Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hello Lucuś!!!!

gdzie byłaś, jak Cię nie było???:)

Podziwiam Cię - ja bym chyba zażądała zatrudnienia praczki, albo zarządziła ubrania jednorazowe:lol2:

Bamka,

optymizm na wyżynach naturalnie, czy naciągasz na siłę?

Teraz musi być już tylko dobrze!

Hej Bami!

Kiedy będą aktualne foty? :)

nie wiem lullku :)

nie mam co pokazywać na razie - chyba, że wełnę w rolkach albo dziurę w dachu

Aktualnie oczekuję na: barierkę do schodów, drzwi zewnętrzne (wewnętrzne nie mogą się zrobić z powodu braku forniru o odpowiednim odcieniu), drewno do łazienek, wannę balteco senzo, kolejną wycenę na spieki, zlew do kuchni oraz pewną piękną baterię, którą zaraziłam się od Demona. I na elewację drewnianą - jak Marian upora się z poddaszem, zabierze się za nią :).

poza tym jestem zła na mojego męża i starszego syna, bo nie podoba im się łóżko, jakie temu ostatniemu zaplanowałam. Zburzyli mój cały koncept!

sporo tego:) a podjazd teraz też będziesz planować czy zostawiasz na później?( chodzi mi o to czy będziesz go robić przed przeprowadzką)

chciałabym teraz, ale nie mam jeszcze projektu ani potencjalnego wykonawcy :(

nie mam też ogrodzenia, więc raczej będzie mi ciężko ze wszystkim zdążyć

Hello Lucuś!!!!

gdzie byłaś, jak Cię nie było???:)

Ania, na wsi net działa jak chce, zresztą mało czasu mam :( ostatnie 3 tygodnie spędzaliśmy w dużej mierze w mieszkaniu, z którego wciąż mimo pustek wyjeżdzalismy pełnym samochodem :( Teraz czekamy na chętnych do wynajmu, mam nadzieję że się w końcu uda bo nasze finanse ledwo już zipią...Potrzebuję wciąż strasznie dużo rzeczy, przede wszystkim jakieś półki do dzieciaków i choć kilka w garderobie. Drzwi zostawię sobie chyba na za nie wiadomo ile ;) Ale zakup pralki to krok w dobrą stronę, właśnie ją testujemy, jest cichuteńka, pojemna i chyba baardzo fajna :) I marzę o prawdziwych wakacjach, nie takich w domu ze sprzątaniem i ogarnianiem wszystkiego dookoła. W ogóle w domu jest strasznie dużo tej pracy, a ja nie jestem typem gospodyni, więc wydaje się że mam permanentny bałagan :( Na pewno sprawy nie ułatwia brak mebli ;)

Basia, do podjazdu musisz chyba przede wszystkim wylać kawałek pod bramą, żeby brukarze mogli zrobić podjazd - przynajmniej nam tak tłumaczyli i dlatego nie zrobiliśmy kostki w zeszłym roku bo nie było ogrodzenia. Moi sąsiedzi mówią że brak kostki jest szczególnie uciążliwy zimą bo nie można łatwo odśnieżać, ja myślałam że latem bo się nosi...Moi brukarze są OK, masz chyba namiary. Choć teraz po basenie musimy ich ściągnąć żeby przełożyli kostki na tym miejscu do parkowania bo po basenie zrobiło się tam nierówno

Basiu - kontaktowałam się ze swoim stolarzem w sprawie spieków. Długo to trwało, wybacz.

Niestety nie zna tych kamieniarzy z realizacji o której Ci pisałam. Ale jako, że bardzo go prosiłam o pomoc, popytał się swoich znajomych z branży i polecili mu zakład z Duchnowa: http://www.blatyfest.pl 601.352.296, 601.097.058. Widział ich jakąś realizację i mówił, że ładnie zrobione, a znajomi móiwli, że robia podobno spieki.

Tyle jestem w stanie Ci pomóc.

Jeśli chodzi o dach - współczuję.

Ja ciągle nie wiem czy wydać 6000 na 2 cm wylewki samopoziomującej :(.

Hej Bami :) piszesz o wyborze przycisków od inteligencji . Do czego się przymierzasz ? Ja też męczę temat u siebie i decyzji brak .Może się zainspiruję ? :)

Onoa,

zdecydowaliśmy sie na takie, o których nasz pan z IQ HOUSE mówił, ze najlepiej współpracują z home serwerem. Czyli na Busch Prion.

Wizualnie są dla mnie akceptowalne, wybrałam czarne.