Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

Mój M uważa, że każdy powinien robić to, na czym się zna... W związku z tym ma zupełnie inną definicję "męskiej roboty" niż ta powszechnie przyjęta...

O! o! o! Chyba mamy tego samego męza :cool:

A ja nawet ucieszyłam się, że będę wprowadzać się późną wiosną - MUSZĘ bo obiecałam moim Chłopakom wielkie ogrodowe kinder-party urodzinowe - mają urodziny w sierpniu, z 8-dniową różnicą. Trampolina do skakania już wybrana :-)

Ty mi nic nie mów, Bami, my mamy w czerwcu 10 rocznicę ślubu i już wszyscy są zaproszeni na weselicho w ogrodzie, a ja dopiero w piątek chudziak zalewam... :p

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odbiór robót musi być bo ja bez tego nie płacę. Czasem zmuszam Męża, żeby podjechał i pojawił się, bo mam już dosyć komentarzy "co to za mąż co tak wykorzystuje kobietę?".

Znam te komentarze z windy, jak wjeżdżam spocona z 10 siatami zakupów. Tyle że ja uwielbiam zostawić małża z maluchami, szczególnie jak mają nie najlepszy dzień, żeby to on się poużerał cały wieczór - ugotował, nakarmił, posprzątał kuchnię, wykąpał, poczytał, itp. A ja sobie mogę spokojnie między półkami sklepowymi polatać i wtargać te siaty na górę :cool: Taka odskocznia czasem miła, nawet kosztem komentarzy sąsiedzkich :D Ale doskonale rozumiem, co masz na myśli, cała rodzina musi być włączona w budowę, to taka wspólna "misja" budująca więzy ;)

Odbiór robót musi być bo ja bez tego nie płacę. Czasem zmuszam Męża, żeby podjechał i pojawił się, bo mam już dosyć komentarzy "co to za mąż co tak wykorzystuje kobietę?". Także to bardzie dbanie o jego opinię niż konieczność, bo i tak to ja jestem ostatnią instancją ;).

Wiesz Alicja, za taki tekst wykonawca zarobiłby u mnie niezły op... Ja tu sobie z Inwestora Strategicznego żartuję, ale tak się podzieliliśmy obowiązkami w życiu. Nie mam do niego żalu ani pretensji, ze "nie odbiera robót". Ma inne zadania do wykonania. A panowie, którym on płaci są ostatnimi osobami, które powinny to komentować...

Wiesz Alicja, za taki tekst wykonawca zarobiłby u mnie niezły op... Ja tu sobie z Inwestora Strategicznego żartuję, ale tak się podzieliliśmy obowiązkami w życiu. Nie mam do niego żalu ani pretensji, ze "nie odbiera robót". Ma inne zadania do wykonania. A panowie, którym on płaci są ostatnimi osobami, które powinny to komentować...

My też się podzieliliśmy obowiązkami w życiu. Nikt nie narzeka, ale tak sobie myślę, że chyba trochę niesprawiedliwie - M przypada praca, a mi praca i... tutaj proszę wstawiać aż się strona skończy :lol2:

Bami, trzymam kciuki za jazdę po bandzie! A zdradzisz coś? ;)

No jasne, żaden sekret :-)

Otóż fajowe ogrodzenie, zaprojektowane przez Chrisa ( mur z piaskowca i trochę drewna) będzie tylko od frontu - bo kasa.... Problem powstał z pozostałą częścią. Ma być cokolwiek w miarę estetycznego i ma szybko obrosnąć jakimś tam pnączem. I tu powstał zgrzyt, bo ja znalazłam takie nowoczesne w formie panele z ocynkowanego drutu - to nie siatka, tylko coś bardziej modern, jak dopadnę normalnego kompa to wstawię fotę. A oni uparli się przy płytach betonowych (bo Strategicznemu zależy, by nikt nie zaglądał). Ale widzę światełko w tunelu: przekonałam juz Chrisa używając argumentów estetycznych.

Pozostaje tylko Strategiczny... I victoria!

My też się podzieliliśmy obowiązkami w życiu. Nikt nie narzeka, ale tak sobie myślę, że chyba trochę niesprawiedliwie - M przypada praca, a mi praca i... tutaj proszę wstawiać aż się strona skończy :lol2:

Aggula, naprawdę musimy sprawdzić czy nie mamy tego samego...Mojego teraz łatwo poznać, bo kuleje po złamaniu nogi :yes:

Chociaz to raczej niemożliwe, by jednemu trafiły się aż dwie obrotne (albo naiwne) babki.

Myślę, ze same jesteśmy po troszę winne takiej sytuacji: ja mam taki charakter, ze jak nie zrobię czegoś sama, to znaczy, ze jest to zrobione źle (lub gorzej niż ja bym to zrobiła):(.

no to mam co robić...

Bami, wiem dokładnie, o co chodzi, bo też się szykuje na ogrodzenie panelowe po bokach. Super sprawa, prosta, estetyczna, nowoczesna, tania. Może cena przekona strategicznego? ;) A może mpzp Ci pomoże? Ja zgodnie z mpzp muszę miec 90% ażuru w ażurze, beton by nie przeszedł ;)

Argument cenowy może być oszałamiający, zrób jakąś symulację ;)