lullaby 16.08.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Standardowe, wysokość 206 cm od 2500 PLN, te wyższe nawet 7000... Aprobatę mają na wymiar 270x120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.08.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Drrrogo Małż jak zobaczył wpis zakazał patrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 17.08.2012 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 A mój małż ma wielki problem z wysokimi drzwiami - nie podobają mu się, rozwalają mu proporcje, dla niego kompletnie nie do zaakceptowania. A ja się zakochałam... Do tylu rzeczy "po mojemu" już go przekonałam, że nie wiem, czy iść dalej tym szlakiem, czy jednak mu pozwolić na odrobinę jego smaku Bami, co do podłóg polerowanych - jedna koleżanka ma wyłożony cały parter polerem w kości słoniowej. Pamiętam, jak mi kiedyś wyjaśniała i demonstrowała zarazem (wycierając coś, co rozlało moje dziecko....), jak to najpierw wyciera na mokro, a potem pędzi z suchą ściereczką i wyciera do sucha, bo inaczej jej smugi zostają... Nie wiem, czy to konieczność, czy jej wysoki poziom pedanterii, ale po tamtej akcji wbiłam sobie do głowy raz na zawsze, że poleru nie będzie - mam w życiu ważniejsze rzeczy do roboty niż polerowanie podłogi Moja podłoga będzie betono-podobna, ze smugami i niejednolita, żeby nie było widać nawetch 2 kg rozsypanego na niej piasku A powiedz, Bami, kto Ci okna robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 17.08.2012 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Hormann poleca swojego przedstawiciela na Bartyckiej, ale jeszcze nie byłam. Co do drzwi wewnętrznych, podoba mi się www.piudesign.pl Lullaby... piękne... dzięki za linka, wiesz może, gdzie można obejrzeć je na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 17.08.2012 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Ojej, przecież to normalne że robisz rozeznanie i decydujesz się albo nie. Oni to powinni rozumieć najlepiej. Słuchaj, na szybko wpisz drzwi na zamówienie w wyszukiwarce i coś znajdziesz. http://i-drzwi.com.pl/oferta.html http://www.gmp-meble.pl/drzwi.html http://edendrzwi.com.pl/taxonomy/term/1 Przecieraj szlaki No spróbuję... chociaż pionierka ze mnie marna... Czasem sobie myślę, że chciałabym cały swój czas przeznaczyć na wykończeniówkę... Niestety, robię to z doskoku i niestety obawiam się, że to będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 17.08.2012 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 A mój małż ma wielki problem z wysokimi drzwiami - nie podobają mu się, rozwalają mu proporcje, dla niego kompletnie nie do zaakceptowania. A ja się zakochałam... Do tylu rzeczy "po mojemu" już go przekonałam, że nie wiem, czy iść dalej tym szlakiem, czy jednak mu pozwolić na odrobinę jego smaku Bami, co do podłóg polerowanych - jedna koleżanka ma wyłożony cały parter polerem w kości słoniowej. Pamiętam, jak mi kiedyś wyjaśniała i demonstrowała zarazem (wycierając coś, co rozlało moje dziecko....), jak to najpierw wyciera na mokro, a potem pędzi z suchą ściereczką i wyciera do sucha, bo inaczej jej smugi zostają... Nie wiem, czy to konieczność, czy jej wysoki poziom pedanterii, ale po tamtej akcji wbiłam sobie do głowy raz na zawsze, że poleru nie będzie - mam w życiu ważniejsze rzeczy do roboty niż polerowanie podłogi Moja podłoga będzie betono-podobna, ze smugami i niejednolita, żeby nie było widać nawetch 2 kg rozsypanego na niej piasku A powiedz, Bami, kto Ci okna robi? Aggula, ja też raczej z tych, co ze szmatą nie latają... ale ten poler mnie kusi, ze względu na światło, jakie pada u mnie w domu - mam niemal cały dół przeszklony i to może dać naprawdę fajowy efekt. Okna robiła mi firma Wektor z Częstochowy. Nie mogę teraz się rozpisywać na temat okien (muszę się pakować , ale przy wyborze zwróć uwagę na ich grubość. Te najdroższe, najcieplejsze, mają bardzo szeroką ramę, a jeszcze w wersji HS-a okno robiło się monstrualnie masywne. Dla mnie to było nie do przejścia (estetycznego). Ja mam trzy szyby włożone w profil 70 ..., trochę straciły na parametrach, ale rama jest delikatna, w połączeniu z tymi "przydymionymi" szybami daje to bardzo nowoczesny look. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 17.08.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Bami, kurczę, wyleciała mi z głowy nazwa galerii na Mokotowie, gdzie ponoć są te drzwi zamontowane Podpowiedzcie, gdzieś niedaleko GalMo Własny showroom mają otworzyć dopiero we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.08.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Bami - pozwoliłam sobie pokazać dzisiaj Mężowi Twój dom z daleka . Bardzo się podobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 17.08.2012 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Bami, kurczę, wyleciała mi z głowy nazwa galerii na Mokotowie, gdzie ponoć są te drzwi zamontowane Podpowiedzcie, gdzieś niedaleko GalMo Własny showroom mają otworzyć dopiero we wrześniu. To ja czekam do września Czy ktoś może wie, skąd zamawiała drzwi Anula? A może sama Anula czasem do mnie zagląda??? Obiecałaaa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 17.08.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Interior Katowice, czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 17.08.2012 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Bami - pozwoliłam sobie pokazać dzisiaj Mężowi Twój dom z daleka . Bardzo się podobał. Bardzo mi miło dobrze, że z daleka, nie widział przynajmniej tego syfu na działce... Bartek odjechał w siną dał i "zapomniał" po sobie posprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 17.08.2012 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) "siną dał" uwielbiam korekty i-sprzętowe Ale za to mogę sobie jechać do Rodziców (Strategiczny prowadzi, Maluch śpi) a ja mogę jechać i gadać z Wami ) Edytowane 19 Sierpnia 2012 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 17.08.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Interior Katowice, czy jakoś tak Lullaby, zadziwiasz mnie Ty naprawdę jesteś PRZYGOTOWANA! Nie to co ja - struś pędziwiatr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 17.08.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Haha, nie, nie, gdybym pamiętała, gdzie można zobaczyć drzwi piu, mogłabym sądzić, że pamięć mam wciąż świetną, ale po prostu nie dalej jak wczoraj ktoś o drzwi Anuli pytał w jakimś wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 17.08.2012 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Haha, nie, nie, gdybym pamiętała, gdzie można zobaczyć drzwi piu, mogłabym sądzić, że pamięć mam wciąż świetną, ale po prostu nie dalej jak wczoraj ktoś o drzwi Anuli pytał w jakimś wątku Spox, prędzej czy pózniej je namierzymy , Strategiczny nawet łyknął cenę - tylko chyba jeszcze nie pomnożył przez ilość potrzebnych nam drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.08.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Spox, prędzej czy pózniej je namierzymy , Strategiczny nawet łyknął cenę - tylko chyba jeszcze nie pomnożył przez ilość potrzebnych nam drzwi :rotfl:dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 20.08.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 na Forum są jeszcze jacyś inwestorzy (oprócz nas), którzy nie jeżdżą na swoją budowę.... Są - ale robią to z żalem, wolałabym tam jeździć i doglądać postępów. A tak jesteśmy w czarnej dooooopie. Płakać mi się chce . Strategiczny to w ogóle jest tam gościem To zupełnie jak mój Małż, no chyba, że go zmuszę do przyjechania na odbiór jakiejś roboty, albo jak trzeba wykonać jakąś "męską robotę". A tak chcieliśmy wprowadzić się jeszcze w tym roku...nierealne. Ha ha, nam archi mówił, że wprowadzimy się latem tegoż roku. To dopiero jest zabawne. A my może, przy baaardzo dobrych okolicznościach losu, może wprowadzimy się w przyszłym roku latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 20.08.2012 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Są - ale robią to z żalem, wolałabym tam jeździć i doglądać postępów. A tak jesteśmy w czarnej dooooopie. Płakać mi się chce . Alicja, skąd te czarne myśli? Czarna dooopa to nie jest jeszcze najgorsze miejsce Znam gorsze np. kozi róg albo matnia czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 20.08.2012 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 To zupełnie jak mój Małż, no chyba, że go zmuszę do przyjechania na odbiór jakiejś roboty, albo jak trzeba wykonać jakąś "męską robotę". Mój M uważa, że każdy powinien robić to, na czym się zna... W związku z tym ma zupełnie inną definicję "męskiej roboty" niż ta powszechnie przyjęta... Odbiór robót powiadasz... u nas albo ja, albo Chris albo same muszą się odebrać. Na budowie w związku z antagonizmami pomiędzy ekipami jedna przez drugą pokazują mi niedoróbki "przeciwnika" - sytuacja idealna Znowu przypomina mi się, że KierBud jest do d... Ale już go nie będę zmieniać, bo mi się nie chce tych wszystkich papierów wozić. A ja nawet ucieszyłam się, że będę wprowadzać się późną wiosną - MUSZĘ bo obiecałam moim Chłopakom wielkie ogrodowe kinder-party urodzinowe - mają urodziny w sierpniu, z 8-dniową różnicą. Trampolina do skakania już wybrana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 20.08.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Mój M uważa, że każdy powinien robić to, na czym się zna... W związku z tym ma zupełnie inną definicję "męskiej roboty" niż ta powszechnie przyjęta... Odbiór robót powiadasz... u nas albo ja, albo Chris albo same muszą się odebrać. Na budowie w związku z antagonizmami pomiędzy ekipami jedna przez drugą pokazują mi niedoróbki "przeciwnika" - sytuacja idealna Znowu przypomina mi się, że KierBud jest do d... Ale już go nie będę zmieniać, bo mi się nie chce tych wszystkich papierów wozić. Odbiór robót musi być bo ja bez tego nie płacę. Czasem zmuszam Męża, żeby podjechał i pojawił się, bo mam już dosyć komentarzy "co to za mąż co tak wykorzystuje kobietę?". Także to bardzie dbanie o jego opinię niż konieczność, bo i tak to ja jestem ostatnią instancją . A męskie roboty - no niechże poczuje, że też coś działa na budowie, a nie że wszystko jest tylko moją zasługą. Będzie mu potem przyjemnie jak powie po przeprowadzce - to ja zrobiłem ogrodzenie, czy to ja zrobiłem drzwi tymczasowe itd. Dzieciaki też angażuję w budowę, bo sama pamiętam jak pomagałam przy budowie domu rodziców i jak byłam z tego dumna, że na przykład nosiłam deski czy supremę do ocieplania strychu . Albo jak tata wiózł mnie w koparce ... Wspomnienia z budowy domu są potrzebne wszystkim członkom rodzimy, bo ten dom jest dla wszystkich. Córcia na razie jest w stanie tylko pilnować panów, żeby ładnie zainstalowali jej okno. Ale jak to przeżywała! Jak będą inne prace to jakieś zadanie dla niej znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts