Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

hejka, witam się i ja, co prawda z zagramanicy ale internet mają ;)

ja też musiałam cały sprzęt kupić, jeszcze muszę nabyć pralkę, po pensji oczywiście ;)

Masz jakąś upatrzoną? Tylko że ja nie mogę drogiej...

A gdzie Ty wojażujesz Lucy? Duże okno umyte ? ;)

celuję w taką z funkcją parowego odświeżania i żeby miała wielkie drzwi :) mam kilka typów spisanych, ale nie wybrałam jeszcze konkretnej. Suszarkę tez bym do niej chciała ...

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A gdzie Ty wojażujesz Lucy? Duże okno umyte ? ;)

celuję w taką z funkcją parowego odświeżania i żeby miała wielkie drzwi :) mam kilka typów spisanych, ale nie wybrałam jeszcze konkretnej. Suszarkę tez bym do niej chciała ...

Nie tak daleko, tym razem w Monachium, dużo tutaj rowerów, ale dobre piwo i steki mają ;)

Ja myślałam o Samsungu, można znaleźć do 1500zł, ale jak masz coś lepszego daj znać :)

Nie tak daleko, tym razem w Monachium, dużo tutaj rowerów, ale dobre piwo i steki mają ;)

Ja myślałam o Samsungu, można znaleźć do 1500zł, ale jak masz coś lepszego daj znać :)

Samsung cenowo jest jednak najatrakcyjniejszy... Nigdy nie miałam nic Samsunga, co zapewne jest błędem. Ja uparcie niestety trzymam sie niemieckiego AGD

Samsung cenowo jest jednak najatrakcyjniejszy... Nigdy nie miałam nic Samsunga, co zapewne jest błędem. Ja uparcie niestety trzymam sie niemieckiego AGD

ja mam teraz AEG i też ją bardzo lubię, ale ceny AEG są niestety sporo wyższe, choć poszukam jeszcze...Ja tej pralki jak najszybciej potrzebuję, więc nie za bardzo mogę czekać aż odłożę pieniądze na jakiś lepszy sprzęt...Samsung to chyba i tak niezła marka..

Co do Dużego Okna, to jakoś straciłam serce do okien po umyciu takiej ilości....A tak poważnie, to czekam aż będzie taras i wtedy spokojnie postawię drabinę, teraz mogę tylko umyć je od środka a to niewiele da...

To był żarcik Lucku :)

bardzo bardzo mam ochotę na aeg właśnie

i wiesz co jeszcze mam?... Korkową podłogę :wiggle:

No wiem że żarcik, ale z głębi serca odpisałam jak jest :)

Pokaż tą korkową podłogę!!

P.S. Moje AEG przestało piszczeć jak się skończyło pranie po około roku (tzn piszczeć przestało a nie pranie się skończyło :)) ale ponieważ nas to i tak wkurzało to tego nie zgłaszaliśmy...Tak tylko napisałam żeby Cię trochę zniechęcić że i to się czasami psuje ;)

A ja umywalkę sprzedałam :wiggle:

No wiem że żarcik, ale z głębi serca odpisałam jak jest :)

Pokaż tą korkową podłogę!!

P.S. Moje AEG przestało piszczeć jak się skończyło pranie po około roku (tzn piszczeć przestało a nie pranie się skończyło :)) ale ponieważ nas to i tak wkurzało to tego nie zgłaszaliśmy...Tak tylko napisałam żeby Cię trochę zniechęcić że i to się czasami psuje ;)

A ja umywalkę sprzedałam :wiggle:

korek pokażę jutro, bo dziś juz padam na nos - kolejny dzień jestem sama z moimi uroczymi urwisami

gratuluję umywalki :)

to juz nie wiem, co kupić :(

jutro będę misła gotowy ganek :)

pracujemy z W Juniorem nad moimi drzwiami zewnętrznymi - on jest niesamowity - jest mega pedantyczny w swoich poczynaniach. Nasze rozmowy to rozmowy o milimetrach :)

korek pokażę jutro, bo dziś juz padam na nos - kolejny dzień jestem sama z moimi uroczymi urwisami

gratuluję umywalki :)

to juz nie wiem, co kupić :(

jutro będę misła gotowy ganek :)

pracujemy z W Juniorem nad moimi drzwiami zewnętrznymi - on jest niesamowity - jest mega pedantyczny w swoich poczynaniach. Nasze rozmowy to rozmowy o milimetrach :)

OK, to czekam

możesz się łączyć w bólu z moim mężem bo on też siedzi z naszymi młodymi, ale on sobie chyba lepiej niż ja z nimi radzi ;)

Fajnie z gankiem :)

Idę spać bo jutro od rana znowu mam wykłady....

Samsung to chyba i tak niezła marka...

Sqamsung jest całkiem ok. Pralkę ma moja mam juz kilka lat i jest bardzo zadowolona. Myślę ze w segmencie popularnego AGD jest to fajny wybór i nawet calkiem dobrze wyglądają :yes: My mamy kilka żeby samsunga i żadna nas nie zawiodla do tej pory :yes:

Ja zastanawiam sie nad takim Aristonem tylko nie wiem czy pralko- suszarka razem to dobry pomysl ale nie mam miejsca na osobne sprzęty :sick:

Lucuś,

wykładasz????

Co do AGD, to ja "zafiksowałam się" na dość popularne marki, typu Siemens i Bosch.

Szarlotka, nie wykładam, słucham kolejnych wymagań raportowych naszych niemieckich właścicieli :)

Byłam dzisiaj tutaj w sklepie i z ciekawości sprawdziłam, jakich firm pralki są w sklepie - otóż Bosch, Siemens, AEG, Miele i ....Severin..

Ale to byl chyba mniejszy sklep, Kuperbuscha w każdym razie nie widziałam :)

Bambino Ty moje kochane,

przypomnij, z czego robisz ogrodzenie na bokach/ z tyłu? Panele? Jakieś konkretne? Masz jakąś wycenę?

Co do AGD, to ja "zafiksowałam się" na dość popularne marki, typu Siemens i Bosch.

Ciacho, boki i tył planuję z takich paneli z ocynkowanego drutu. Robiłam wyceny w tamtym roku, ale muszę je wygrzebać. Producentów tego typu paneli jest mnóstwo, trzeba wybrać takiego najbliżej miejsca zamieszkania.

Ja tez byłam na takie marki zafiksowana, ale postanowiłam się wykazać trochę większą inwencją ;)

aaa, rozumiem - myślałam, że jesteś "panią psorką":)

Miele, mówisz - a w tak chorych cenach, jak w PL, czy na swój rynek znośniejsze ceny mają?

a mnie zastanawia zróżnicowanie cenowe Miele, poszczególne sprzęty różnią się ceną nawet czterokrotnie. Dlatego np. Zastanawiam się, czy np. zmywarkę kupić jakiś wysoki model Bosch czy słaby Miele.

No to tak jak ja - oglądam i porównuję, bo są 2-3 modele (wzory) paneli - bierzesz ocynkowane, czy dodatkowo malowane proszkowo?

Ja chcę malnięte na czarno - by zminimalizować ilość kolorów budynku i otoczenia do max 3 (biały, czarny, ciemny zimny orzech).

Do konkretów agd mam jeszcze kawałeczek, więc nie zaczęłam nawet intensywnych poszukiwań:) - niestety nie doradzę Ci nic.

Ja zastanawiam sie nad takim Aristonem tylko nie wiem czy pralko- suszarka razem to dobry pomysl ale nie mam miejsca na osobne sprzęty :sick:

fajowy sprzęt Ivy, bardzo atrakcyjny wizualnie i parametry też niezłe :)

niestety nie wypowiem się w kwestii pralko-suszarki, ani suszarki, bo nigdy nie użytkowałam.

w związku z wystarczającą ilością miejsca zamierzam mieć je oddzielnie ;)

No to tak jak ja - oglądam i porównuję, bo są 2-3 modele (wzory) paneli - bierzesz ocynkowane, czy dodatkowo malowane proszkowo?

Ja chcę malnięte na czarno - by zminimalizować ilość kolorów budynku i otoczenia do max 3 (biały, czarny, ciemny zimny orzech).

.

myślałam nad malowanymi proszkowo, ale nie wiem, czy ta farba nie bedzie po jakimś czasie odpryskiwac...

A dlaczego miałaby???

Dobry ocynk + lakier to gwarancja spokoju przez dobrych parę lat.

No, ja planuję pierwsze malowanie po 10 latach najwcześniej:)

A ja to bym w ogóle nie chciała malować ;) , tylko zrobić i zapomnieć. Mam wrażenie, ze te ocynkowane są takie trochę bardziej "niewidzialne", ze nie mają w ogóle koloru.

A co demon D myśli na ten temat?