Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A dziś dla odmiany, znowu dołek... Mam ocieplenie strychu, oględnie mówiąc, do uzupełnienia...:bash:

oraz poprawki nierówności elewacji, kolejna warstwa siatki i kleju - na CAŁEJ elewacji! Ech, szkoda gadać :cry:

Bami pokaż spieki ...i elementy do poprawki :-) Pozachwycamy się trochę i zobaczymy co tam do poprawki ;)

Basia, odpad świetny!!

Dziewczyny dobrze piszą, lepiej teraz niż jakbyście mieli potem robić rewolucję już mieszkając

Choć tez nie lubię takich niespodziewanych akcji :(

a na elewacji to wiesz....może jakieś zielsko posadzisz i zniknie nierówność? Ja czasami sobie myślę że my się tak wszystkim przejmujemy a potem naprawdę nie zwraca się na wiele rzeczy uwagi ;)

Basia, odpad świetny!!

Dziewczyny dobrze piszą, lepiej teraz niż jakbyście mieli potem robić rewolucję już mieszkając

Choć tez nie lubię takich niespodziewanych akcji :(

a na elewacji to wiesz....może jakieś zielsko posadzisz i zniknie nierówność? Ja czasami sobie myślę że my się tak wszystkim przejmujemy a potem naprawdę nie zwraca się na wiele rzeczy uwagi ;)

Lucku, to nie tylko nierówności - trzeba poprawić narożniki, bo inaczej za jakiś czas popękają :(

Białe spieki są o wiele piękniejsze, ale leżą pod spodem :)

Bami jestem w miarę na bieżąco. Współczuję "wpadek" na Twojej budowie. Z tym ociepleniem to nie wiem czy dobrze rozumuję, do dołożenia jest ocieplenie dachu tak? Dobrze, że można tam wejść bez rujnacji zabudowy gk.

:hug:dla Ciebie. Ja ze swoim progiem przy Was to po prostu zwykła maruda jestem, głupio mi aż.

Elewację poprawią i też będzie dobrze. A jak osuszacie zamoknięte ściany? Zrobili to już?

Wysyłam buziaki, a spieki piękne. Już się zapowiadam na wizytę kiedyś kiedyś, żeby je pooglądać w pełnej krasie :).

Bami jestem w miarę na bieżąco. Współczuję "wpadek" na Twojej budowie. Z tym ociepleniem to nie wiem czy dobrze rozumuję, do dołożenia jest ocieplenie dachu tak? Dobrze, że można tam wejść bez rujnacji zabudowy gk.

:hug:dla Ciebie. Ja ze swoim progiem przy Was to po prostu zwykła maruda jestem, głupio mi aż.

Elewację poprawią i też będzie dobrze. A jak osuszacie zamoknięte ściany? Zrobili to już?

Wysyłam buziaki, a spieki piękne. Już się zapowiadam na wizytę kiedyś kiedyś, żeby je pooglądać w pełnej krasie :).

Alicja, dzięki za słowa pocieszenia :)

popatrzec na spieki możesz w każdej chwili, nawet leżące w trumnie w salonie są piękne :)

Taka płytka wielkości 1m X 3 m naprawdę robi wrażenie :)

Spieki są moim kolejnym zmartwieniem, mam mały problem ze znalezieniem doświadczonego z tym materiałem wykonawcy - muszę znaleźć kogoś, kto juz blaty spiekowe robił - o dziwo, nie jest to proste...a ja jeszcze mam w planach oklejenie drzwi i ściany :(

co zamokniętej ściany, na szczęście nie jest tego dużo - na ok. 4 m długości do wysokości 20-25 cm nad podłogą . Styropian jest tam zdjęty i pustaki schną. Od środka muszę puścić jakąś dmuchawę.

Jak to co się dzieje?

był tydzień cudownej laby rodzinnie i w miłym towarzystwie znajomych :) teraz pora działać !

A na moją działkę, dzięki miłemu forumowemu koledze - (pozdrawiam Piotrze, namawiam na założenie dziennika - z miejsca będziesz miał kilka nowych koleżanek ;) ) - przyjechały tony piachu!!!

Edytowane przez bami