bami 10.01.2014 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Oj Basia Ja też mam wzloty i upadki, ostatnio mam ochote wlasnie kupować lampy czy robić garderoby, ale my wciąż na etapie zaciskania pasa Może zrób tylko kuchnię i to co najpotrzebniejsze, a reszta przyjdzie potem jak już zamieszkacie? Mi w miarę mieszkania klaruje się coraz więcej rzeczy, o których przed przeprowadzką nie myślałam.. Kanapę możecie przecież wziąć z mieszkania, inne potrzebne meble też. Garderoby jak zrobisz to fajnie, a jak nie to wieszaki by Ikea też dadzą radę przez jakiś czas Ja się od niedawna cieszę drążkiem w naszej garderobie przy sypialni, do którego zrobienia namawiałam od jakiegoś czasu męża - okazało się że trzeba się zastanowić, wydać nieco ponad 100zł i duuuża część garderoby gotowa, dorobimy jeszcze kilka półek i będzie jak znalazł. Do dzieciaków mam nadzieję że w przyszłym miesiącu kupimy choć trochę Elfy. Mnie szczerze mówiąc przeraża coraz bardziej zbliżająca się wiosna i wizja uporządkowania ogrodu, o czym nie mam zielonego pojęcia Nie mam też do końca koncepcji jak to wszystko powinno wyglądać... Z mieszkania zabiorę tylko meble z pokoju dziecinnego. nasza kanapa po dwójce maluchów nadaje się co najwyżej do tapicera ... Nie mogę juz na nią patrzeć nie wiem czy nie jestem juz za stara na mieszkanie na kartonach, na pewno nie zrobimy wszystkiego ale nie zniosę wiecej "pierdolnika"... a ogród... Cóż ... U mnie to błoto i nic wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 10.01.2014 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Bami dzwrzi i pstryczki super, chociaz tak jak lucka musiała bym sie zastanaowic co nacisnąć Zapał wróci, jak zobaczysz ze to wszystko coraz lepiej wygląda :yes: Dzięki Ivy, mam nadzieję, ze będzie tak, jak piszesz... tyle, ze moj zapał nie przychodzi juz od sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 10.01.2014 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Bami - ja w zeszłym roku zaliczyłam taki "upadek". Prawdopodobnie zaliczę niedługo kolejny, bo musimy budowę na jakiś czas zatrzymać - z powodu kasy. Także trzymaj się kobieto, odsapnij - wszystko przyjdzie z czasem. Ty też się trzymaj Ala, życzę napływu gotówki... nie ma juz co się roztkliwiać, muszę się zebrać i kropka. Ale radochę z tego mam żadną moze drzwi zewnętrzne mnie zmobilizują, widziałam je juz zrobione w zakładzie, są piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 07.03.2014 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 No nie!!! Zaglądam, od miesięcy obgryzam paznokcie w oczekiwaniu na te spieki i nadal NIC nie widać Kochana! Tak nie może być No dobra, nie zapytam o tę wiosenną przeprowadzkę A z ogrodem będziesz coś w najbliższym czasie robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.03.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 No właśnie Basia, pisz co u Was, bo też zaczęłam się martwić jak Balbina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 11.03.2014 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 No właśnie Basia, pisz co u Was, bo też zaczęłam się martwić jak Balbina... Dzięki Lucuś, rzadko zaglądam bo całkowicie oklapłam ta budowa doprowadza mnie do szału NIC nie chce iść zgodnie z planem, no po prostu NIC Przydarzają mi się rzeczy kuriozalne jak np. świadkowanie w sądzie w sprawie pani, która projektuje mi ogród Zajrzę zaraz do Ciebie, mam nadzieję, ze nieustająco jesteście zadowoleni z przeprowadzki do nowego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 11.03.2014 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 (edytowane) No nie!!! Zaglądam, od miesięcy obgryzam paznokcie w oczekiwaniu na te spieki i nadal NIC nie widać Kochana! Tak nie może być No dobra, nie zapytam o tę wiosenną przeprowadzkę A z ogrodem będziesz coś w najbliższym czasie robić? o, Balbi się objawiła mam wyspę ze spieków, ale jak wstawiam zdjęcie to wychodzi do góry nogami - czyli jak wszystko, czego się dotykam Wiem, ze nie moze być, ale niestety jest ... z ogrodem? Ogrodzenie się robi, mur od frontu i panele po bokach... Wyrównaliśmy teren i cośtam dłubię przeprowadzka? Nieuchronna jest przecież... Nawet garderoby u chłopaków juz mam Edytowane 11 Marca 2014 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 11.03.2014 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Udało mi się tymczasowo przechytrzyć wredne urządzenie z serii "i" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 11.03.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 [ATTACH=CONFIG]247791[/ATTACH] Udało mi się tymczasowo przechytrzyć wredne urządzenie z serii "i"[/quote Wow, Basia, toż ta wyspa cuuudnie wygląda!! a pokażesz też resztę? udało się to w końcu zrobić w miarę bez problemu jak już znalazłaś fachowców? Napisałam do Ciebie priva... Pokaż garderoby, ja wciąż nie mam, tylko drążek w naszej przy sypialni się pojawił, bardzo prosty i skuteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 11.03.2014 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 [ATTACH=CONFIG]247791[/ATTACH] Udało mi się tymczasowo przechytrzyć wredne urządzenie z serii "i"[/quote Wow, Basia, toż ta wyspa cuuudnie wygląda!! a pokażesz też resztę? udało się to w końcu zrobić w miarę bez problemu jak już znalazłaś fachowców? Napisałam do Ciebie priva... Pokaż garderoby, ja wciąż nie mam, tylko drążek w naszej przy sypialni się pojawił, bardzo prosty i skuteczny lucuś, nie pokażę na razie nic reszta zabudowy jest jeszcze nie obłożona. Moi fachowcy są niezwykle powolni asertywni i w ogóle... Monopoliści ( tutaj jest piiii i piiii i piiii) ale ja jestem cierpliwa, chociaż miałam ochotę zrezygnować juz milion razy... garderoby pokażę we czwartek, wtedy wybieram sie na budowę, bo tymczasowo przerabiamy wirus u chłopaków (stan podgorączkowy, biegunka, czasem pawik) massssakrrra miałam też wątpliwą przyjemność współpracy z firmą VIP parkiet (to dziwne, bo pierwsze zlecenia przebiegły bez zarzutu), od 3 tygodni jadą szlifować i olejować teak w łazienkach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.03.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Bami - świetna ta wyspa!!!!!!!!Kto Ci w końcu te spieki robi?O a kto Ci robi ogrodzenie? Bo tez będę szukała ekipy? Zadowolona jesteś? Co do oklapnięcia, witaj w klubie. Ale ja widzę już światełko w tunelu - robią nam przyłącze elektryczne!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 17.03.2014 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Bami - świetna ta wyspa!!!!!!!! Kto Ci w końcu te spieki robi? O a kto Ci robi ogrodzenie? Bo tez będę szukała ekipy? Zadowolona jesteś? Co do oklapnięcia, witaj w klubie. Ale ja widzę już światełko w tunelu - robią nam przyłącze elektryczne!!!!!!! Cieszę się, że zajrzałaś Ala, i to od razu ze światełkiem w tunelu Ja to mam nawet kwalifikacje na przewodniczącą klubu oklapniętych.... spieki robi mi Focus Stones. Monopolista. Nikt w okolicy nie ma ze spiekami doświadczenia niestety, więc muszę się z nimi bujać. Ogrodzenie robi mi Marian dostawcę paneli wybrałam z okolicy, jak się sprawdzą to ich polecę. Tymczasem wyceniałam u nich bramę wjazdową i furtki i muszę ochłonąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 17.03.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Wielkie Nieba, któż to powrócił???!!!! No cześć Bambino, fajnie, że jesteś!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 19.03.2014 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Wielkie Nieba, któż to powrócił???!!!! No cześć Bambino, fajnie, że jesteś!!! Cześć Ciasteczko eeeee.... Powrotem bym tego nie nazwała... Brak mi motywacji dziubię sobie po kawałeczku, zbieram się do ustalenia przeprowadzkowego dead line może napiszę Wam, co ostatnio zrobiłam i ta lista zrobi na mnie takie wrażenie, że pójdę za ciosem 1. Pomalowałam kawałek drewnianej elewacji i teraz przyzwyczajam się do koloru 2. Mam juz zabudowę połowy garderób - mogę przewozić graty i szmaty (odzież znaczy się) 3. Mam drewno w łazienkach - zaolejowane na odpowiednie kolory 4. Wybudowalam podmurówkę pod ogrodzenie i zamówiłam słupki oraz panele 5. Od frontu wystawiłam lity mur - az się Strategiczny zdziwił (myślałem, że będą jakieś prześwity...eee). Nie będzie żadnych prześwitów. Mur mnie po prostu zachwyca. 6. Po moim krótkim urlopiku przyjadą wreszcie drzwi wejściowe 7. Oraz panowie szklarze zamontują swoje gadżety (kabiny i lustra) nie mam czasu na napisanie, co jeszcze muszę zrobić, ponieważ, primo: nie mam czasu, secundo: taka lista mogłaby zniechęcić mnie jeszcze bardziej. Poza tym obecnie po raz kolejny przechodzę przez proces wybierania AGD - Kuppesrsbusch wycofał się z Polski i D..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 19.03.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Skoro za niedługo beda montować kabiny i lustra, masz juz garderoby i prawie kuchnie to juz niewiele pozostało do konca:) napisz kiedy przewidujesz ta przeprowadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.03.2014 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Ach! Bamiśka !!! :wiggle:Wyspa romantycznie uchyla rąbek tajemnicy... ... czekam na więcej:D:p. Buziak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 20.03.2014 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Skoro za niedługo beda montować kabiny i lustra, masz juz garderoby i prawie kuchnie to juz niewiele pozostało do konca:) napisz kiedy przewidujesz ta przeprowadzkę Przełom maja/czerwca Muszę jeszcze położyć kostkę i nie mam jeszcze tynku. Nie chciałabym przeprowadzać sie bez kostki bo chciałabym uniknąć piaskownicy w domu. Mam białe podłogi i jasne fugi, wiec nie mam zamiaru wcierac w nie błota ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 20.03.2014 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Ach! Bamiśka !!! :wiggle:Wyspa romantycznie uchyla rąbek tajemnicy... ... czekam na więcej:D:p. Buziak! Raś, cieszę się, ze zaglądasz A rąbka tajemnicy uchylam wcale nie z romantyzmu, tylko z lenistwa... Poza tym kompletnie nie potrafię robić zdjeć. Wszystko na nich wygląda beznadziejnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 20.03.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 bami - ulituj się i pokaż trochę zdjęć! usycham z ciekawości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 20.03.2014 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 bami - ulituj się i pokaż trochę zdjęć! usycham z ciekawości! zaglądałam do Ciebie herr doktor - widzę, ze tez odpoczywałeś od budowania naprawdę nie mam co pokazać na moich zdjęciach widać wyłącznie pianki, tektury, taśmy i inne gadżety zabezpieczające W większości pomieszczeń nie ma jeszcze oświetlenia, wiec zdjęcia naprawdę są okropne. Tylko onyks jak zwykle fotogeniczny, ale już go przecież pokazywałam. Jeżeli poczekacie jeszcze troszeczkę to pokażę drzwi wejściowe to jedna z nielicznych rzeczy, z których jestem naprawdę zadowolona cała reszta wydaje mi się raczej średnia. Mogłabym nawet zacząć budować od nowa, ale wszyscy wiemy, ze tego nie zrobię chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts