bami 29.04.2014 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Projekt się robi. Chciałabym jeszcze w tym roku posadzić rośliny, ale na razie nie mogę, bo kostka bedzie dopiero w lipcu. Tak długo mam czekać na Pana brukarza. Ostatnie malowanie było zaplanowane, to żadna niespodzianka na na razie czekam, az trochę podeschnie za płotem, bo muszę jeszcze nawieźć ziemi i ciężarówka nie ma jak wjechać . Juz myslalam, ze bedzie dosyć ale się "skurczyła" - ziemia, nie ciężarówka w piątek mam spotkanie z kolejnym stolarzem, poprzedniego tak przecwiczylam, ze wiecej się nie pojawił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 30.04.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Bami, czyli wykańczasz wykonawców?? - co jest tak trudnym tematem, kuchnia ze spiekami? Witaj w klubie walczących z nasypywaniem terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 30.04.2014 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Bami, czyli wykańczasz wykonawców?? - co jest tak trudnym tematem, kuchnia ze spiekami? Witaj w klubie walczących z nasypywaniem terenu. mam wiele trudnych tematów ... Niestety. tym razem chodziło o garderoby. Dobrze, ze nie zamówiłam u niego szafek z drewna do łazienki, bo nie udźwignąłby tematu. na długi majowy weekend zaplanowałam sobie sprzątanie, impregnowanie podłóg na górze i wywożenie części bambetli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 30.04.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Bami trzymam kciuki zeby wszystko poszlo pomyslnie my w ubielym roku nawiezlismy na nasza dzialke 300wywrotek ziemi:sick: w tym roku udalo sie to w koncu jakos wyrownac, bo w poprzednim nie dalo rady wjechac (za swiezo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 30.04.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Czyli prawie że przeprowadzasz się już lada dzień, Bambino moje drogie? Mmeliska,rany, czy ja dobrze czytam, 300??? Nie 30???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 30.04.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Tak 300 u nas duza roznica byla do poziomu drogi....ale i dzialka ma swoja wielkosc...- 40arow. p.s. na szczescie dla mojej kieszeni.. bylo tanio...baaardzo tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 30.04.2014 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Czyli prawie że przeprowadzasz się już lada dzień, Bambino moje drogie? Mmeliska, rany, czy ja dobrze czytam, 300??? Nie 30???? nie Ciasteczko, jeszcze nie... Tylko wywożę część rzeczy z mieszkania, bo wypadają wszystkimi otworami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 30.04.2014 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Tak 300 u nas duza roznica byla do poziomu drogi....ale i dzialka ma swoja wielkosc...- 40arow. p.s. na szczescie dla mojej kieszeni.. bylo tanio...baaardzo tanio A ja mam drogo... Próbowałam na wiele sposobów obniżyć koszty, ale ziemia w okolicy jest droga. Najgorsze jest to, ze to juz kolejny raz... Ale za to bedzie równiutko, bez spadków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 30.04.2014 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 właśnie, właśnie ...ile kosztuje wywrotka ziemi ??? nie mam 300 jak Mel bo chyba bym miała kopiec Kościuszki na podwórku ale trochę trzeba Musze pomysleć o tym przed płotem...hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 01.05.2014 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Tak 300 u nas duza roznica byla do poziomu drogi....ale i dzialka ma swoja wielkosc...- 40arow. p.s. na szczescie dla mojej kieszeni.. bylo tanio...baaardzo tanio bardzo tanio łącznie za 300? Trudno mi to sobie wyobrazić, na pewno jednak trochę Was ta operacja kosztowała; ilość naprawdę imponująca!!!!! A co tam w ogóle u Ciebie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 01.05.2014 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 A ja mam drogo... Próbowałam na wiele sposobów obniżyć koszty, ale ziemia w okolicy jest droga. Najgorsze jest to, ze to juz kolejny raz... Ale za to bedzie równiutko, bez spadków A ja mam DZIŚ wielką akcję: ziemia i kopara - tak, jest 1 maj, ale firma wykonawca zdecydowała, że dziś pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 01.05.2014 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 właśnie, właśnie ...ile kosztuje wywrotka ziemi ??? nie mam 300 jak Mel bo chyba bym miała kopiec Kościuszki na podwórku ale trochę trzeba Musze pomysleć o tym przed płotem...hihi Ivy, wszystko zależy od wielu czynników, okoliczności, szczęścia - za "średniej" jakości ziemię do wyrównania terenu, "no wiecie państwo, czarnoziem pod gerbery to to nie będzie:D", możesz zapłacić od 100 zł w górę za auto 9 kubików z transportem. My mieliśmy takie ceny, dziś płacimy drożej, po ponad 200 zł, bo to ziemia z placu, nie bezpośrednio wożona z terenu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 01.05.2014 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Bami,przewozisz wszystko, niczego się nie pozbywasz?Ja przed przeprowadzką zrobię wielkie porządki i na pewno tego.........wszystkiego (rany, ile przeciętna rodzina ma rzeczy!!!!! Ubrań, butów, książek, zabawek dziecięcych!!!) brać do domu nie będę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 01.05.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Ciasteczko u nas za wszystko w calosci tak jak jest teraz z wyrownaniem koncowym wyszlo 7tys... w ubieglym roku za nawiezienie ziemi ze wstepnym wyrownaniem placilismy 3tys. W planach bylo podnoszenie terenu, ale nie na ubiegloroczny rok...a ze byla ku temu okazja, to skorzystalismy z niej.... powiekszano transformatorownie... i te ciezarowki przejezdzaly kolo naszego domu-maz zapytal szefa od kopania i sie zgodzili.... nie wspominajac ze mieli blizej z wysypywaniem i na czasie nie tracili troszke bylam zla bo wstepnie mowil ze za to wszystko bedzie 1500zl.... a ze gosc wyczul kase to podskoczyl z cena,... ale i tak to nie duzo za to co bysmy musieli zaplacic normalnie. To sie rozpisalam Dzien dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 01.05.2014 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Ale z Was ranne ptaszyny ) dzień dobry !!! No cóż, ceny pod stolicą są ZUPEŁNIE inne. Duża wywrotka ziemi kosztuje 400 pln, plus koszty koparki 120-150 za h... Dobrze, ze nie mam dużej działki Ciasteczko, ja pozbywam się mniej więcej połowy rzeczy. Może nawet więcej. Będę minimalistką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 02.05.2014 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Meliska, nie narzekaj tylko się ciesz, że wyrwaliście ziemię tak tanio!!!!!!!!!!!!! Rewelacja, absolutna rewelacja; wiesz, ile zapłacilibyście na "wolnym rynku", nawet, gdyby Wam policzyli preferencyjnie za mega hurtową ilość? na pewno wiesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 02.05.2014 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Bami,drogo, BARDZO drogo, faktycznie!!!!!!!!U nas godzina pracy koparki to 80-85 zł. My już PO, wczorajsza akcja przebiegła planowo, przyjechało ponad 20 aut ziemi, działka wygląda zupełnie inaczej i w 90% prace są skończone.Mam jednak wrażenie, że jeszcze kilka samochodów ziemi nam wejdzie, w jednym trudnym miejscu, ale to już po ogrodzeniu i kostce, gdy będą znane wszystkie poziomy i wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.05.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Sharlotka, doskonale sobie zdaje z tego sprawe, ile tak naprawde musialabym miec bilecikow przy normalnym kupowaniu... ziemia nie jest najlepsza, ale sam fakt za ile i ile jej potrzeba bylo nas powalil... byla okazja wiec z niej skorzystalismy U nas koparka za godz brala 120zeta...a gasienicowa (ktora wykonala swoja prace w 100%) 170zl... lepiej zaplacic za ta druga niz ta pierwsza... koparka nie dawala rady u nas, trwaloby to dobry tydzien jak nie lepiej...(szczegolnie szybkosc wykonywania pracy;) ) wiec zrezygnowalismy z ich uslug Dzien dobry Ja to chyba nie bede miala problemow z pakowaniem... mamy tylko ubrania..bo nie bede targala za soba wszystkich mebli z NO do PL za to minus maly jest-trzeba wszystko kupowac od A do Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 02.05.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Ivy, wszystko zależy od wielu czynników, okoliczności, szczęścia - za "średniej" jakości ziemię do wyrównania terenu, "no wiecie państwo, czarnoziem pod gerbery to to nie będzie:D", możesz zapłacić od 100 zł w górę za auto 9 kubików z transportem. My mieliśmy takie ceny, dziś płacimy drożej, po ponad 200 zł, bo to ziemia z placu, nie bezpośrednio wożona z terenu budowy. Pytam bo obok sąsiedzi płacili po 700 zł za wywrotkę..nie wiem jaka ziemia ale jakoś duzo bardzo Ale z Was ranne ptaszyny ) dzień dobry !!! No cóż, ceny pod stolicą są ZUPEŁNIE inne. Duża wywrotka ziemi kosztuje 400 pln, plus koszty koparki 120-150 za h... Dobrze, ze nie mam dużej działki Ciasteczko, ja pozbywam się mniej więcej połowy rzeczy. Może nawet więcej. Będę minimalistką niestety A ja mam DZIŚ wielką akcję: ziemia i kopara - tak, jest 1 maj, ale firma wykonawca zdecydowała, że dziś pracują Chyba ekipy ogólnie 1.05 pracują u nas obok wczoraj robili dach od 7-19 wiec cały dzień, dzisiaj tez robią,.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 02.05.2014 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Ja to chyba nie bede miala problemow z pakowaniem... mamy tylko ubrania..bo nie bede targala za soba wszystkich mebli z NO do PL za to minus maly jest-trzeba wszystko kupowac od A do Z A ja tu widzę mały plusik: będziesz miała wszystko nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts