donkichotdon 29.01.2017 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 I ten przewód biegnie od ogrodzenia do rozdzielni, i na nim chce kolega podłączyć dwie kamery ? Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małkociniak 30.01.2017 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 (edytowane) Nie, przewód chcę wyciągnąć z rozdzielnicy elektrycznej w garażu, do tego przewodu podłączyć się z kamerami. Do garażu chcę sprowadzić przewody z kamer umieszczonych na dwóch narożnikach domu. Przewody będę prowadził pod dachem kamery będą przytwierdzone do skrajnych krokwi (taka konstrukcja dachu)Jedna z kamer ma patrzeć pod kątem 45' do przodu po to aby ogarniać jak największy obszar przed domem (brama i ogrodzenie) Druga z kamer ma patrzeć do tyłu wzdłuż ogrodzenia. Na monitoringu tych dwóch obszarów mi zależy. Tak sobie to wymyśliłem. Edytowane 30 Stycznia 2017 przez Małkociniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donkichotdon 30.01.2017 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Ok, sorki to ja nie doczytałem.W takiej sytuacji rzeczywiście układ jest prosty. Dwie kamery zasilane POE, ze switch-a POE umieszczonego w garażu. Pytanie tylko czy w garażu nie zostawić tez rejestratora, ba a nawet routera z dostępem do netu. W salonie tylko TV i komputerek na androidzie.Przeczytaj chociażby to: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=3148682&highlight=lub to: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3299069.htmlTak swoją drogą w takim układzie możesz pójść tańszą technologię analoga wysokiej rozdzielczości ( AHD, Turbo HD i podobne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małkociniak 30.01.2017 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Czy nie nadwyrężył bym uprzejmości kolegi jeśli poprosił bym o sugestię w skonfigurowaniu takiego zestawu. Kamera, rejestrator, dysk, switch i co tam jeszcze? Myślałem o kamerach DS-2CD2120F-I 2.8mm do tego rejestrator może tej samej firmy z dyskiem 1TB Prawdopodobnie do zestrojenia i konfiguracji tego wszystkiego będę musiał kogoś zatrudnić. Pech w tym że deficyt w obrębie mojej miejscowości na tego typu "fachowców" jest duży. Bo albo specjalizują się tylko w sprzęcie który sprzedają i jeśli klient ma jakieś wyszukane zachcianki to już nie koniecznie, a jeśli podjął by się zadania wg wymagań klienta to już ceny nie z sufitu ale z kosmosu. Miałem przykład z centrala alarmową Jako ciekawostka powiem że ta kamera DS-2CD2120F-I 2.8mm na Ali kosztuje 70 $ czyli po cle i vacie to około 400 pln. niestety gdyby zakup był w europie to w/g przepisów obowiązuje gwarancja Europejska a tak to lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donkichotdon 31.01.2017 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Proszę wybaczyć, mogę podpowiedzieć, ale nie będę odbierał roboty kolegom po fachu Czemu kolega uparł się na Ip skoro Turbo HD są zdecydowanie tańsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małkociniak 01.02.2017 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Ok rozumiem Co do kamer TURBO HD słuszna uwaga, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donkichotdon 01.02.2017 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 No nareszcie, ale może popytaj jeszcze gdzieś indziej;)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asprodek 02.02.2017 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Prosze o odpowiedz czy taki kabel jest dobry http://allegro.pl/kabel-do-kamer-monitoring-video-bnc-zasilanie-15m-i5185957515.html Jak nie to czym mozna go zastapic? Chcialbym kupic taki kabel na mb tylko nie wiem jaki jest do zasilania a jaki do video? Pomoze ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donkichotdon 02.02.2017 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Jakie kamery, jakie odległości, w jakich warunkach układany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asprodek 02.02.2017 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Myślałem o czymś takim http://allegro.pl/kamera-zewnetrzna-1300tvl-ir25m-3-6-ahd-cctv-cmos-i6528248313.htmlOdległość max 20m do rejestratora. Układany wewnątrz budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donkichotdon 02.02.2017 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Nie rozumiem po co zadawać sobie trud układania przewodów i ponosić z tym związane koszty, by na koniec wieszać "atrapy". Proszę zwrócić uwagę że dystrybutor tego cudu techniki " zapomniał pochwalić się jaki w tej kamerze zastosowano przetwornik ( nazwa/ wielkość). Gdybyś jednak chciał kiedyś powiesić prawdziwe kamery to możesz śmiało okablować skrętką pod warunkiem, że nie będzie to kolejny hit allegro 100 zł za karton.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asprodek 03.02.2017 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Ok spoko rozumiem. Na razie chce zostawic sobie kabelki a w przyszlosci jak jeszcze bedzie mnie stac to jakies kamerki %‚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts