bami 12.05.2013 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Wczoraj byliśmy u znajomych pooglądać ich nowy dom Chociaż klimaty zdecydowanie nie moje, to widać, że Pani Domu (sama aranżowała wnętrza) dała radę. Kolorystyka mega odważna (dominowały turkus, lazur i pochodne , ale też np. cegła) i tematyczne pomieszczenia (np. łazienka afrykańska lub łazienka egipska albo marynistyczny gabinet). Generalnie dom był JAKIŚ i wrażenia bardzo pozytywne najbardziej podobało mi się minispa na stryszku: z sauną, leżakami, śmierdzidełkami i wanną-balią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 14.05.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Jezu. Łazienka afrykańska vel egipska trochę mnie przerażają Ale już lazur i turkus STRASZNIE fajnie brzmią!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 14.05.2013 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Jezu. Łazienka afrykańska vel egipska trochę mnie przerażają! Mnie też przeraziły!! "Egipska" łazienka była obok "chińskiej" sypialni, nie myślcie sobie... Ale do tego były świetne garderoby: liliowa i strazacka czerwona. Dziewczyna "ma jaja" moje buraczki przy tym to jakiś mały zachowawczy pikuś A lazury wyszły jej bombowo - tylko trochę przebździła (jak mawia moj szalony designer) z dodatkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 14.05.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Chyba czułabym się jak Alicja w Krainie Czarów:D - dla mnie to zbyt mocne klimaty......... Poszalała z ilością dodatków, w sensie: ilość ilość ilość? - nie mogła się dziewczyna zdecydować i brała wszystko jak leci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.05.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Jezu. Łazienka afrykańska vel egipska trochę mnie przerażają Ale już lazur i turkus STRASZNIE fajnie brzmią!!!!! mnie troche też chociaz wiele zalezy od Klimatu domu, mam jednych znajomych co salon mają "afrykański' ale bez przesady i pasuje to u nich. Wynika tezt o z ich podrózy i stylu życia. Jedynie jakies marynistyczne elementy podobja mi sie w dziecinnych pokojach, tam to nawet pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 14.05.2013 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Chyba czułabym się jak Alicja w Krainie Czarów:D - dla mnie to zbyt mocne klimaty......... Poszalała z ilością dodatków, w sensie: ilość ilość ilość? - nie mogła się dziewczyna zdecydować i brała wszystko jak leci? dla mnie też, ale chodzi mi o to, ze dom zapada w pamięć i jest "ich" bardziej cenię taką odwagę niż powtarzalne wnętrza, na jakie wiele osób się decyduje Z dodatkami to poszalała i z jakością i z ilością lazuru/turkusu było aż nadto: oprócz ściany w salonie również obrus w turkusowe paski i lazurowe szkło (szklanki, kieliszki) a nawet sztućce ... lazur w łazience, jeżeli bym już się zdecydowała, zestawiłabym na spokojnie z prostą ceramiką i może drewnem, a nie z srebrnymi pękatymi komódkami i wanną na tygrysich (chyba ) nóżkach chodzi mi o to, ze całość była odważna i wrażenie końcowe bardzo pozytywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 14.05.2013 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Jedynie jakies marynistyczne elementy podobja mi sie w dziecinnych pokojach, tam to nawet pasuje Zgadzam się, tematyczne pokoje sprawdzają się u dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 14.05.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Zgadzam się, tematyczne pokoje sprawdzają się u dzieci. no, to się cieszę, bo mam naklejkę metrową z zygzakiem i bordery z wyścigówą i zygzakiem. Do tego pudło ze Spidermanem, a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 15.05.2013 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 no, to się cieszę, bo mam naklejkę metrową z zygzakiem i bordery z wyścigówą i zygzakiem. Do tego pudło ze Spidermanem, a co A mi brakuje niestety czasu na dopracowanie projektów i potencjalnych wykonawców pokoi dzieci... zresztą, u Malucha będą obecne mebelki Starszaka - seria F1 z Meblika a u Starszaka chciałabym, by było piłkarsko, ale raczej w takim młodzieżowym wydaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 15.05.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 A mi brakuje niestety czasu na dopracowanie projektów i potencjalnych wykonawców pokoi dzieci... zresztą, u Malucha będą obecne mebelki Starszaka - seria F1 z Meblika a u Starszaka chciałabym, by było piłkarsko, ale raczej w takim młodzieżowym wydaniu Basia, ja też nie do końca mam koncepcje na te ich pokoje, a już najmniej na młodego, chyba mu po prostu kupimy jakieś dziecięco/młodzieżowe mebelki za jakiś czas. Teraz mam tylko naklejki, łóżko z mieszkania i pudła z zabawkami I dzisiaj wzięłam kolejną próbkę zielonego, wydaje mi się że jest już idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 15.05.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 mogę pokazać, buraczkowe Mam też czekoladę, aż boję się myśleć, jak ją nazwiecie No, Kochana! Rozbawiłam się, jak wyobraziłam sobie jak może wyglądać ten kolor:rotfl: Nie wiem czy uda mi się powstrzymać przed komentarzem... Będę się baaaardzo starać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 15.05.2013 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 No, Kochana! Rozbawiłam się, jak wyobraziłam sobie jak może wyglądać ten kolor:rotfl: Nie wiem czy uda mi się powstrzymać przed komentarzem... Będę się baaaardzo starać nie powstrzymuj się Kochana, specjalnie to napisałam, ku wesołości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 15.05.2013 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 I dzisiaj wzięłam kolejną próbkę zielonego, wydaje mi się że jest już idealny mięta? Pistacja? Groszek? Bo chyba nie osławiony zieleń leśna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 15.05.2013 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Balbi, napisz mi proszę jakie zalewy do kuchni wybrałaś i jakie baterie??? bo mi się wydaje, ze powinny być z tej samej serii, a baterie ... Identyczne? Chociaż na wyspę to mam ochotę dać tę zagiętą "modną" ze sprężyną... Tylko nie wiem, czy ona zbyt modna dla mnie nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.05.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Oba zlewy Blanco - kolor pod blat: grafitowy.Bateria na wyspie - Culina, przy zlewie pod oknem - nazwy nie pamiętem:rolleyes: Mogę poszukać.Z wyspowej baterii jestem baardzo zadowolona - jest mega prosta w wyglądzie (taka minimalistyczna) i bardzo funkcjonalna w użytkowaniu,Nie rzuca się w oczy z okrzykiem "patrz, jaka jestem zachwycająca". Większość gości nie zwraca na nią specjalnej uwagi:)Podoba się tym, którzy widzą piękno w prostocie formy i materiałów.Poza tym wszyscy mówili, że będzie strasznie wielka i już nawet miałam obawy czy jej nie zamawiać.Może to kwestia wielkości wyspy. Przy mojej mam nawet wrażenie, że mogłaby być większa:cool: Zlewy również są zupełnie niewymagające i łatwe do utrzymania w czystości. No, ale ja nie jestem typem nieskazitelnej pedantki:lol2:Jeden mam największy, a drugi najmniejszy z oferty:) Kiedy będą te spieki???Mam do położenia coś na ścianę nad kuchenkę (ze dwa i pół metra) i potrzebuję inspiracji:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 16.05.2013 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Oba zlewy Blanco - kolor pod blat: grafitowy. a jaki model? Subline? Bateria na wyspie - Culina, przy zlewie pod oknem - nazwy nie pamiętem Mogę poszukać. Z wyspowej baterii jestem baardzo zadowolona - jest mega prosta w wyglądzie (taka minimalistyczna) i bardzo funkcjonalna w użytkowaniu, Nie rzuca się w oczy z okrzykiem "patrz, jaka jestem zachwycająca". Większość gości nie zwraca na nią specjalnej uwagi Podoba się tym, którzy widzą piękno w prostocie formy i materiałów. Poza tym wszyscy mówili, że będzie strasznie wielka i już nawet miałam obawy czy jej nie zamawiać. Może to kwestia wielkości wyspy. Przy mojej mam nawet wrażenie, że mogłaby być większa no Kochana, Culina to taka bardziej kultowa juz jest i nagród za wzornictwo chyba nazbierała? Ma 55 cm, prawda? A jakie masz wymiary wyspy? A nasza forumowa demon D namieszała mi w głowie jeszcze większą -67 cm. To niech teraz demon mi doradzi, czy wyspa 100x170 nie jest za mała Kiedy będą te spieki??? Mam do położenia coś na ścianę nad kuchenkę (ze dwa i pół metra) i potrzebuję inspiracji Ojej, jaka niecierpliwa... Jeszcze momencik poczekaj... jak masz 2,5 metra, to kupujesz akuracik jedną dowolną płytę (wzorów jest milion) i kleisz do ściany. Czekanie na moje spieki moze się okazać czekaniem na Godota... Spieki oglądasz w Starej Miłosnej, na Jeździeckiej, w budynku w którym zdaje się czasem bywasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 17.05.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Kurcze, Bami, a może ja mogę położyć taki spiek pomiędzy blatem a okapem? Myślałam raczej o minimalistycznym przezroczystym szkle, ale jeśli one mają różne kolory to możę?? No i zapraszam do mnie, bo moja wyspa ma chyba 120x195, ale nie pamiętam dokładnie..wyobrazisz sobie na niej coś ciut mniejszego i stwierdzisz czy nie za mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 17.05.2013 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Kurcze, Bami, a może ja mogę położyć taki spiek pomiędzy blatem a okapem? Myślałam raczej o minimalistycznym przezroczystym szkle, ale jeśli one mają różne kolory to możę?? Lucuś, każdy może w spiekach warte wykorzystania jest to, ze jest cieniutki i płyta jest wielka: 100x300 No i zapraszam do mnie, bo moja wyspa ma chyba 120x195, ale nie pamiętam dokładnie..wyobrazisz sobie na niej coś ciut mniejszego i stwierdzisz czy nie za mała Ja nieustająco kombinuję, jak odwiedzić Lucka i za każdym razem wychodzi, ze mam strasznie daleko... I ze muszę zabrać ze sobą dzieci (przynajmniej Malucha) A jaką wysokość ma Twoja bateria? Jak patrzę na zdjęcia, to nie mogłaby być mniejsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 17.05.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 w spiekach warte wykorzystania jest to, ze jest cieniutki i płyta jest wielka: 100x300 Bami, a ile taki kawał spieka kosztuje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 17.05.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Lucuś, każdy może w spiekach warte wykorzystania jest to, ze jest cieniutki i płyta jest wielka: 100x300 Ja nieustająco kombinuję, jak odwiedzić Lucka i za każdym razem wychodzi, ze mam strasznie daleko... I ze muszę zabrać ze sobą dzieci (przynajmniej Malucha) A jaką wysokość ma Twoja bateria? Jak patrzę na zdjęcia, to nie mogłaby być mniejsza... No...z tego co pamiętam to z mieszkania nie masz chyba tak strasznie daleko, ja codziennie dojeżdżam do GM i zajmuje mi to 35minut bez korków, 1h w korkach Dzieciaki zabieraj jak najbardziej, inaczej się nie uda...my mamy fajne góry piasku więc jest co robić zresztą moje w podobnym wieku więc na pewno znajdą wspólny język, tym bardziej że moi generalnie się nie zamykają Wysokość baterii to 49cm, wydaje mi się że do mojej wyspy jest w porządku: http://www.arredatutto.it/shop/images/lavelli/franke_0738122_31415_01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts