lucka6 27.07.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Ale fajnie że już jesteś, w dodatku taka pozytywnie naładowana Ja jestem bardzo ciekawa Twojej kuchni, ogólnie wszystkiego jestem ciekawa I chciałam nieśmiało napisać że w przyszłym tygodniu idę na urlop, który spędzam stacjonarnie w Warszawie przez 2,5 tygodnia i zapraszam do siebie jak będziesz miała chwilkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.07.2013 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Akumulatorki naładowane, super :yes: przyjechały tony piachu!!! Będzie duża piaskownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 28.07.2013 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Ale fajnie że już jesteś, w dodatku taka pozytywnie naładowana Ja jestem bardzo ciekawa Twojej kuchni, ogólnie wszystkiego jestem ciekawa I chciałam nieśmiało napisać że w przyszłym tygodniu idę na urlop, który spędzam stacjonarnie w Warszawie przez 2,5 tygodnia i zapraszam do siebie jak będziesz miała chwilkę lucuś, myślałam o tym samym na pewno Cię odwiedzę, moj mąż wlasnie zawiózł Starszaka do teściów, został mi tylko Maluch, praca, budowa i niania , więc chwilka na pewno się znajdzie. co do kuchni, to mam problem. Spieki są na tyle nowym tematem, ze nie ma ludzi doświadczonych w tym materiale. Jestem na siebie wściekła, ze w ogóle zabrałam się za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 28.07.2013 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Akumulatorki naładowane, super :yes: Będzie duża piaskownica? otóż nie będzie! Ani dużej, ani nawet małej na urlopie do mnie dotarło, ze w moim życiu skończyła się era małych dzieci: bez problemu znoszą kilkugodzinną podróż, samodzielnie posługują się sztućcami, wrzucone do basenu głębokości 1,5 m nie toną zatem żadnych piaskownic Piasku potrzebowałam do podniesienia terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.07.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 otóż nie będzie! Ani dużej, ani nawet małej na urlopie do mnie dotarło, ze w moim życiu skończyła się era małych dzieci: bez problemu znoszą kilkugodzinną podróż, samodzielnie posługują się sztućcami, wrzucone do basenu głębokości 1,5 m nie toną zatem żadnych piaskownic Dużych dzieci gratuluję Piasku potrzebowałam do podniesienia terenu będziesz mieszać z obecnym czymś co masz na działce? Mi Elfir doradziła na moją glinę aby wymieszać z próchnicą i grubym piaskiem/żwirem/grysem. Próchnicą może być obornik, kompost, ewentualnie substrat torfowy.Do przekopania ręcznie albo glebogryzarką, albo przeorać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 28.07.2013 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Dużych dzieci gratuluję będziesz mieszać z obecnym czymś co masz na działce? Mi Elfir doradziła na moją glinę aby wymieszać z próchnicą i grubym piaskiem/żwirem/grysem. Próchnicą może być obornik, kompost, ewentualnie substrat torfowy.Do przekopania ręcznie albo glebogryzarką, albo przeorać. Kurczę, to chyba wtopa, bo ja tez mam glinę, ale piasek nie jest gruby moze wrzucę jeszcze wywrotkę żwiru i wtedy przemieszam - muszę zapytać Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.07.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 zapytaj ...mi napisała ze z samym piaskiem to :no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 28.07.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 wiecie, my mieszalismy z piaskiem....no i skonczylo się ostatnią akcją z wybuchem bomby i kilkoma tysiącami mniej w portfelu za to teraz jest za sucho chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.07.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Lucuś - co za bomba? Bamiśka - jak Twoja wena twórcza? Powróciła? Ty nigdy nie będziesz mieć zwykłego, przeciętnego i normalnego domku, bo sama nie jesteś zwykła, przeciętna i normalna;), a jeszcze masz TAKIEGO CHRISA u boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 29.07.2013 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 wiecie, my mieszalismy z piaskiem....no i skonczylo się ostatnią akcją z wybuchem bomby i kilkoma tysiącami mniej w portfelu za to teraz jest za sucho chyba chyba nie ma innej rady, jezeli coś ma kiedyś tam urosnąć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 29.07.2013 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Bamiśka - jak Twoja wena twórcza? Powróciła? Ty nigdy nie będziesz mieć zwykłego, przeciętnego i normalnego domku, bo sama nie jesteś zwykła, przeciętna i normalna;), a jeszcze masz TAKIEGO CHRISA u boku Raśko, moja wełna twórcza uleciała na dobre urlop był na tyle udany, ze się kompletnie zdekompensowałam Połechtałaś mnie osądem mojej skromnej osoby (chociaż zasugerowałaś chyba, ze nie jestem do końca normalna ), ale muszę sprostować: - jestem zwyczajną dziewczyną (obecnie nadgryzioną zębem czasu - była tu kiedyś u mnie dyskusja na temat wieku, dr au bardzo elegancko się odnalazł - przekorny los postawił na mojej drodze Chrisa (btw - jest do wzięcia od niedawna - są chętne? Moze ktoś chce mieć "salon jak obraz" ? Nie ? Nie ma? Czy moze niedowidzę? ) i ja, ze swoją mentalnością panienki z dobrego domu - odjechałam - los postawił tez na mojej drodze niezwykle wymagającego inwestora strategicznego, który jednocześnie okazał się otwarty na wariactwa i bawią go moje i Chrisowe poczynania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 29.07.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Zgadzam się z RASIĄ, że u Ciebie nie będzie normalnie - ale w bardzo pozytywnym sensie - będzie z rozmachem, polotem i lekkim celowym szaleństwem architektonicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 29.07.2013 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Zgadzam się z RASIĄ, że u Ciebie nie będzie normalnie - ale w bardzo pozytywnym sensie - będzie z rozmachem, polotem i lekkim celowym szaleństwem architektonicznym. Kurczę, normalnie rosnę Chciałabym, zeby tak było, ale.... Tu powinna się znaleźć długa lista trudności - nie - do - przezwyciężenia wiem, ze za chwilę się przytkam i dom będzie niedokończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 29.07.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Jak się przytkasz, to się i odetkasz:D - nie lamentuj!!!!!! dom szybko wykończysz i dopracujesz!!!Fachowca do spieków namierzyłaś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 29.07.2013 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Jak się przytkasz, to się i odetkasz:D - nie lamentuj!!!!!! dom szybko wykończysz i dopracujesz!!! Fachowca do spieków namierzyłaś??? Niestety to nie są lamenty, tylko racjonalny ogląd rzeczywistości Lepiej się pochwał, co ładnego wybrałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 29.07.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Lucuś - co za bomba? Rasiu, z bombą to trochę może przesadzone choć dla mnie to tak wyglądało w osatnim momencie przed kostką wywieźliśmy całą glinę sprzed tarasu, mieliśmy ponad metrową dziurę, wyglądało to tragicznie... Teraz dosypany jest tam piasek a na wierzch pójdzie ok 20cm ziemi, mam nadzieję że będzie OK, na pewno teraz jest sucho i totalnie inaczej niż było Wrzucałam zdjęcia, to możesz sobie popatrzeć Kurczę, normalnie rosnę Chciałabym, zeby tak było, ale.... Tu powinna się znaleźć długa lista trudności - nie - do - przezwyciężenia wiem, ze za chwilę się przytkam i dom będzie niedokończony Basia, dasz radę!! Co prawda mnie też ostatnio niemoc dopadła i mam dość wszystkiego a najbardziej wyrywania chwastów, ale mam nadzieję że za jakiś czas przejdzie.. Zrób po prostu kuchnię i barierki, a cała reszta (elewacja, płot, itp) może się nawet przez rok kończyć, przynajmniej mi się tak wydaje... Jeśli chodzi o spieki - nie mogą Ci frontów przygotować panowie od kamienia? Albo pan Waldek od kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 29.07.2013 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Rasiu, z bombą to trochę może przesadzone choć dla mnie to tak wyglądało w osatnim momencie przed kostką wywieźliśmy całą glinę sprzed tarasu, mieliśmy ponad metrową dziurę, wyglądało to tragicznie... Teraz dosypany jest tam piasek a na wierzch pójdzie ok 20cm ziemi, mam nadzieję że będzie OK, na pewno teraz jest sucho i totalnie inaczej niż było Wrzucałam zdjęcia, to możesz sobie popatrzeć Basia, dasz radę!! Co prawda mnie też ostatnio niemoc dopadła i mam dość wszystkiego a najbardziej wyrywania chwastów, ale mam nadzieję że za jakiś czas przejdzie.. Zrób po prostu kuchnię i barierki, a cała reszta (elewacja, płot, itp) może się nawet przez rok kończyć, przynajmniej mi się tak wydaje... Jeśli chodzi o spieki - nie mogą Ci frontów przygotować panowie od kamienia? Albo pan Waldek od kuchni? pan Waldek robi tylko to, na czym się zna -czyli przygotuje wszystko pod spieki. Panowie od kamienia to jedna z opcji, jezeli się wykażą realizacjami ze spieków, będą robić. Z kamieniem poradzili sobie na 6, ale spieki... Sama nie wiem. Grzebalam w necie i w całej Polsce firm oferujących blaty ze spieków jest kilka - dosłownie. W galeriach mają te same zdjęcia - chyba z folderów producenta. Zdarzają się pojedyncze foty z realizacji, widac, ze z salonów kuchennych. Do końca tygodnia obdzwonię wszystkich, moze czegoś się dowiem. Naprawdę nie wiem, co mnie napadło z tymi spiekami, kompletne zaćmienie umysłowe. Z drzwiami tez mam obstrukcję - nie ma forniru jesionowego w odpowiednim odcieniu. Nie wiadomo, czy w ogóle będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 31.07.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Basia dzięki za namiar - zastanowię się czy skorzystać bo w międzyczasie udało się mi kogoś namierzyć.Co do fachowca do spieków zapytam swojego stolarza czy kogoś zna. Jak Ci idzie suszenie ścian po zalaniu. U mnie po tynkach i wylewkach jest masakra. W pomieszczeniach bez okien to jakby ktoś polał ściany i podłogę z węża. Woda po prostu spływa ze ścian. W pokojach całe szczęście jest OK, ale słabo to wszystko schnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 31.07.2013 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Basia dzięki za namiar - zastanowię się czy skorzystać bo w międzyczasie udało się mi kogoś namierzyć. Co do fachowca do spieków zapytam swojego stolarza czy kogoś zna. Jak Ci idzie suszenie ścian po zalaniu. U mnie po tynkach i wylewkach jest masakra. W pomieszczeniach bez okien to jakby ktoś polał ściany i podłogę z węża. Woda po prostu spływa ze ścian. W pokojach całe szczęście jest OK, ale słabo to wszystko schnie. Pozdrawiam Ala, moi sąsiedzi polecają jeszcze swojego płytkarza, jezeli chcesz, wezmę namiar. wody w tynkach i wylewkach są hektolitry, nie martw sie tylko otwieraj okna, pogoda Ci sprzyja jezeli masz dobrego stolarza, chętnie go zagospodaruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 01.08.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Ala, moi sąsiedzi polecają jeszcze swojego płytkarza, jezeli chcesz, wezmę namiar. wody w tynkach i wylewkach są hektolitry, nie martw sie tylko otwieraj okna, pogoda Ci sprzyja jezeli masz dobrego stolarza, chętnie go zagospodaruję Wiesz co weź na wszelki wypadek ten namiar. Co do stolarza to mój znajomy ze swoim kolegą mam nadzieję, że zrobią mi kuchnię. Ale zarobieni są ostatnio, mam nadzieję że nie zrezygnują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts