Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

na pewno macie rację:) wiadomo że jak coś ma być super to należy w to zainwestować - czasem są to pieniądze, czasem czas i praca.

czasem jednak trzeba pójść na kompromis, nie wszystko jest czarne lub białe.

na razie chodzę oglądam różne rozwiązania, każde ma swoje plusy i minusy:)

raz jeszcze dzięki za info odnośnie Twojej elewacji

pozdrawiam

to ja też mam tanio...tylko szkoda że jakoś tego nie poczuliśmy ;) Ale fakt, że też przestraszyliśmy się drewna. Nie nadajemy się do bardziej wyszukanych i wymagających sukienek :D

Wcale się nie dziwię, ze nie poczuliście, robiąc największe okno w okolicy ;)

drewno juz nie było potrzebne :)

oj, ja też bym chciała już nikogo nie zapraszać...ale ciągle coś wychodzi jeszcze...

za to dzisiaj był fajny pan - od zasłaniania okien, wstępnie coś tam wybraliśmy, zobaczymy jeszcze ile będzie to kosztowało...

też bym chciała juz nikogo nie zapraszać, ale oczywiscie jest to nierealne...

a pana od zasłaniania jeszcze nie mam :)

jezeli się sprawdzi, podzielisz się Lucuś? Nasz Marek został przeze mnie dalej polecony, mój kolega z pracy (a właściwie jego żona) jest bardzo z kontaktu zadowolony :)

przybylam sie przywitac:yes: bardzo fajnie sie Ciebie czyta ,koniecznie powinnas pojsc w tym kierunku ,no chyba ze juz idziesz tylko nam nic nie wiadomo:yes:

Witaj pralinko, cieszę się, ze podoba Ci się moja komedia pisana nogą :)

Nie mogę pójść w tym kierunku, bo poszłam dokładnie w przeciwnym ;)

przeraża mnie ten deszcz za oknem, ale moj Marian nie widzi nic osobliwego w deszczu o tej porze roku ;)

• 2 weeks później...
Bami hej ho co tam słychać na placu boju ?

Plac boju to bardzo adekwatne określenie, ponieważ szalała u nas ostatnio koparka i wywrotka z piachem, ziemią. Kopała, wywoziła, przywoziła, wywracała - przygotowała podwaliny pod coś, co można określić małą architekturą ogrodową :)

"Mój Marian" uporał się z moim dachem i ociepleniem strychu - jest super, od samego patrzenia robi się cieplej :wiggle:

Tak sobie działam z doskoku:

a to zamówię rolety zewnętrzne (tak, jednak będą...)

a to wkręty do drewna

a to lampy do garderób, o takie:

oprawa-downlight-kanlux-mayor-dlp-226-w-4942-4_0_b.jpg

albo łóżko do Starszaka:

Lozko_metalowe_Babuni_-_Czarne9379.jpg

Ivy, fajnie że założyłaś wątek - zaraz pójdę oblukać

oprawa-downlight-kanlux-mayor-dlp-226-w-4942-4_0_b.jpg

Lozko_metalowe_Babuni_-_Czarne9379.jpg

• 3 weeks później...
Bami co się u Ciebie dzieje ?????

Generalnie to na plan pierwszy wysunął się totalny brak czasu na "popychanie" budowy - a już myślałam, ze nie da się już bardziej o nią nie dbać :(

Z rzeczy standardowych: pan od elewacji zniknął na 2 tygodnie, na szczęście powrócił :) nawet mnie to nie dziwi ani specjalnie nie wkurza, postanowiłam dać na luz bo inaczej zwariuję...

Przykład nr 2: przenoszona niedawno skrzynka elektryczna sąsiadów wjechała trochę w linię naszego potencjalnego ogrodzenia. Więc zadzwoniłam jakieś 3 tygodnie temu do sąsiadki, ze będzie musiała ją trochę przesunąć (i tak będzie musiała, bo skrzynka stoi w świetle jej i tak wąskiego wjazdu). Wczoraj zadzwoniła i wyznała, ze nic z tą skrzynkà nie zrobi bo... Zostało jej 10 tygodni do porodu :). A ja nawet sie nie wkurzyłam, bo ją bardzo lubię... No po prostu jestem ZEN!

Z milszych rzeczy: zamontowalismy niezwykle sprawnie rolety zewnętrzne

Z rzeczy supermiłych: przyszła moja wanna Balteco Senzo i jest.... boooska :)

Edytowane przez bami

• 2 weeks później...