Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

koktajl,

z kozą wszystko jest jasne :)

mój autopoprawiacz notorycznie poprawia "super" na "dupę" :)

przy tym tym stole, jaki wybrałyśmy, opcja rozkładana w ogóle nie wchodzi w grę ... Ale stół jest wyjątkowej urody i jestem pewna, ze zarówno z blatem szarym jak i jesionowym bedzie piękny :)

podobnie jak Sharlot, tez jestem ciekawa Twoich wnętrz, szkoda, ze nie można ich zobaczyć - ale stół pokażesz coooooo?

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale nogi stołu mają tak ze 2 cm grubości. Trudno to zrobić z metalu. Listy będzie ekstremalnie ciężki, pusty w środku trudno wykonać. Podejrzewałbym jakąś sklejkę albo podobny materiał.

A tak w ogóle, to trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę

Tez tak obstawiam z konstrukcją stołu.

bardzo dziękuję za kciuki przeprowadzkowe, planujemy ogólnie pojętą wiosnę :)

Hej Bamiśku:D! Stół wybrałaś świetny!:yes: Spędzałam kiedyś wielokrotnie wakacje na Mazurach... był tam właśnie taki cztero-metrowy stół z jednego kawałka dębu... coś fantastycznego! Mogłam nie wstawać od tego stołu:cool:.

Stół wybrałaś piękny!

:rotfl:

My przeprowadzkę planujemy na ogólnie pojęte "jak się wykończymy"

Ja mam już dosyć pytań - kiedy przeprowadzka?

Ja tez... A jeszcze bardziej tych: mieszkacie juz w nowym domu?

Prawda jest taka, ze w ogóle nie potrafię sobie wyobrazic, ze kiedyś tam zamieszkam. No nijak nie mogę ....

Hej Bamiśku:D! Stół wybrałaś świetny!:yes: Spędzałam kiedyś wielokrotnie wakacje na Mazurach... był tam właśnie taki cztero-metrowy stół z jednego kawałka dębu... coś fantastycznego! Mogłam nie wstawać od tego stołu:cool:.

czterometrowy? :eek: Nie, chyba za dużo jak na dom... Chociaż sama nie wiem. Muszę go "wrysowac" w jadalnię. O nie bedzie z jednego kawałka ;)

I zupełnie nie umiem "biesiadowac" przy stole.... Na kanapie, tarasie, w kuchni, w barze ;) Byle nie przy stole.

Dzisiaj skręcam się z ciekawości, trwa montaż drzwi na piętrze, a ja miałam tylko kwadransik czasu, by je zobaczyć - jeszcze stojące pod ścianami :)

kolorystycznie trafiliśmy w 10 - bielony fornir jesionowy... Dla przypomnienia - drzwi są pełne, z usłojeniem przechodzącym poziomo ze ze skrzydła na opaskę i opaska - do sufitu.

jutro postaram się obfotkowac :)

• 2 weeks później...

Basia,

fajowo z tymi drzwiami :) na pewno bardzo domowo się zrobiło, ja jak patrzę na nasze gołe futryny to też wyobrażam sobie że po wstawieniu drzwi zrobi się przytulnie :)

Pstryczki oryginalne, chyba na pierwszy rzut oka nie umiałabym ich obsłużyć :D

w ogóle to już chyba ostatnia prosta, prawda? Jeszcze zwalczysz spieki i możecie się wprowadzać, trzymam kciuki!!!

Basia,

fajowo z tymi drzwiami :) na pewno bardzo domowo się zrobiło, ja jak patrzę na nasze gołe futryny to też wyobrażam sobie że po wstawieniu drzwi zrobi się przytulnie :)

Pstryczki oryginalne, chyba na pierwszy rzut oka nie umiałabym ich obsłużyć :D

w ogóle to już chyba ostatnia prosta, prawda? Jeszcze zwalczysz spieki i możecie się wprowadzać, trzymam kciuki!!!

Rzeczywiście, dzięki drzwiom góra wygląda na udomowioną :)

nie nazwałabym mojej sytuacji ostatnią prostą niestety ;)

najgorsze jest to, ze całkiem straciłam zapał :( .

Przede mną urządzanie kuchni, garderób, kupowanie lamp, kanap - kiedyś nie mogłam sie doczekać tego etapu. A teraz popadłam w budowlany stupor.

Tak naprawde nie mogę się odnaleźć "budowlanie" po mojej przymusowej przerwie...

próbowałam różnych sposobów, niestety wszystkie okazały się nieskuteczne. Zmuszam się do najmniejszej czynności. :sick:

Mam nadzieję Lucuś, ze Ty tak nie masz i ze jesteście zadowoleni z nowego domku :hug:

Przede mną urządzanie kuchni, garderób, kupowanie lamp, kanap - kiedyś nie mogłam sie doczekać tego etapu. A teraz popadłam w budowlany stupor.

Tak naprawde nie mogę się odnaleźć "budowlanie" po mojej przymusowej przerwie...

próbowałam różnych sposobów, niestety wszystkie okazały się nieskuteczne. Zmuszam się do najmniejszej czynności. :sick:

Mam nadzieję Lucuś, ze Ty tak nie masz i ze jesteście zadowoleni z nowego domku :hug:

Oj Basia :hug:

Ja też mam wzloty i upadki, ostatnio mam ochote wlasnie kupować lampy czy robić garderoby, ale my wciąż na etapie zaciskania pasa :(

Może zrób tylko kuchnię i to co najpotrzebniejsze, a reszta przyjdzie potem jak już zamieszkacie? Mi w miarę mieszkania klaruje się coraz więcej rzeczy, o których przed przeprowadzką nie myślałam..

Kanapę możecie przecież wziąć z mieszkania, inne potrzebne meble też. Garderoby jak zrobisz to fajnie, a jak nie to wieszaki by Ikea też dadzą radę przez jakiś czas :)

Ja się od niedawna cieszę drążkiem w naszej garderobie przy sypialni, do którego zrobienia namawiałam od jakiegoś czasu męża - okazało się że trzeba się zastanowić, wydać nieco ponad 100zł i duuuża część garderoby gotowa, dorobimy jeszcze kilka półek i będzie jak znalazł. Do dzieciaków mam nadzieję że w przyszłym miesiącu kupimy choć trochę Elfy.

Mnie szczerze mówiąc przeraża coraz bardziej zbliżająca się wiosna i wizja uporządkowania ogrodu, o czym nie mam zielonego pojęcia :bash:

Nie mam też do końca koncepcji jak to wszystko powinno wyglądać...