lucka6 11.12.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Rura juz naprawiona przy moim pechu dla równowagi mam tez trochę szczęścia na szczęście o 8 rano była juz firma, która nam tę instalację wykonywała i naprawili, jeszcze mi pan piec włączył i odpowietrzył instalację - chyba bardzo nieporadnie wyglądam a co Lucuś u Was? Cieplutko? Milutko? Dużo miejsca? Mało czasu? No to super bo szczerze mówiąc zastanawialam sie czy to da sie tak łatwo i szybko naprawić, widzisz, może jednak koniec fack upów Pamiętasz nasze nawożenie ziemi, prawda? To też było słabe U nas cieplutko, milutko, kominkiem się dogrzewamy w większość wieczorów. Nie mamy drzwi, ogrodzenia, lamp, rolet i tysiąca innych rzeczy i szczerze mówiąc nie wiem kiedy się z tym uporamy ale powoli zaczynamy chyba widzieć światełko...w tym miesiącu kupiliśmy małemu szafę - z Ikea, ale wreszcie mam nadzieję że znikną u niego pudła - jesteśmy w trakcie montażu Ja ostatnio mam nową rozrywkę - od 2 tygodni choruję, na anginę, po pierwszej pojawiła się druga i mam nadzieję że tą już skutecznie zwalczę bo mam jej szczerze dość No i mamy problem z parkietem wciąż Na gorze wypycha aż opaskę antresoli (taka decha na brzegu - element obudowy schodów wychodzący na podłogę), nie wiem czy nie skończy się tak że na samym początku antresoli przy schodach będę mieć dziury albo przynajmniej jakąś dodatkową dylatację...słabo nam wyszło z tym parkietem bo ciągle z nim się coś dzieje Fajnie że u Was do przodu - a z tym basenem to tak poważnie pisałaś? Fajowo Przesyłam moc pozytywnych fluidów żeby dalsza część szła jak z płatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 12.12.2013 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 No to super bo szczerze mówiąc zastanawialam sie czy to da sie tak łatwo i szybko naprawić, widzisz, może jednak koniec fack upów Pamiętasz nasze nawożenie ziemi, prawda? To też było słabe U nas cieplutko, milutko, kominkiem się dogrzewamy w większość wieczorów. Nie mamy drzwi, ogrodzenia, lamp, rolet i tysiąca innych rzeczy i szczerze mówiąc nie wiem kiedy się z tym uporamy ale powoli zaczynamy chyba widzieć światełko...w tym miesiącu kupiliśmy małemu szafę - z Ikea, ale wreszcie mam nadzieję że znikną u niego pudła - jesteśmy w trakcie montażu Ja ostatnio mam nową rozrywkę - od 2 tygodni choruję, na anginę, po pierwszej pojawiła się druga i mam nadzieję że tą już skutecznie zwalczę bo mam jej szczerze dość No i mamy problem z parkietem wciąż Na gorze wypycha aż opaskę antresoli (taka decha na brzegu - element obudowy schodów wychodzący na podłogę), nie wiem czy nie skończy się tak że na samym początku antresoli przy schodach będę mieć dziury albo przynajmniej jakąś dodatkową dylatację...słabo nam wyszło z tym parkietem bo ciągle z nim się coś dzieje Fajnie że u Was do przodu - a z tym basenem to tak poważnie pisałaś? Fajowo Przesyłam moc pozytywnych fluidów żeby dalsza część szła jak z płatka Z płatka Lucuś - to nie u mnie Do przodu? trochę do przodu i krok do tyłu... Właśnie kazałam Marianowi skuć wylewkę na balkonie przy naszej sypialni, bo niestety (zgodnie zresztą z przewidywaniami)okazał się jednak nieszczelny... tzn. taras a nie Marian ja też mam problem z korkową podłogą, podobno garb ma zniknąć po ustaleniu warunków temperaturowo-wilgotnościowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 12.12.2013 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Dzisiaj postanowiłam zająć się przyjemniejszymi sprawami, jak większość niewiast na tym Forum... Będę od teraz poświęcać swój czas na urządzanie wnętrz czyli inspiracje, plany zakupowe... Na początek stół, nie będzie łatwo znaleźć wykonawcę, ale... mam już kogoś na oku postanowiliśmy z Chrisem połączyć je z ławą (blat stołu i ławy będzie z bielonego jesionu) oraz z takimi krzesłami: ostatni zakup - listwa nad lustro do łazienki chłopaków: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 13.12.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Na początek stół, nie będzie łatwo znaleźć wykonawcę, ale... mam już kogoś na oku [ATTACH=CONFIG]229888[/ATTACH] chyba padnę ja chce właśnie ten stół- w takiej wersji jak jest właśnie na tym zdjęciu ale blat szary;) ja wykonawcę mam tylko musze go i portfel "pocisnąć":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 13.12.2013 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 chyba padnę ja chce właśnie ten stół- w takiej wersji jak jest właśnie na tym zdjęciu ale blat szary;) ja wykonawcę mam tylko musze go i portfel "pocisnąć":) Piękny, prawda? Koktajl, jaki rozmiar planujesz? Czy robiłaś juz wycenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 13.12.2013 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Nie wyceny nie robiłam jeszcze... Mam tyle innych wydatków ze na razie stary stół musi nam wystarczyć ale mysle ze wlasnie ten bedzie ostateczny( bo sporo juz ich miałam) zobaczę jeszcze- mam fajnego stolarza tzn rob porządnie i nie tak drogo ( gorzej juz tylko z wykonaniem na czas...) wiec u mnie głowie cena bedzie zależeć wlasnie od blatu bo spod ze sie tak wyraze mam zamiar wyspawac sobie sama:)( albo dokładniej spawane rekami osób z którymi pracuje:)) i mysle ze tego koszt nie bedzie powalajacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 13.12.2013 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Nie wyceny nie robiłam jeszcze... Mam tyle innych wydatków ze na razie stary stół musi nam wystarczyć ale mysle ze wlasnie ten bedzie ostateczny( bo sporo juz ich miałam) zobaczę jeszcze- mam fajnego stolarza tzn rob porządnie i nie tak drogo ( gorzej juz tylko z wykonaniem na czas...) wiec u mnie głowie cena bedzie zależeć wlasnie od blatu bo spod ze sie tak wyraze mam zamiar wyspawac sobie sama:)( albo dokładniej spawane rekami osób z którymi pracuje:)) i mysle ze tego koszt nie bedzie powalajacy Myślisz, ze "nogi" są z metalu? Byłaby to pewna opcja... Ja miałam wrażenie, ze to drewno, ale teraz sama juz nie wiem... Rzeczywiscie, stal albo aluminium malowane proszkowo byłyby tańsze, a efekt ten sam lub nawet lepszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 13.12.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Teraz to mnie zbilas z tropu:)ja ani razu nie pomyślałam nawet ze to moze byc drewno tylko od razu przyjęłam ze to stal( aluminium nigdy by nie utrzymało tego blatu) pomalowana proszkowo np coatex ( a moze to faktycznie drewno?) ja raczej na pewno bede kombinowala ze stała choć tu ta "blacha" z której zostały wycięte elementy jest gruba wiec nie wiem z taka nie bedzie problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.12.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Cześć Bambino Ty nasze powrócone!!!!!! Co ja czytam, gotowe baseny, rozwalone rury od gazu, spieki w trumnach:D Stół bardzo oryginalny i nieoczywisty, nasze forumowe dziewczyny na pewno są w stanie taki zrobić: http://www.hillwood.pl ; http://www.hazelwood.pl Fajnie, że wróciłaś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 13.12.2013 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Cześć Bambino Ty nasze powrócone!!!!!! Co ja czytam, gotowe baseny, rozwalone rury od gazu, spieki w trumnach:D Stół bardzo oryginalny i nieoczywisty, nasze forumowe dziewczyny na pewno są w stanie taki zrobić: www.hillwood.pl ; www.hazelwood.pl Fajnie, że wróciłaś! Nooo... Też się cieszę mam jeszcze nieszczelny taras i błoto po kolana.... i pstryczków kilka nawet mam w przyszłym tygodniu montaż drzwi na górze (jesionowe i szklane) dzięki za namiary, hazelwood brałam pod uwagę, a Hilwood to Gumisia, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 13.12.2013 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Teraz to mnie zbilas z tropu:)ja ani razu nie pomyślałam nawet ze to moze byc drewno tylko od razu przyjęłam ze to stal( aluminium nigdy by nie utrzymało tego blatu) pomalowana proszkowo np coatex ( a moze to faktycznie drewno?) ja raczej na pewno bede kombinowala ze stała choć tu ta "blacha" z której zostały wycięte elementy jest gruba wiec nie wiem z taka nie bedzie problemu... to bedziemy razem rozkminiać temat tego stołu a jak chcesz uzyskać szary blat? "Przyszarzone" drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.12.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Tak, Hillwood to Gumiśka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 13.12.2013 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Chris sugeruje wielki stół -na 12 osób... Ale ja takiego nie chcę. Jest nas czwórka, więcej nie będzie. Niby przy okazji organizowania Świąt przydałby się, ale wydaje mi się, ze taki ok. 200 na 100 wystarczy... A co Wy myślicie dziewczęta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 14.12.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Dziewczęta myślą, że 200 x 100 będzie OK - bo same taki planują Chris chce stół nierozkładany na 12 osób????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 14.12.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Myślałam o takim szarym ze bedzie krył słoje ale np w przy drewnie dębowym to moze byc trudne- pewnie bede miec dwie próby- kryjący i tylko przyszarzony. Ja chce duży stół- dla mnie 200 to za mało- teraz mam 180 i kozę usiąść tylko 6 osób. Ja chce wlasnie na 12 bo po pierwsze rozkładanie kozę byc problematyczne do wykonania a po drugie obecny gubi sie w przestrzeni jadalnianej. Mam miejsce na większy wiec jesli tylko damy rade go wykonać to bedzie duży ( ja bym chciała 350 ale nie wiem czy to realne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 14.12.2013 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Koktajl, Ty kurczę musisz mieć jadalnię wielkości boiska, coś czuję!!!!! Fajnie piszesz o swoich wnętrzach i planach, szkoda trochę, że nie można nic zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 14.12.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Tak a najlepsza we wnętrzach to chyba ta "koza" co mi wychodzi przy autokorekcie w telefonie( i której nigdy nie zauważam:)) jadalnia nie jest jakaś ogromna ale przez to ze kuchnia jest otwarta i zaraz obok niej i cała komunikacja( schody, korytarz do pralni, łazienki) to robi sie duza przestrzeń i dlatego moge tam upchnąć spory stół bez obawy ze bedzie zawalidrogą. Juz nawet mam plan ze postawie go wlasnie wzdłuż m.in w korytarzu i zrobię dziecku komunie w domu bo te w restauracjach dobijają mnie psychicznie ( i mysle ze 30 osób spokojnie sie zmieści- ale wtedy juz stoły dostawiane:)) a poza tym to nic szczególnego u mnie nie ma- głownie biele, troche szarości i czarne detale:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 14.12.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 koza spox, była, ale każdy się domyślił, o co chodzi:D och Ty!!!Przecież wiesz, że my kochamy tylko takie zestawienia, jak black, white & grey, to jeszcze szczujesz:D, a nic nie pokażesz!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 14.12.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Ale nogi stołu mają tak ze 2 cm grubości. Trudno to zrobić z metalu. Listy będzie ekstremalnie ciężki, pusty w środku trudno wykonać. Podejrzewałbym jakąś sklejkę albo podobny materiał. A tak w ogóle, to trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 15.12.2013 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 O proszę, moje komentarze odżyły Ciacho, ja mam właśnie podobnie jak Koktajl, dużo przestrzeni... Stół nie moze być mały, bo bedzie wyglądał śmiesznie - podobnie jak małe foteliki i małe kanapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts