Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Budowlanej Komedii w Odcinkach bami

bami

Recommended Posts

Projekt się robi. Chciałabym jeszcze w tym roku posadzić rośliny, ale na razie nie mogę, bo kostka bedzie dopiero w lipcu. Tak długo mam czekać na Pana brukarza.

Ostatnie malowanie było zaplanowane, to żadna niespodzianka :)

na na razie czekam, az trochę podeschnie za płotem, bo muszę jeszcze nawieźć ziemi i ciężarówka nie ma jak wjechać . Juz myslalam, ze bedzie dosyć ale się "skurczyła" :( - ziemia, nie ciężarówka ;)

w piątek mam spotkanie z kolejnym stolarzem, poprzedniego tak przecwiczylam, ze wiecej się nie pojawił .

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bami,

czyli wykańczasz wykonawców??:lol2: - co jest tak trudnym tematem, kuchnia ze spiekami?

Witaj w klubie walczących z nasypywaniem terenu.

mam wiele trudnych tematów ... Niestety.

tym razem chodziło o garderoby. Dobrze, ze nie zamówiłam u niego szafek z drewna do łazienki, bo nie udźwignąłby tematu.

na długi majowy weekend zaplanowałam sobie sprzątanie, impregnowanie podłóg na górze i wywożenie części bambetli.

Tak 300 :rolleyes: u nas duza roznica byla do poziomu drogi....ale i dzialka ma swoja wielkosc...- 40arow.

p.s. na szczescie dla mojej kieszeni.. bylo tanio...baaardzo tanio :D

:mad: A ja mam drogo... :mad:

Próbowałam na wiele sposobów obniżyć koszty, ale ziemia w okolicy jest droga. Najgorsze jest to, ze to juz kolejny raz... Ale za to bedzie równiutko, bez spadków

Tak 300 :rolleyes: u nas duza roznica byla do poziomu drogi....ale i dzialka ma swoja wielkosc...- 40arow.

p.s. na szczescie dla mojej kieszeni.. bylo tanio...baaardzo tanio :D

bardzo tanio łącznie za 300?

Trudno mi to sobie wyobrazić, na pewno jednak trochę Was ta operacja kosztowała; ilość naprawdę imponująca!!!!!

A co tam w ogóle u Ciebie???

:mad: A ja mam drogo... :mad:

Próbowałam na wiele sposobów obniżyć koszty, ale ziemia w okolicy jest droga. Najgorsze jest to, ze to juz kolejny raz... Ale za to bedzie równiutko, bez spadków

A ja mam DZIŚ wielką akcję: ziemia i kopara - tak, jest 1 maj, ale firma wykonawca zdecydowała, że dziś pracują:)

właśnie, właśnie ...ile kosztuje wywrotka ziemi ??? nie mam 300 jak Mel bo chyba bym miała kopiec Kościuszki na podwórku ale trochę trzeba :rolleyes:

Musze pomysleć o tym przed płotem...hihi

Ivy,

wszystko zależy od wielu czynników, okoliczności, szczęścia - za "średniej" jakości ziemię do wyrównania terenu, "no wiecie państwo, czarnoziem pod gerbery to to nie będzie:D", możesz zapłacić od 100 zł w górę za auto 9 kubików z transportem. My mieliśmy takie ceny, dziś płacimy drożej, po ponad 200 zł, bo to ziemia z placu, nie bezpośrednio wożona z terenu budowy.

Ciasteczko u nas za wszystko w calosci tak jak jest teraz z wyrownaniem koncowym wyszlo 7tys... w ubieglym roku za nawiezienie ziemi ze wstepnym wyrownaniem placilismy 3tys.

W planach bylo podnoszenie terenu, ale nie na ubiegloroczny rok...a ze byla ku temu okazja, to skorzystalismy z niej.... powiekszano transformatorownie... i te ciezarowki przejezdzaly kolo naszego domu-maz zapytal szefa od kopania i sie zgodzili.... nie wspominajac ze mieli blizej z wysypywaniem i na czasie nie tracili :D

troszke bylam zla bo wstepnie mowil ze za to wszystko bedzie 1500zl.... a ze gosc wyczul kase to podskoczyl z cena,... ale i tak to nie duzo za to co bysmy musieli zaplacic normalnie.

To sie rozpisalam :rolleyes:

Dzien dobry :) :bye:

Ale z Was ranne ptaszyny :))

dzień dobry !!!

No cóż, ceny pod stolicą są ZUPEŁNIE inne. Duża wywrotka ziemi kosztuje 400 pln, plus koszty koparki 120-150 za h... Dobrze, ze nie mam dużej działki :(

Ciasteczko, ja pozbywam się mniej więcej połowy rzeczy. Może nawet więcej. Będę minimalistką ;)

Bami,

drogo, BARDZO drogo, faktycznie!!!!!!!!

U nas godzina pracy koparki to 80-85 zł.

My już PO, wczorajsza akcja przebiegła planowo, przyjechało ponad 20 aut ziemi, działka wygląda zupełnie inaczej i w 90% prace są skończone.

Mam jednak wrażenie, że jeszcze kilka samochodów ziemi nam wejdzie, w jednym trudnym miejscu, ale to już po ogrodzeniu i kostce, gdy będą znane wszystkie poziomy i wysokości.

Sharlotka, doskonale sobie zdaje z tego sprawe, ile tak naprawde musialabym miec bilecikow przy normalnym kupowaniu...

ziemia nie jest najlepsza, ale sam fakt za ile i ile jej potrzeba bylo nas powalil... byla okazja wiec z niej skorzystalismy :D

U nas koparka za godz brala 120zeta...a gasienicowa (ktora wykonala swoja prace w 100%) 170zl...

lepiej zaplacic za ta druga niz ta pierwsza...

koparka nie dawala rady u nas, trwaloby to dobry tydzien jak nie lepiej...(szczegolnie szybkosc wykonywania pracy;) ) wiec zrezygnowalismy z ich uslug :)

Dzien dobry :)

Ja to chyba nie bede miala problemow z pakowaniem... mamy tylko ubrania..bo nie bede targala za soba wszystkich mebli z NO do PL :lol2:

za to minus maly jest-trzeba wszystko kupowac od A do Z :sick:

Ivy,

wszystko zależy od wielu czynników, okoliczności, szczęścia - za "średniej" jakości ziemię do wyrównania terenu, "no wiecie państwo, czarnoziem pod gerbery to to nie będzie:D", możesz zapłacić od 100 zł w górę za auto 9 kubików z transportem. My mieliśmy takie ceny, dziś płacimy drożej, po ponad 200 zł, bo to ziemia z placu, nie bezpośrednio wożona z terenu budowy.

Pytam bo obok sąsiedzi płacili po 700 zł za wywrotkę..nie wiem jaka ziemia ale jakoś duzo bardzo :rolleyes:

Ale z Was ranne ptaszyny :))

dzień dobry !!!

No cóż, ceny pod stolicą są ZUPEŁNIE inne. Duża wywrotka ziemi kosztuje 400 pln, plus koszty koparki 120-150 za h... Dobrze, ze nie mam dużej działki :(

Ciasteczko, ja pozbywam się mniej więcej połowy rzeczy. Może nawet więcej. Będę minimalistką ;)

niestety :mad:

A ja mam DZIŚ wielką akcję: ziemia i kopara - tak, jest 1 maj, ale firma wykonawca zdecydowała, że dziś pracują:)

Chyba ekipy ogólnie 1.05 pracują u nas obok wczoraj robili dach od 7-19 wiec cały dzień, dzisiaj tez robią,....