziadówa rozruszam swoje stetryczałe kości i jak tylko kiedykolwiek mi się Strategiczny pod obcas nawinie niech Go Ktoś ma pod swoją opieką...;)

gwoli ścisłości, to jeszcze mąż Agguli uznał dąb za dziadkowaty...

więc musisz Rasiulka szykować dwa obcasy :)

chociaż odnoszę wrażenie, ze Strategiczny obłaskawiłby Cię winkiem ze swojej lodóweczki, zanim przeszłabyś do czynów :)

Jak im dąb dziadkowaty, to pokażcie marudom szczotkowany, rozbielany, albo palony.

Pestko, właśnie Gluś obstaje przy podpalanym, wędzonym, ale efekt oprócz tego, ze jest świetny, jest tak zmodyfikowany, ze nie można zgrać z tym ani drzwi, ani schodów ani NICZEGO

Ja też będę dębu bronić, bo mam w nim całe piętro :)

Choć ja nie wiem czy nie bliżej mi do jesionu, ale w obecnym mieszkaniu mamy wszędzie jesion i już nam się trochę znudził ;)

Ja tez mam całe mieszkanie w termo-jesionie :) i tez mi się znudził

Ale Strategicznemu nie, on jest jakiś bardziej stały w upodobaniach :)

No nie wiem co mam pisać, śliczny jest i już :)

I udało się bez cła, choć trochę się naczekałam i adrenalina rosła, pod koniec już zaczęłam się martwić czy w ogóle dopłynie....;)

Tylko ciężki jest i teraz się boję czy blat da radę i czy zlew się nie odklei :D

I gdzie kosze zamocuję, ale mam nadzieję że coś wymyślimy, w końcu organicznych nie będzie dużo przy młynku...

A za śmieci ile będziesz płacić w domu? Bo my 89zł :(

No nie wiem co mam pisać, śliczny jest i już :)

I udało się bez cła, choć trochę się naczekałam i adrenalina rosła, pod koniec już zaczęłam się martwić czy w ogóle dopłynie....;)

Tylko ciężki jest i teraz się boję czy blat da radę i czy zlew się nie odklei :D

I gdzie kosze zamocuję, ale mam nadzieję że coś wymyślimy, w końcu organicznych nie będzie dużo przy młynku...

A za śmieci ile będziesz płacić w domu? Bo my 89zł :(

zlew masz podwieszany?

a jaki będziesz miała blat, bo gdzieś mi to umknęło...

nie znam jeszcze cen za wywóz śmieci, szambo 200, sortowane śmieci zabierają bezpłatnie

I udało się bez cła, (

Nie chcę straszyć ale znajoma dostała wezwanie do UC po prawie 3 latach, o niezapłacone opłaty celne. Zakup przez Allegro, paczka przyszła z USA :(

Do firmy też dostaliśmy decyzje zmieniające wartość cła a co za tym idzie VAT do zakupów sprzed 2,5 roku.

Edytowane przez tomekwa

czyli te stopnie będą wyglądały jak pudełko?Lub po prostu schody dywanowe???

A jaki wzór masz, jak z tą belką będzie?

Ciachu, ani tak, ani tak (zerknij na 16 stronę mojego dziennika, tam są fotki i historia moich schodów)

schody wymyślił Chris

z betonu wylał je Bartek

wyrównał i oprawi w beton Wiesio

i uwaga..... Obłoży drewnem forumowy Lasek D! :wiggle: