Aggula 20.08.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Mój M uważa, że każdy powinien robić to, na czym się zna... W związku z tym ma zupełnie inną definicję "męskiej roboty" niż ta powszechnie przyjęta... O! o! o! Chyba mamy tego samego męza A ja nawet ucieszyłam się, że będę wprowadzać się późną wiosną - MUSZĘ bo obiecałam moim Chłopakom wielkie ogrodowe kinder-party urodzinowe - mają urodziny w sierpniu, z 8-dniową różnicą. Trampolina do skakania już wybrana Ty mi nic nie mów, Bami, my mamy w czerwcu 10 rocznicę ślubu i już wszyscy są zaproszeni na weselicho w ogrodzie, a ja dopiero w piątek chudziak zalewam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 20.08.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Odbiór robót musi być bo ja bez tego nie płacę. Czasem zmuszam Męża, żeby podjechał i pojawił się, bo mam już dosyć komentarzy "co to za mąż co tak wykorzystuje kobietę?". Znam te komentarze z windy, jak wjeżdżam spocona z 10 siatami zakupów. Tyle że ja uwielbiam zostawić małża z maluchami, szczególnie jak mają nie najlepszy dzień, żeby to on się poużerał cały wieczór - ugotował, nakarmił, posprzątał kuchnię, wykąpał, poczytał, itp. A ja sobie mogę spokojnie między półkami sklepowymi polatać i wtargać te siaty na górę Taka odskocznia czasem miła, nawet kosztem komentarzy sąsiedzkich Ale doskonale rozumiem, co masz na myśli, cała rodzina musi być włączona w budowę, to taka wspólna "misja" budująca więzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 21.08.2012 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Odbiór robót musi być bo ja bez tego nie płacę. Czasem zmuszam Męża, żeby podjechał i pojawił się, bo mam już dosyć komentarzy "co to za mąż co tak wykorzystuje kobietę?". Także to bardzie dbanie o jego opinię niż konieczność, bo i tak to ja jestem ostatnią instancją . Wiesz Alicja, za taki tekst wykonawca zarobiłby u mnie niezły op... Ja tu sobie z Inwestora Strategicznego żartuję, ale tak się podzieliliśmy obowiązkami w życiu. Nie mam do niego żalu ani pretensji, ze "nie odbiera robót". Ma inne zadania do wykonania. A panowie, którym on płaci są ostatnimi osobami, które powinny to komentować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 21.08.2012 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 O! o! o! Chyba mamy tego samego męza KONIECZNIE musimy to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 21.08.2012 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Ty mi nic nie mów, Bami, my mamy w czerwcu 10 rocznicę ślubu i już wszyscy są zaproszeni na weselicho w ogrodzie, a ja dopiero w piątek chudziak zalewam... Olaboga!!!! No to niech moc będzie z Tobą, dziewczyno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 21.08.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Dziewczyny, ja do tej pory tylko raz byłam na budowie sama i było... jakoś nudno Ale przynajmniej chłopaki odważyli się do mnie zagadać Bami, jakie chcesz to ogrodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 21.08.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Lullaby, a ja tylko raz byłam na budowie z mężem A jak już tam wpadnę na kwadrans, to wychodzę po 2h, bo nie mogę przestać gadać i się o wszystko pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 21.08.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Wiesz Alicja, za taki tekst wykonawca zarobiłby u mnie niezły op... Ja tu sobie z Inwestora Strategicznego żartuję, ale tak się podzieliliśmy obowiązkami w życiu. Nie mam do niego żalu ani pretensji, ze "nie odbiera robót". Ma inne zadania do wykonania. A panowie, którym on płaci są ostatnimi osobami, które powinny to komentować... My też się podzieliliśmy obowiązkami w życiu. Nikt nie narzeka, ale tak sobie myślę, że chyba trochę niesprawiedliwie - M przypada praca, a mi praca i... tutaj proszę wstawiać aż się strona skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 21.08.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Bami, trzymam kciuki za jazdę po bandzie! A zdradzisz coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 22.08.2012 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Bami, trzymam kciuki za jazdę po bandzie! A zdradzisz coś? No jasne, żaden sekret Otóż fajowe ogrodzenie, zaprojektowane przez Chrisa ( mur z piaskowca i trochę drewna) będzie tylko od frontu - bo kasa.... Problem powstał z pozostałą częścią. Ma być cokolwiek w miarę estetycznego i ma szybko obrosnąć jakimś tam pnączem. I tu powstał zgrzyt, bo ja znalazłam takie nowoczesne w formie panele z ocynkowanego drutu - to nie siatka, tylko coś bardziej modern, jak dopadnę normalnego kompa to wstawię fotę. A oni uparli się przy płytach betonowych (bo Strategicznemu zależy, by nikt nie zaglądał). Ale widzę światełko w tunelu: przekonałam juz Chrisa używając argumentów estetycznych. Pozostaje tylko Strategiczny... I victoria! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 22.08.2012 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 My też się podzieliliśmy obowiązkami w życiu. Nikt nie narzeka, ale tak sobie myślę, że chyba trochę niesprawiedliwie - M przypada praca, a mi praca i... tutaj proszę wstawiać aż się strona skończy Aggula, naprawdę musimy sprawdzić czy nie mamy tego samego...Mojego teraz łatwo poznać, bo kuleje po złamaniu nogi Chociaz to raczej niemożliwe, by jednemu trafiły się aż dwie obrotne (albo naiwne) babki. Myślę, ze same jesteśmy po troszę winne takiej sytuacji: ja mam taki charakter, ze jak nie zrobię czegoś sama, to znaczy, ze jest to zrobione źle (lub gorzej niż ja bym to zrobiła). no to mam co robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 22.08.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Bami, wiem dokładnie, o co chodzi, bo też się szykuje na ogrodzenie panelowe po bokach. Super sprawa, prosta, estetyczna, nowoczesna, tania. Może cena przekona strategicznego? A może mpzp Ci pomoże? Ja zgodnie z mpzp muszę miec 90% ażuru w ażurze, beton by nie przeszedł Argument cenowy może być oszałamiający, zrób jakąś symulację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 22.08.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 ja mam taki charakter, ze jak nie zrobię czegoś sama, to znaczy, ze jest to zrobione źle (lub gorzej niż ja bym to zrobiła). no to mam co robić... To chyba jesteś mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 22.08.2012 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 To chyba jesteś mną Właśnie przeczytałam, ze jesteś blondynką... Może jesteśmy zaginionymi bliźniaczkami???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 22.08.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Właśnie przeczytałam, ze jesteś blondynką... Może jesteśmy zaginionymi bliźniaczkami???? urodzonymi pod tą samą gwiazdą ryba jesteś??? czy bliżniak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 22.08.2012 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 urodzonymi pod tą samą gwiazdą ryba jesteś??? czy bliżniak??? Nie.... Jestem wagą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 22.08.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Nie.... Jestem wagą to miał być mój kolejny strzał trygon bliżniąt urodziny mamy w odległości 6mcy, ale moze jednak ta sama gwiazda na niebie świeciła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 23.08.2012 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 to miał być mój kolejny strzał trygon bliżniąt urodziny mamy w odległości 6mcy, ale moze jednak ta sama gwiazda na niebie świeciła? Może... chociaż jak Cię czytam, to ja chyba mam mniej powera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 23.08.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Może... chociaż jak Cię czytam, to ja chyba mam mniej powera Pamiętaj, że ja mam dzieci już 2 mce poza domem, to power mi się niezły uzbierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 23.08.2012 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Ja tez mam połowę swoich dzieci na wyjeździe, ale mi się nie uzbierał... Może dlatego, ze Mała Pijawka została Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts