Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

Bami swego czasu też byłam zafascynowana spiekami, planowałam je również u siebie ale mój architekt ostudził mój zapał. Odradził je zdecydowanie na blaty , podobno pękają.

Widziałam kolory spieków, ktore wybralas na zywo - są piękne. Trzymam kciuki i podglądam :)

Monita, zmartwiłaś mnie :(, ale nic nie jest w stanie mnie powstrzymać :D

Jeżeli widziałaś je na żywo, to rozumiesz mnie, prawda? Szczególnie ten biały jest zjawiskowy

Swego czasu gaworzyłyśmy o Catalano, wybrałaś coś?

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wszystkie spieki maja coś w sobie:) szczególnie robią wrażenie jak się ogląda te ogromne płyty...

Odnośnie Catalano wybrałam verso oraz sfere 54 z cienką deską.

Też mam tę ostatnią, deska jest bardzo wyrafinowana ;)

Spieki nie wszystkie mi się podobają, ale na punkcie serii oxide mam małą obsesję :)

Wiedziałam, że nie odpuścisz!!!!!:lol2:

Najwyżej kotlety będziesz tłuc, bo ja wiem, na stole w jadalni??:D

Albo zamówisz u rodziców, bądź w restauracji!

A poważnie - kurczę, naprawdę jednak te cudne spieki mają jakieś minusy, i to tak poważne, jak podatność na pękanie?????:mad:

Wiedziałam, że nie odpuścisz!!!!!

Najwyżej kotlety będziesz tłuc, bo ja wiem, na stole w jadalni??

Albo zamówisz u rodziców, bądź w restauracji!

?

kotlety nie są wystarczającym powodem, by rezygnować ze spieków :)

przynajmniej nie dla mnie :)

kotlety wymagające tłuczenia robię bardzo rzadko a i tak tłukę je na grubej drewnianej desce, pod deską ściereczka i na podłodze :) hałas jest wtedy mniejszy i zawsze moje dziecię ma radochę

A poważnie - kurczę, naprawdę jednak te cudne spieki mają jakieś minusy, i to tak poważne, jak podatność na pękanie?????

ciastko, zauważyłam już dawno, ze to co cudne zazwyczaj ma mnóstwo wad. Pierwszą jest zawsze cena a następnie cały rządek innych ;)

o, Lucek się znalazł :)

co robiłaś Lucy?

jak to?? Nigdzie nie znikłam chyba :) mieliśmy imprezowy weekend, dlatego mało mnie na forumie było

a jeśli chodzi Ci o budowę to nic nie robiłam :( Oprócz tego że mąż wyciął dziury na lampy w kuchni i wybraliśmy kolor drzwi na parter, bo zdecydowaliśmy się zamówić 3 szt. :D

Bami pokaż trawertyny.

Bierz spieki i przejdź na wegetarianizm, a problem bicia kotletów będziesz mieć z głowy ;)

Dopiero we wtorek będę na budowie ...

Oczywiście "biorę" spieki, nie ma ryzyka, nie ma zabawy ;)

poradz Demon, czy taka bateria jak Twoja (odkąd ją zobaczyłam inne mi się średnio podobają, zresztą obiecałam sobie, że zainstaluję Demonbrachta w kuchni) nie bedzie za wysoka do wyspy 170x100?

Bardziej elastyczni cenowo?

Cenowo tak, dodatkowo u W musimy się konkretnie zadeklarować kiedy zamówimy resztę drzwi, natomiast tutaj o to nie pytają, a my cenimy sobie nasz komfort psychiczny :)

Z panami od W rozmawia się fajnie, natomiast na linii ognia jest pani, która wydaje mi się bardzo zasadnicza i mało elastyczna, nie za bardzo podoba mi się kontakt z nią. Ostatecznie sobie odpuściliśmy, mam nadzieję że nie będziemy żałować ;)

Pewnie, ze nie :)

dlaczego mielibyście żałować?

Ja z panią nie gadam :eek:, kontaktuję się wyłącznie z Juniorem, bardzo mi przypadł do gustu :) lubi nowe i nietypowe historie, wkręcił się w moją malinę i spiek na drzwi - o ludzie, a ja znowu o tych spiekach... Obiecuję, ze już nie będę :)

nie bedzie za wysoka do wyspy 170x100?

Bami za wysoka to ona nie będzie.

Ale... ona przez to,że jest dosyć intensywna sama w sobie to potrzebuje czystki wizualnej wokół siebie. Czyli żadnych w bliskim tle szafek górnych, nie łączenia materiałów okładzinowych na frontach ( np fornir + lakierowany mdf) i takich tam. Ty mi sie wydaje idziesz w kierunku takiego ujednolicenia, zatem bierz baterię bo będzie ona piękną ozdobą Twojej kuchni :yes: