Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W sumie to Chris ma rację, co do "nie kolorów" ;) :lol2:. No i gdzie zdjęcia? Onyksową płytę można i komórką strzelić! (byle delikatnie, żeby się nie porysowała;)).

Poczekaj jeszcze Rasiula na foty. Odnośnie onyksowej płyty to mam ochotę w nią walnąć, ale głową... Podswietlona będzie jeszcze jakoś tam wyglądała, bardziej martwi mnie taka dzienna... Chris mówi, ze "ma być jak na obrazach Fangora" - no i musiałam sprawdzić kto on był i co namalował :-) pan z kamieniołomów tez dostał lekcje do odrobienia - z historii sztuki :yes:

B., dojrzałam u Ciebie jeszcze coś, co mnie interesuje: wkład kominkowy Brunner :) Wybrałaś 135 czy 160? Jakiej średnicy masz komin od kominka i na jakiej wysokości odejście rury? Dzięki :)

Komin mam systemowy o średnicy 20 cm - przed zakupem komina czyli bardzo dawno temu zasięgnęłam języka w firmie kominkowej, by móc zainstalować taki właśnie wielki wkład. Niestety teraz nie podam Ci wysokości odejścia rury - nie mam pojęcia, może zmierzę jutro.

Skłaniam się raczej ku 160, tylko Aggula nastraszyła mnie czyszczeniem... Różnica w cenie pomiędzy 135 a 160 w całości kosmicznego kosztu takiego kominka nie jest powalająca... Więc chyba będzie 160

Poczekaj jeszcze Rasiula na foty. Odnośnie onyksowej płyty to mam ochotę w nią walnąć, ale głową... Podswietlona będzie jeszcze jakoś tam wyglądała, bardziej martwi mnie taka dzienna... Chris mówi, ze "ma być jak na obrazach Fangora" - no i musiałam sprawdzić kto on był i co namalował :-) pan z kamieniołomów tez dostał lekcje do odrobienia - z historii sztuki :yes:

Ale chyba Twój onyks nie będzie przypominał Lenina w Poroninie:rolleyes::lol2:.

Taką mam nadzieję... Ale nadal nie jestem pewna efektu i mam ochotę odpuścić temat...

Bami -> Aniołku! Nie odpuszczaj!!!:no:!!!

Każdy przechodzi podczas budowy przez lepsze i gorsze okresy... od euforii po rozgoryczenie i rozczarowanie... nie przejmuj się drobiazgami, ufaj swojej intuicji i pozwól sobie na odrobinę komfortu w dużych przestrzeniach;):hug:.

Bami -> Aniołku! Nie odpuszczaj!!!:no:!!!

Każdy przechodzi podczas budowy przez lepsze i gorsze okresy... od euforii po rozgoryczenie i rozczarowanie... nie przejmuj się drobiazgami, ufaj swojej intuicji i pozwól sobie na odrobinę komfortu w dużych przestrzeniach;):hug:.

Dzięki Rasiu :hug:już mi trochę lepiej, dzisiaj rozmawiałam z kolegą, który 6 lat temu wybudował dom, który teraz okazał się za mały...

A jeżeli Chrisowi ten onyx nie wyjdzie to.... zrobię z niego majonez - taki jak u Fangora, ze świetlistą kulą :)

Dzięki Lullaby, mam już poczucie, że bardzo powoli ale może jednak wszystko się prostuje...

Co do kominka, to chyba jednak sprawdzę jego średnicę, nie wydaje mi się jednak, żebym miała aż 25. Twój wpis dał mi do myślenia i doszłam do wniosku, że w tym 160 za dużo "bebechów" widać :-)

• 2 weeks później...
Bami, przyszłam Cię przytulić :hug:

I dziękuję za odpowiedź dot. kominka. U mnie ma być wkład 135, do niego komin 250, a odejście rury na wysokości 220. Wykonawca trochę się dziwił, dlatego pytałam, jak jest u Ciebie :)

Lullaby, ostatnio wszystko pomierzyłam: rura jest 220 na wysokości 210. Wkład będzie 136, będzie optymalny :-)

pora zainteresować się tematem na poważnie

Bami, znalazłam właśnie ciekawą inspirację z onyksem i od razu pomyślałam o Tobie :)

http://images41.fotosik.pl/1803/cf935fda676d656f.jpg

:-) kochana jesteś, jest piękny ... Nigdy takiego jasnego nie widziałam, nawet w największej hurtowni kamienia w Polsce... Pewnie gdzieś lokalnie występuje. Tym bardziej ten mój ciemny mi się "nie widzi" ... Kilka razy dopytywalam Chrisa, czy jest pewien tego, co wymyślił :-) stanęło na tym, ze go sobie zabierze, jeżeli mi się nie spodoba. A ja to bym wolała taki jasny, tak jak Ty Lullaby lubię biały. Ale będzie mi musiała wystarczyć biała kuchnia i białe ciuchy, bo Chris uważa, ze "biały i czarny to nie są kolory" :-)

• 2 weeks później...