bami 29.08.2013 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) Basiu - kontaktowałam się ze swoim stolarzem w sprawie spieków. Długo to trwało, wybacz. Niestety nie zna tych kamieniarzy z realizacji o której Ci pisałam. Ale jako, że bardzo go prosiłam o pomoc, popytał się swoich znajomych z branży i polecili mu zakład z Duchnowa: www.blatyfest.pl 601.352.296, 601.097.058. Widział ich jakąś realizację i mówił, że ładnie zrobione, a znajomi móiwli, że robia podobno spieki. Tyle jestem w stanie Ci pomóc. Jeśli chodzi o dach - współczuję. Ja ciągle nie wiem czy wydać 6000 na 2 cm wylewki samopoziomującej . Ala, dziękuję, muszę do nich zajrzeć. Dach już chyba przebolałam Ja tez bym nie wiedziała, czy wydać ... Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 30.08.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Ja rowniez czekam na jakies nowe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 30.08.2013 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Ja rowniez czekam na jakies nowe fotki Sama juz bardzo bym chciała coś pokazać, ale nie ma co... dzisiaj spotkałam sie z kolejnym kamieniarzem, w sprawie spieków. Btw - bardzo fajny kontakt - dziękuję Adk! biedny chłopak za głowę się łapał, jak się dowiedział, co chcę zrobić . Na szczęście sprawiał wrażenie wyjątkowo rozumnego. ma przemyśleć sprawy techniczne i zrobić wycenę. Gdyby mnie nie podkusiło z tymi spiekami, juz dawno miałabym kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa222 01.09.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Witam serdecznie super dziennik i dom.Podglądałam z ukrycia a traz mam prośbę mogłaby mi pani napisać co to jest za model zlewu bardzo mi się podoba a nie mogę wyszukać takiego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 01.09.2013 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Witam serdecznie super dziennik i dom.Podglądałam z ukrycia a traz mam prośbę mogłaby mi pani napisać co to jest za model zlewu bardzo mi się podoba a nie mogę wyszukać takiego modelu. Witaj stefa świetny masz nick jezeli chodzi o zlew do kuchni, to Duravit Starck K. Właśnie go zamówiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa222 01.09.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Dziękuję za szybką odpowiedz, to już niedługo będzie cieszył oko.A nick to przezwisko panieńskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 01.09.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 i ja czekam finiszujesz już ze spiekami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 02.09.2013 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 i ja czekam finiszujesz już ze spiekami? Lucuś, nazwałabym to raczej powolną grą wstępną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 02.09.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Lucuś, nazwałabym to raczej powolną grą wstępną... Ja się tak miziam z podłogówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 02.09.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Ja się tak miziam z podłogówką a ja z meblowaniem choć u mnie powody są pewnie bardziej prozaiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 03.09.2013 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 No cóż, niektórzy muszą się pomiziać za to z balustradą poszło mi szybko, podobnie, jak z zamówieniem MOJEJ wanny i mojego zlewozmywaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 03.09.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Czyli balustrade zamowilas? I jaka bedzie i z czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 03.09.2013 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Czyli balustrade zamowilas? I jaka bedzie i z czego? Czarna, gięta. Metalowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yenulka 04.09.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Witam serdecznie, trafiłam do Ciebie z białej listy wykonawców, bardzo mi sie podobają Twoje schodu i już sobie namiar zapisałam nawet:) Doczytałam że robisz drewno na elewacji - czy można prosić o więcej szczegółów? Jakie drewno, gdzie i za ile:) i czy masz sprawdzonego wykonawcę takiej elewacji? Ja się ciągle waham, czy zastąpić drewno systemem tynkowym Ceresita czy jednak drewno zastosować. Będę wdzięczna za info jak wy to ogarnęliście Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 04.09.2013 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Witam serdecznie, trafiłam do Ciebie z białej listy wykonawców, bardzo mi sie podobają Twoje schodu i już sobie namiar zapisałam nawet Doczytałam że robisz drewno na elewacji - czy można prosić o więcej szczegółów? Jakie drewno, gdzie i za ile i czy masz sprawdzonego wykonawcę takiej elewacji? Ja się ciągle waham, czy zastąpić drewno systemem tynkowym Ceresita czy jednak drewno zastosować. Będę wdzięczna za info jak wy to ogarnęliście Pozdrawiam P.S bardzo przepraszam ale jak nowicjusz wpisałam się w dzienniku - ogromnie przepraszam. Czy możesz usunąć tam mój post? yenulka, tylko Ty możesz usunąć swój post. Na dole każdego postu masz opcję "edytuj post" i wewnątrz opcję usuwania. na elewację wybrałam świerk impregnowany i lakierowany preparatami Bondex. Na razie nie polecę ekipy, bo jeszcze nie zrobili dobry namiar na sprawdzonych wykonawców ma forumowy Zygii - ma śliczną elewację z drewna, zajrzyj do dziennika. Nie podliczyłam jeszcze finalnych kosztów, bo nie zakupiłam jeszcze wszystkiego. Szacuję m2 elewacji na ok. 140 zł. A Ty na jakim etapie jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yenulka 05.09.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 dziękuję za podpowiedź - post w dzienniku już usunęłam dziękuję za info odnośnie drewna - ja się ciągle nie mogę zdecydować - z jednej strony ogromnie mi się ono podoba, z drugiej strony opcja konserwacji co 5 lat średnio mi się uśmiecha. Takie chciałabym a boję się jeśli chodzi o nasza budowę, to jutro ma hydraulik ciągnąć piony a w sobotę ekipa ma się brać za wylewanie chudego betonu, czyli jak widzisz sam początek:) ale ja już o oknach, elewacjach i dachu myślę - wszystko przez FM pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 05.09.2013 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 dziękuję za podpowiedź - post w dzienniku już usunęłam dziękuję za info odnośnie drewna - ja się ciągle nie mogę zdecydować - z jednej strony ogromnie mi się ono podoba, z drugiej strony opcja konserwacji co 5 lat średnio mi się uśmiecha. Takie chciałabym a boję się m Wiele osób rezygnuje z drewna z powodu konieczności konserwacji co jakiś czas. dla mnie są to rozterki analogiczne np. do wyglądu i odbioru danej osoby. Jeżeli ktoś chce ładnie wyglądać, musi się postarać, zainwestować w to trochę czasu i środków. Podobnie jest domem: bryłą, elewacją, dodatkami, szczegółami. Każdy wybiera opcję odpowiednią dla niego. Ja akurat wybrałam drewno, bo bardzo je lubię o konserwację pomartwię się, jak przyjdzie na nią czas ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.09.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 ot to. pieknie to opisalas bami nie taki diabel straszny jak go maluja...wiec i z ta konserwacja tez nie bedzie kosmosu to tak jak kobieta ubierajaca piekna suknie...jakie buty do tego ma wybrac? szpilki, baletki a moze adidasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 05.09.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Mam wrażenie, że wiele osób rezygnuje z drewna z tych samych powodów, z których rezygnuje również z innych materiałów elewacyjnych - bo to kosztuje. Tynk też trzeba raz na kilka lat pomalować, a jakoś nikt z tego powodu z niego nie rezygnuje . Tynk i styropian rządzą, bo są zwyczajnie tanie. Problem w tym, że wyjąwszy naprawdę nieliczne chlubne przypadki (na które musi też pozwalać plan zagospodarowania przestrzennego), jak się chce mieć ładnie, to trzeba trochę grosza na to wysupłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 05.09.2013 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Mam wrażenie, że wiele osób rezygnuje z drewna z tych samych powodów, z których rezygnuje również z innych materiałów elewacyjnych - bo to kosztuje. Tynk też trzeba raz na kilka lat pomalować, a jakoś nikt z tego powodu z niego nie rezygnuje . Tynk i styropian rządzą, bo są zwyczajnie tanie. Problem w tym, że wyjąwszy naprawdę nieliczne chlubne przypadki (na które musi też pozwalać plan zagospodarowania przestrzennego), jak się chce mieć ładnie, to trzeba trochę grosza na to wysupłać. otóż to - zupełnie jak z butami albo torebką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts