Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

Rura juz naprawiona :)

przy moim pechu dla równowagi mam tez trochę szczęścia na szczęście ;)

o 8 rano była juz firma, która nam tę instalację wykonywała i naprawili, jeszcze mi pan piec włączył i odpowietrzył instalację - chyba bardzo nieporadnie wyglądam :)

a co Lucuś u Was? Cieplutko? Milutko? Dużo miejsca? Mało czasu?

No to super :) bo szczerze mówiąc zastanawialam sie czy to da sie tak łatwo i szybko naprawić, widzisz, może jednak koniec fack upów ;) Pamiętasz nasze nawożenie ziemi, prawda? To też było słabe :yes:

U nas cieplutko, milutko, kominkiem się dogrzewamy w większość wieczorów. Nie mamy drzwi, ogrodzenia, lamp, rolet i tysiąca innych rzeczy i szczerze mówiąc nie wiem kiedy się z tym uporamy ale powoli zaczynamy chyba widzieć światełko...w tym miesiącu kupiliśmy małemu szafę - z Ikea, ale wreszcie mam nadzieję że znikną u niego pudła - jesteśmy w trakcie montażu

Ja ostatnio mam nową rozrywkę - od 2 tygodni choruję, na anginę, po pierwszej pojawiła się druga i mam nadzieję że tą już skutecznie zwalczę bo mam jej szczerze dość

No i mamy problem z parkietem wciąż :( Na gorze wypycha aż opaskę antresoli (taka decha na brzegu - element obudowy schodów wychodzący na podłogę), nie wiem czy nie skończy się tak że na samym początku antresoli przy schodach będę mieć dziury albo przynajmniej jakąś dodatkową dylatację...słabo nam wyszło z tym parkietem bo ciągle z nim się coś dzieje :(

Fajnie że u Was do przodu - a z tym basenem to tak poważnie pisałaś? Fajowo :D

Przesyłam moc pozytywnych fluidów żeby dalsza część szła jak z płatka :)

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to super :) bo szczerze mówiąc zastanawialam sie czy to da sie tak łatwo i szybko naprawić, widzisz, może jednak koniec fack upów ;) Pamiętasz nasze nawożenie ziemi, prawda? To też było słabe :yes:

U nas cieplutko, milutko, kominkiem się dogrzewamy w większość wieczorów. Nie mamy drzwi, ogrodzenia, lamp, rolet i tysiąca innych rzeczy i szczerze mówiąc nie wiem kiedy się z tym uporamy ale powoli zaczynamy chyba widzieć światełko...w tym miesiącu kupiliśmy małemu szafę - z Ikea, ale wreszcie mam nadzieję że znikną u niego pudła - jesteśmy w trakcie montażu

Ja ostatnio mam nową rozrywkę - od 2 tygodni choruję, na anginę, po pierwszej pojawiła się druga i mam nadzieję że tą już skutecznie zwalczę bo mam jej szczerze dość

No i mamy problem z parkietem wciąż :( Na gorze wypycha aż opaskę antresoli (taka decha na brzegu - element obudowy schodów wychodzący na podłogę), nie wiem czy nie skończy się tak że na samym początku antresoli przy schodach będę mieć dziury albo przynajmniej jakąś dodatkową dylatację...słabo nam wyszło z tym parkietem bo ciągle z nim się coś dzieje :(

Fajnie że u Was do przodu - a z tym basenem to tak poważnie pisałaś? Fajowo :D

Przesyłam moc pozytywnych fluidów żeby dalsza część szła jak z płatka :)

Z płatka Lucuś - to nie u mnie :(

Do przodu? trochę do przodu i krok do tyłu...

Właśnie kazałam Marianowi skuć wylewkę na balkonie przy naszej sypialni, bo niestety (zgodnie zresztą z przewidywaniami)okazał się jednak nieszczelny... tzn. taras a nie Marian

ja też mam problem z korkową podłogą, podobno garb ma zniknąć po ustaleniu warunków temperaturowo-wilgotnościowych :(

Dzisiaj postanowiłam zająć się przyjemniejszymi sprawami, jak większość niewiast na tym Forum...

Będę od teraz poświęcać swój czas na urządzanie wnętrz :)

czyli inspiracje, plany zakupowe...

Na początek stół, nie będzie łatwo znaleźć wykonawcę, ale... mam już kogoś na oku :)

stol.jpg

postanowiliśmy z Chrisem połączyć je z ławą (blat stołu i ławy będzie z bielonego jesionu) oraz z takimi krzesłami:

Modern_Glam1.jpg

ostatni zakup - listwa nad lustro do łazienki chłopaków:

listwa chlopcy.jpg

Nie wyceny nie robiłam jeszcze... Mam tyle innych wydatków ze na razie stary stół musi nam wystarczyć ale mysle ze wlasnie ten bedzie ostateczny( bo sporo juz ich miałam) zobaczę jeszcze- mam fajnego stolarza tzn rob porządnie i nie tak drogo ( gorzej juz tylko z wykonaniem na czas...) wiec u mnie głowie cena bedzie zależeć wlasnie od blatu bo spod ze sie tak wyraze mam zamiar wyspawac sobie sama:)( albo dokładniej spawane rekami osób z którymi pracuje:)) i mysle ze tego koszt nie bedzie powalajacy

Nie wyceny nie robiłam jeszcze... Mam tyle innych wydatków ze na razie stary stół musi nam wystarczyć ale mysle ze wlasnie ten bedzie ostateczny( bo sporo juz ich miałam) zobaczę jeszcze- mam fajnego stolarza tzn rob porządnie i nie tak drogo ( gorzej juz tylko z wykonaniem na czas...) wiec u mnie głowie cena bedzie zależeć wlasnie od blatu bo spod ze sie tak wyraze mam zamiar wyspawac sobie sama:)( albo dokładniej spawane rekami osób z którymi pracuje:)) i mysle ze tego koszt nie bedzie powalajacy

Myślisz, ze "nogi" są z metalu? Byłaby to pewna opcja... Ja miałam wrażenie, ze to drewno, ale teraz sama juz nie wiem... Rzeczywiscie, stal albo aluminium malowane proszkowo byłyby tańsze, a efekt ten sam lub nawet lepszy...

Teraz to mnie zbilas z tropu:)ja ani razu nie pomyślałam nawet ze to moze byc drewno tylko od razu przyjęłam ze to stal( aluminium nigdy by nie utrzymało tego blatu) pomalowana proszkowo np coatex ( a moze to faktycznie drewno?) ja raczej na pewno bede kombinowala ze stała choć tu ta "blacha" z której zostały wycięte elementy jest gruba wiec nie wiem z taka nie bedzie problemu...

Cześć Bambino Ty nasze powrócone!!!!!!:D

Co ja czytam, gotowe baseny, rozwalone rury od gazu, spieki w trumnach:D

Stół bardzo oryginalny i nieoczywisty, nasze forumowe dziewczyny na pewno są w stanie taki zrobić: http://www.hillwood.pl ; http://www.hazelwood.pl

Fajnie, że wróciłaś!

Cześć Bambino Ty nasze powrócone!!!!!!:D

Co ja czytam, gotowe baseny, rozwalone rury od gazu, spieki w trumnach:D

Stół bardzo oryginalny i nieoczywisty, nasze forumowe dziewczyny na pewno są w stanie taki zrobić: www.hillwood.pl ; www.hazelwood.pl

Fajnie, że wróciłaś!

Nooo... Też się cieszę :)

mam jeszcze nieszczelny taras i błoto po kolana....

i pstryczków kilka nawet mam :)

w przyszłym tygodniu montaż drzwi na górze (jesionowe i szklane)

dzięki za namiary, hazelwood brałam pod uwagę, a Hilwood to Gumisia, prawda?

Teraz to mnie zbilas z tropu:)ja ani razu nie pomyślałam nawet ze to moze byc drewno tylko od razu przyjęłam ze to stal( aluminium nigdy by nie utrzymało tego blatu) pomalowana proszkowo np coatex ( a moze to faktycznie drewno?) ja raczej na pewno bede kombinowala ze stała choć tu ta "blacha" z której zostały wycięte elementy jest gruba wiec nie wiem z taka nie bedzie problemu...

to bedziemy razem rozkminiać temat tego stołu :)

a jak chcesz uzyskać szary blat? "Przyszarzone" drewno?

Myślałam o takim szarym ze bedzie krył słoje ale np w przy drewnie dębowym to moze byc trudne- pewnie bede miec dwie próby- kryjący i tylko przyszarzony. Ja chce duży stół- dla mnie 200 to za mało- teraz mam 180 i kozę usiąść tylko 6 osób. Ja chce wlasnie na 12 bo po pierwsze rozkładanie kozę byc problematyczne do wykonania a po drugie obecny gubi sie w przestrzeni jadalnianej. Mam miejsce na większy wiec jesli tylko damy rade go wykonać to bedzie duży ( ja bym chciała 350 ale nie wiem czy to realne)

Tak a najlepsza we wnętrzach to chyba ta "koza" co mi wychodzi przy autokorekcie w telefonie( i której nigdy nie zauważam:)) jadalnia nie jest jakaś ogromna ale przez to ze kuchnia jest otwarta i zaraz obok niej i cała komunikacja( schody, korytarz do pralni, łazienki) to robi sie duza przestrzeń i dlatego moge tam upchnąć spory stół bez obawy ze bedzie zawalidrogą. Juz nawet mam plan ze postawie go wlasnie wzdłuż m.in w korytarzu i zrobię dziecku komunie w domu bo te w restauracjach dobijają mnie psychicznie :)( i mysle ze 30 osób spokojnie sie zmieści- ale wtedy juz stoły dostawiane:)) a poza tym to nic szczególnego u mnie nie ma- głownie biele, troche szarości i czarne detale:)