bami 26.08.2013 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 nareszcie nowy wpis Co ci kierbud zawinił? nie zauważył, ze konstrukcja dachu została zrobiona niezgodnie z projektem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 26.08.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 O żesz. Rozumiem, że problem był poważny, skoro kosztował 5 cyfrową kwotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 26.08.2013 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 O żesz. Rozumiem, że problem był poważny, skoro kosztował 5 cyfrową kwotę? zeby wzmocnić konstrukcję dachu, trzeba było usunąć (i tak źle zrobione) ocieplenie i rury od reku biegnące na strychu. Wełna oczywiscie nie nadaje się do ponownego użycia. Wylądowała w kontenerach. Nowa wełna... Musiała kosztować. Podobnie jak wykonawstwo całej operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 26.08.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 A ja się właśnie zastanawiam, czy dopadła mnie paranoja inwestorska z przeprojektowywaniem dachu, które sobie zafundowałem (tzn. czy nie wymądrzyłem się zanadto). Do tego wymyśliłem sobie jeszcze wzmocnienie łączenia krokwi z murłatą, bo się forum naczytałem. Uszami wyobraźni już słyszę ten jęk wykonawcy, jak mu każę mocować wszędzie łączniki krokwiowe ;/ Na razie mam jedną rzecz zwaloną, tj. schody. I to na własne życzenie, bo dałem architektowi takie wytyczne, że zrobił za wąski podest, a wykonawca wykonał go jeszcze węziej niż w projekcie. I teraz zamiast dwubiegowych schodów będą zabiegowe :/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 26.08.2013 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 A ja się właśnie zastanawiam, czy dopadła mnie paranoja inwestorska z przeprojektowywaniem dachu, które sobie zafundowałem (tzn. czy nie wymądrzyłem się zanadto). Do tego wymyśliłem sobie jeszcze wzmocnienie łączenia krokwi z murłatą, bo się forum naczytałem. Uszami wyobraźni już słyszę ten jęk wykonawcy, jak mu każę mocować wszędzie łączniki krokwiowe ;/ . paranoja inwestorska - szkoda, ze mnie nie dopadła Na razie mam jedną rzecz zwaloną, tj. schody. I to na własne życzenie, bo dałem architektowi takie wytyczne, że zrobił za wąski podest, a wykonawca wykonał go jeszcze węziej niż w projekcie. I teraz zamiast dwubiegowych schodów będą zabiegowe :/. hmmm... Rozumiem, ze to moze prszeszkadzać - Tylko od Twojego nastawienia zależy, jak długo - przez tydzień, miesiąc, dwa czy forever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 27.08.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 hmmm... Rozumiem, ze to moze prszeszkadzać - Tylko od Twojego nastawienia zależy, jak długo - przez tydzień, miesiąc, dwa czy forever Wolę zabiegowe od niegychodnych dwubiegowych. Tylko teraz całość trzeba przeliczyć i wykonać poprawki, a mi się nie chce :/. Ogólnie to dzisiaj ja mam budowlanego doła (na zasadzie po co ja właściwie ten dom buduję, projekt jest do du...szy i w ogóle). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 27.08.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 dr_au bedzie dobrze... takie doly przewaznie kazdego inwestora lapia, tylko nigdy nie wiemy na jakim etapie...i na jak dlugo:( polecam forumowy watek naszej Amglad1 o psychicznym dolku... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?207949-a-kto-ma-do%C5%82a-po-budowie-i-pust%C4%85-kiesze%C5%84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 27.08.2013 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Wolę zabiegowe od niegychodnych dwubiegowych. Tylko teraz całość trzeba przeliczyć i wykonać poprawki, a mi się nie chce :/. Ogólnie to dzisiaj ja mam budowlanego doła (na zasadzie po co ja właściwie ten dom buduję, projekt jest do du...szy i w ogóle). Budowlana sinusoida Za chwilę znowu będziesz na wznoszącej Po co budujesz? Bo tak ! Powodów jest mnóstwo: każdy ma inne. U mnie mikrogramem przeważajacym szalę okazała się suszarka z praniem, której zimą nie ma gdzie postawić. Nie mogła stać w łazience, bo ta jest raczej pokojem kąpielowym i było utrudnione dojście do prysznica. W garderobie i naszej sypialni nie było na nią miejsca. Nie chciałam jej stawiać w pokoju synka, więc lądowała w salonie. Kropka. Przysłowiowe gacie w salonie rozpoczęły proces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 27.08.2013 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Bami,dlatego ja postanowiłam, że bez suszarki elektrycznej się w ogóle nie przeprowadzam:D - bo żadne tam takie i inne suszące się części garderoby nie będą zaburzać widoków w domu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 27.08.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Mmelisa - do poczytania wieczór. Miałem identyczny zjazd po wykończeniu pierwszego mieszkania. Teraz bardzo chciałbym tego uniknąć. bami - w sumie, to po co buduję, to wiem. Po prostu w krakowskich realiach jest to najatrakcyjniejszy sposób na zapewnienie sobie przestrzeni mieszkalnej (zarówno w sensie efektywności wydanych pieniędzy, jak i jakości życia). Ale oczywiście dopadły mnie wątpliwości co do projektu i masy innych rzeczy. Sinusoida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 27.08.2013 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Bami, dlatego ja postanowiłam, że bez suszarki elektrycznej się w ogóle nie przeprowadzam:D - bo żadne tam takie i inne suszące się części garderoby nie będą zaburzać widoków w domu:D ciacho, teraz miejsca mam tyle, ze mogę rozstawic kilka i nawet tego nie zauważę pomimo to, suszarka elektryczna tez będzie. Muszę poszukać takiej z ogroooomnymi drzwiczkami - niestety są u nas bardzo mało popularne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 27.08.2013 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 dr_au też przez to przechodziłam, ale minęło wraz z powolnym wyłonieniem całości - zrobił się dość atrakcyjny zakątek i środek tez zaczyna wyglądać wizualnie coraz bardziej mi się podoba. Czeka nas jeszcze dużo pracy i trudnych wyborów, ale jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 27.08.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Ja mam suszarke siemens- bardzo duży bęben i drzwiczki wg mnie tez duże- nie wiem czy dla ciebie wystarczające ale jesli po to zeby włożyć jakieś koce czy poduszki to bez problemu wejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 27.08.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 dr_au też przez to przechodziłam, ale minęło wraz z powolnym wyłonieniem całości - zrobił się dość atrakcyjny zakątek i środek tez zaczyna wyglądać wizualnie coraz bardziej mi się podoba. A fotki gdzie ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 27.08.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Ano właśnie. W dzienniku widać tylko schody (których jestem fanem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 27.08.2013 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 A fotki gdzie ????? demoni, nie sądzisz chyba, ze odwazę pokazać się cokolwiek, po tym jak TY POKAZAŁAŚ Carrarę? a tak na poważnie, to juz za chwileczkę, juz za momencik... Będzie coś do pokazania - mam nadzieję. chyba, ze interesuje Was wełna w kontenerze albo proces wkładania 10 metrowej belki przez dziurkę w dachu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 27.08.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) Ano właśnie. W dzienniku widać tylko schody (których jestem fanem). Muszę przyznać, ze są wybitnie wygodne - stopnie są niezbyt wysokie i głębokie. zamowilismy juz do nich barierkę - robi się obiecuję pokazać, jak tylko ją zainstalują... a skoro jesteśmy przy schodach: kto zgadnie, co było Chrisową inspiracją do tego projektu? Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 27.08.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Basia, fajnie czytać że u Ciebie już lepiej, od razu powiało optymizmem Ja aktualnie jestem znów na krzywej spadkowej, ale mam nadzieję że jak już wynajmiemy mieszkanie to odetchnę Za to pralkę dzisiaj sobie kupiłam i już mam ją w mojej pralni, jeszcze nie podłączona ale i tak już prawie ją kocham, po 2 miesiącach bez pralki cała rodzina się cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 28.08.2013 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Lucuś optymizm trochę naciągany, bo dół był adekwatny do powagi sytuacji Gratuluję pralki i trzymam kciuki za szybkie wynajęcie mieszkania moja pralka juz ledwie zipie, a nie mogę kupić docelowej bo się nie zmieści ( mam teraz w małej łazience wnękę na taką płytką pralkę) . Nie wiem, czy wytrzyma do przeprowadzki Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 28.08.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Bami, to się szybko przeprowadź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts