Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pijawka na pewno powerowi nie służy ;)

Bami, rozumiem po kolorze, że bramę Hormana kupujesz? Gdziekolwiek, czy starannie wybrałaś punkt sprzedaży? Też myślę o titan metalic, choć wolałabym coś mniej oklepanego... ale muszę się zmieścić w budżecie ;)

Zamierzam kupić w polecanym na FM punkcie na Bartyckiej. Nie jest to na pewno szczyt oryginalnosci, ale oni na przykład takiej realizacji jeszcze nie mieli... Tez próbowałam kombinować z bramą obłozoną drewnem, ale z tym jest dużo korowodu i cena x2. Myślę, ze wyjdzie ok, bo ja mam sporo drewna na elewacji, a przecież musi mi jeszcze starczyć na mój trawertyn ;-)

Chodzi o punkt H na Bartyckiej? Czy kogoś innego, kto ma ich bramy?

Jeśli chodzi o ogrodzenie, to IMO wcale nie porażka :D Życzę Ci takiego pasma zwycięstw do końca urządzania :cool:

Świetny wkład komikowy, właśnie takiego będę poszukiwać, tzn. szerokiego. Wyobrażasz sobie, ile to do czyszczenia? :cool: Możesz mi coś skrobnąć na pw nt. oferty na ten wkład?

Chodzi o punkt H na Bartyckiej? Czy kogoś innego, kto ma ich bramy?

Jeśli chodzi o ogrodzenie, to IMO wcale nie porażka :D Życzę Ci takiego pasma zwycięstw do końca urządzania :cool:

Świetny wkład komikowy, właśnie takiego będę poszukiwać, tzn. szerokiego. Wyobrażasz sobie, ile to do czyszczenia? :cool: Możesz mi coś skrobnąć na pw nt. oferty na ten wkład?

Punkty H na Bartyckiej są co najmniej 3... Jak się spiszą to polecę :-)

Co do ogrodzenia, to ich porażka... Ale kij ma zawsze 2 końce. Co tu dużo pisać, wszystko jest na mojej głowie i inaczej nie będzie :-(

Nie pomyślałam o czyszczeniu... to jest argument przeciw. Może zejdę do 136 cm :-)

W wolnej chwili podeślę Ci ofertę, jaką dostałam na priv

Bami, to nie tylko mąż... syna tez mamy takiego samego :lol2: U mnie także FCB RULES :cool:

Trzymam kciuki, żebyś już wyluzowała będąc na wakacjach, wyłączyła myślenie i zapomniała o budowie ;)

A jak masz super gościa od instalacji, to dawaj! Podziel się, sąsiadko ;) Dzięki za maila nt. kominków, choć i tak ceny mnie dobiły... :sick:

Bami, to nie tylko mąż... syna tez mamy takiego samego :lol2: U mnie także FCB RULES :cool:

Trzymam kciuki, żebyś już wyluzowała będąc na wakacjach, wyłączyła myślenie i zapomniała o budowie ;)

A jak masz super gościa od instalacji, to dawaj! Podziel się, sąsiadko ;) Dzięki za maila nt. kominków, choć i tak ceny mnie dobiły... :sick:

Mój ma 7 lat a Twój?

Gościa od instalacji mogę podać choćby zaraz, ale może lepiej poczekam aż skończy, może będziesz chciała zobaczyć jego dokonania? Trochę miałam opory by go zatrudnić, ale był z polecenia Chrisa i skusiło mnie to, że zrobił mi WSZYSTKIE instalacje. Jak wiesz, u mnie z czasem raczej krótko i komfort załatwienia wszystkiego był kuszący. Poza tym nikt na nikogo nie zwalał winy i nie wchodził sobie w drogę.

Moja dobra rada dla budujących "trochę za mną"

MINIMALIZOWAĆ LICZBĘ EKIP NA BUDOWIE.

Kominki zabójcze, cena też...

Jutro mecz FC Barcelona - Real Madryt. mieliśmy na niego jechać... Starszak kocha Barcę i piłkę w ogóle. Zamierza być drugim Messim. A ja po cichutku wolę CR7, co wywołuje pełne pogardy prychanie Starszaka :-) i Strategicznego :cool:

Mój ma 7 lat a Twój?

No to zgadłam, mamy tego samego ;) Mój też ma 7 i kompletnego bzika na punkcie Barcy, był nawet na eliminacjach (zaznaczam - to nie był mój pomysł ;) ) do FCB Varsovia, czy jakoś tak. Czeka cierpliwie na liście rezerwowej i też wierzy, że będzie drugim Messim ;) Do tej pory udawało mi się wymigać z wożenia go na treningi 3 razy w tygodniu (i tak wożę go codziennie na coś...), ale obawiam się, że w tym roku bez piłki już nie przejdzie... :rolleyes: Tak do końca nie jestem pewna, gdzie się budujesz... bo jeśli rzeczywiście tak niedaleko, to może będziemy się na treningach spotykać w jakimś okolicznym klubie? ;)

A Twoje młodsze to może dziewczynka? To by były dopiero jaja :lol2:

Minimalizacja ekip na budowie to stanowczo dobry pomysł. Inny dobry to zebranie do kupy ekip, które się znają i razem pracują od lat - taką mam możliwość.

No nie! Chwilę mnie nie było, a tu widzę, że i "mojego" męża już poznałyście:p

To ja się zgłaszam do trygonu!!!

Rybka jestem:wiggle:

I mój siedmiolatek szaleje za piłką:rolleyes:

Ale nie chce być Mezzi, tylko Najlepszym Na Świecie Bramkarzem, co żadnej piłki nie przepuści;)

Bambi! Jakiej firmy to wkład?

No nie! Chwilę mnie nie było, a tu widzę, że i "mojego" męża już poznałyście:p

To ja się zgłaszam do trygonu!!!

Rybka jestem:wiggle:

I mój siedmiolatek szaleje za piłką:rolleyes:

Ale nie chce być Mezzi, tylko Najlepszym Na Świecie Bramkarzem, co żadnej piłki nie przepuści;)

Bambi! Jakiej firmy to wkład?

Wkład Brunner...

A mój też raczej ma warunki na bramkarza, a nie na Messiego, który ma 166 cm :-)

No to zgadłam, mamy tego samego ;) Mój też ma 7 i kompletnego bzika na punkcie Barcy, był nawet na eliminacjach (zaznaczam - to nie był mój pomysł ;) ) do FCB Varsovia, czy jakoś tak. Czeka cierpliwie na liście rezerwowej i też wierzy, że będzie drugim Messim ;) Do tej pory udawało mi się wymigać z wożenia go na treningi 3 razy w tygodniu (i tak wożę go codziennie na coś...), ale obawiam się, że w tym roku bez piłki już nie przejdzie... :rolleyes: Tak do końca nie jestem pewna, gdzie się budujesz... bo jeśli rzeczywiście tak niedaleko, to może będziemy się na treningach spotykać w jakimś okolicznym klubie? ;)

A Twoje młodsze to może dziewczynka? To by były dopiero jaja :lol2:

Minimalizacja ekip na budowie to stanowczo dobry pomysł. Inny dobry to zebranie do kupy ekip, które się znają i razem pracują od lat - taką mam możliwość.

Aggula, co do ekip to Twoje rozwiązanie jest świetne, jeżeli ekipy są bezgranicznie uczciwe, albo jak masz bardzo zaangażowanego Kierbuda. Zaprzyjaźnione ekipy mają tendencję do ukrywania przed inwestorem niedoróbek :-(. Ja tak miałam z tynkarzami i instalatorami - bardzo się zakolegowali. Natomiast na linii instalatorzy- Górale mocno iskrzy i kablują mi jedni na drugich...

Moje młodsze to chłopczyk :-)

A my chyba tylko pozornie jesteśmy sąsiadkami - tam gdzie teraz mieszkam i Twojej budowy. A wyprowadzimy się na prawą stronę Wisły - i tam będę musiała znaleźć szkółkę piłkarską. Mój Młody też marzył o szkółce FCB, ale nie miałam jak go wozić na Ursynów 3x w tygodniu :-((

• 3 weeks później...

Zaniedbany ten mój dziennik, urlop, rok szkolny... po prostu "nie zdanżam" ;-)

Teraz mam:

- całą instalację ogrzewania podłogowego

- oraz resztę instalacji

- oprócz wentylacji-reku - firma wchodzi w poniedziałek

Więc zaraz po nich wylewki i tadam! będę miała stan deweloperski - trochę długo to trwało bo 15 miesięcy...

No właśnie - wychodzi moje zakręcenie - to był post do dziennika :-)

Edytowane przez bami